Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mld8f8ff

CZY ROBIL KTOS Z WAS ZDJECIE DO DOWODU SAM W DOMU CYFRÓWKĄ??DA SIE?

Polecane posty

Gość mld8f8ff

CZY KONIECZNIE TRZEBA ISC DO FOTOGRAFA?? JAK TO JEST??PODOBNO NIE PRZYJMA ZDJECIA DO DOWODU JAK NIE BEDZIE IDEALNYCH PROPORCJI TWARZY NA FOCIE I TYLKO FOTOGRAF UMIE TAKIE ZROBIC PROFESJONALNE..

Gość madzia z dowodem
Ja się z tym nie zgodze. Rok temu wyrabiałam dowód fote robiłam u fotografa, moja koleżanka odbierała dowód razem ze mną i moje zdjecie pokazują moją twarz jakby z oddali natomiast jej fotka jest zrobiona jakby z odległości 10 cm :o ja wyglądam jakbym miała głowe wielkości glówki od szpilki natomiast ona jakby miała wodogłowie :o :( bez sensu zupełnie

Gość kafeMoniiiii
fotograf to tylko człowiek :) nie widzę problemu, żeby zrobić w domu, na białym tle, wystarczy, że ktoś umie robić dobrze zdjęcia ze znajomych, czy rodziny. :)

Gość mld8f8ff
CZYLI DA SIE??/

da sie.moja cora robi rodzinie sobie i znajomym takie fotki.oczywiscie robi je na tle...z zachowaniem tych zasad ktorych trzeba przestrzegac.np brak kolczykow,.,odsloniete ucho..

Gość hhikjhkjhh
Da sie musisz mieć tylko to brzytwe do cięcia w danym rozmiarze zdjecia

Gość nie da sie niestety bo
jak potem je wydrukowac jak sie nie ma drukarki?? bo jak?? na maszynach tych w rossmanie czy marketach do drukowania fot sie nie da akurat takiego malego zdjecia wydrukowac bo sie tlo rozmywa im mniejsza fota..:(

poza tym trzeba robic fote LUSTRZANKA A NIE ZWYKLA CYFROWKA....8 MEGAPIKSELI TO ZA MALO NA TAKIE ZDJECIE

ALE JAK NIESIE DO FOTOGRAFA?? NA PLYTKE NAGRYWA ?? ALE JUZ GOTOWE ? CZY FOTOGRAF DOBIERA ROZMIAR ZDJECIA >>?? CZY CORKA JUZ MU ROZMIAROWO DAJE TAKIE JAKIE MA BYC I FOTOGRAF WYWOLUJE TYLKO ?? TO NIE LEPIEJ ZEBY FOTOGRAF ZROBIL ??JAK PLACI SIE TYLE SAMO??

NIE DA SIE I JUZ

ja ci nie odpowiem na te pytania bo jej przy mnie nie ma...wiem ze robi i potem jak przynosi wygladaja jak profesjonalne

Gość o czym wy piszecie
jakie tło się rozmazuje? tło jest białe, co się m niby rozmazać? -stajesz na jasnej ścianie, robisz fote byle czym - dobrze jakby miło nie zniekształcający obiektyw, byleby fota ostra wyszła, zdjęcie ma 3cm wiec wielu megapikseli nie potrzeba, bez przesady :P -ściągasz szablon z neta, czy to ma być fota biometrycznaczy do paszportu czy jakaś tam inna np:http://chomikuj.pl/myszak2/KURSY/tutoriale+GIMP/zdj*c4*99cia+do+dowodu+osobistego -wrzucasz w PSa, dopasowujesz swoje zdjęcie do szablonu- czasem trzeba trochę zdeformować.... podjaśniasz tło, wygładzasz zmarchy czy co tam potrzeba. -kupujesz papier fotograficzny na sztuki ok 1zł szt wkładasz do zwykłej domowej drukarki, jakość ustawiasz na najlepszą i voila! -zapisany plik można też zanieść do pierwszej lepszej firmy poligraficznej i też wydrukują, lub do wywołania- ale tu koszt bedzie większy. Od lat tak robię, szczególnie jeśli chodzi o dzieci, nikt nigdy nie miał zastrzeżeń.

Gość a w maszynie w rossmanie
nie da sie bo za mala rozdzielczosc zdjecia i nie wychodzi im mniejsze zdjecie tym gorzej wychodzi niestety w tych maszynach

Gość da się
Takie zdjęcia da się wykonać nawet aparatem 2 megapixelowym, ale powinien to być aparat a nie komórka. Więcej nie potrzeba ponieważ zdjęcie do dokumentów jest tak małych rozmiarów, że nie ma to znaczenia czy aparat ma 2 Mpx czy 8. Tyle że trzeba to zrobić umiejętnie. Wyłączyć lampę błyskową i zdjęcie zrobić w oświetleniu rozproszonym np. przy świetle padającym od okna, na białym tle, może być prześcieradło ale takie nie pomięte i odsłonięte uszy z wyjętymi kolczykami.

Gość Wy tak serio czy na żarty xd
Robisz zdjęcie w domu -> zrzucasz na płytkę, jakikolwiek dysk przenośny, pendrive'a COKOLWIEK -> zanosisz do media marktu, saturna gdzieś gdzie można wywołać, etraz w większości sklepów, na konsoli gdzie wkłądasz płyte, nośnik ze zdjęciem wybierassz opcję zdjęcie dowodowe. Samemu trzeba w domu wykadrować. Co za problem , a w sklepie tylko wybierasz opcje i płacisz góra 5 zł .