Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda25100

Jest tu jakiś dietetyk?

Polecane posty

Witam. Jestem w 3 kl gimnazjum i w najbliższym czasie czeka mnie trudny wybór szkoły. Wiem, że na pewno pójdę do liceum, lecz waham się pomiędzy dwoma profilami, a mianowicie humanistyczny i bilogiczno-chemiczny. Obecnie jestem za bio-chem, poniewż w przyszłości chcę zostać dietetykiem. Jeśli ktoś z Was jest dietetykiem lub obrał sobie taki zawód na przyszłość , to bardzo proszę o podzielenie się ze mną informacjami, jak tego dokonaliście . P.S. czy, aby się dostać na studia dotyczące dieteyka, trzeba zdawać fizykę? Czy w 2 kl liceum kończymy naukę fizyki? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziekuję. Dodam, że z chemii ma 3/4 i średnio ją rozumiem, a z biologii 5 i jest pełen luuuzik

Gość Cocococo
Zajebisćie, że jestes taka młoda i już wiesz co będziesz robić! Ja aktualnie jestem na Technologii Żywności, ale przenoszę się na dietetyke (na dietetykę się nie dostałam). Ja polecam Ci naukę chemii przede wszystkim (bo jest ciężka chemia potem na studiach) i biologii. Na niektóre uczelnie możesz dostać się z matematyką, ale polecam Ci wybór dietetyki na uczelni MEDYCZNEJ koniecznie. Ja np. jestem na rolniczej i wiem, że jakość kształcenia jest o wiele niższa. więc uczelnia medyczna, chemia i biologia i dasz radę.

Gość Cocococo
Ja żałuję, że kiedy byłam w liceum nie zdawałam chemii, tylko biologię...Jednak człowiek nie zawsze wie od razu co chce robić :) A z jakiego jesteś miasta? Napiszę Ci jeszcze dlaczego polecam uczelnię MEDYCZNA (np. Uniwersytet Jagielloński w Krakowie, Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach). Na tych uczelniach masz tylko przedmioty związane z zawodem, natomiast np. na uczelni na której teraz jestem, a która nie jest medyczna, muszę też zdawać inne przedmioty, np. ekonomię itp. A czym chciałabyś się zajmować? Dietetyką kliniczną? Czy układaniem diet na odchudzanie itp?

Głównie chciałabym układać diety i pomagać ludziom, którzy mają problem z nadwagą czy też niską masą ciała. Myślę, że z biologią i chemią sobie poradzę, natomiast z matematyką jest trochę gorzej ;/ Jestem z Rzeszowa ;)