Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eim2013

Wesele

Polecane posty

Gość eim2013

Dziewczyny, chciała bym otworzyć firmę zajmującą się organizacją wesel od A do Z, to znaczy, że za parę młodą mogła bym zrobić wszystko od znalezienia sali do udekorowania jej, zamówienia toru, czy zaproszeń. Co tylko by chcieli. Tylko nie jestem pewna czy na naszym Polskim rynku sprawdzi się taka firma i czy jest na nią zapotrzebowanie. powiedzcie mi czy wy wynajęły byście organizatorkę wesela??

Gość fdgdfaf
kochana taki biznes to w Ameryce ale nie na polskie realia, za dużo się naoglądałaś TVN Style hihi w Polsce naszej zaściankowej, babcie ci same ciasta po nocy upieką niż pozwolą 'obcym dać zarabiać na organizacji ślubu' a że większość ślubów u nas to 'zastaw się a postaw się' i 'co ludzie powiedzą' nie ma kasy na takie zabawy

Gość eim2013
tego się właśnie obawiam. Ale z drugiej strony jeszcze nigdy nie widziałam żeby ktoś sobie sam na wesele salę dekorował, tylko wszyscy zawsze zatrudniają profesjonalne dekoratorki.

Gość ipel
zapodałas mi pomysł i chyba go wykorzystam:-D

Gość fdgdfaf
w dużych miastach może masz rację ale z drugiej strony takich firm sporo, w małych musisz brać salę już z wystrojem i nikt nie pyta czy masz swoją firmę która wejdzie i cos zrobi, jak dla mnie zbyt ryzykowne , jeszcze nie ...(jak wiele innych kwestii - za wcześnie jeszcze na Polskę:( )

Gość eim2013
ale ja chyba małymi kroczkami zaryzykuję :) wszystko przychodzi do nas z zagranicy to i kiedyś na to przyjdzie czas. "ipel" a skąd jesteś, też myslisz o założeniu takiej firmy.

Gość ipel
o tym samym pomyślałem:-D ze śląska

Gość ipel
mam obcykane sale weselne,firmy wynajmujace limuzyny,trzeba byłoby dokupić pare gadżetów i zacząć działać

Za chwile nikt nie będzie już brał tych ślubów . Będzie ich mniej , a u nas każda panna musi sama dopilnować wszystkiego :-) w sumie to sie nie dziwie . Nie znasz gustu młodych , a to nie Ameryka . Co za problem zadzwonić do zespołu, restauracji , kamerzysty itd jak i tak większość ma już wcześniej własne typy. Nie przejdzie . No może warszawka

Tylko w Ameryce trzeba ludzi do wszystkiego , ale tam nawet w instrukcji trzeba kretynom napisać - nie wsadzac dziecka do mikrofali :-) to jest inny poziom .

Gość ipel
może zrbie kurs urzednika stanu cywilnego i będe udzielał slubów,full wypas

Nie motywem przewodnim Twojej firmy będzie ta dekoracja , a ewentualnie możesz dodać klientom , ze masz w ofercie zespoły Dj cukiernie kwiaciarnie . Ale to już jako dodatek . Spróbuj , życzę powodzenia

Gość eim2013
tak też myślałam, wystarczy mieć trochę kasy na początek żeby kupić świeczniki, pokrowce, materiały, obrusy itp, w mojej okolicy jest pełno sal gdzie oferują gołe stoły i jakieś żałosne 3 kwiatki na krzyż wiem bo sama planuje wesele, a jak jeszcze do dekoracji sali będę mogła zaoferować inne usługi. To może sie to udać.

Gość helka102
raczej słaby pomysł. Młodzi i ich rodzice wszystko sami po swojemu załatwiają, nie sądzę, że będą chcieli dodatkowo płacić organizatorce. Zazwyczaj w wyprawianiu wesela liczą się koszty, młodzi starają się oszczędzać, biorą kredyty bo i tak niewielkie szanse, że się zwróci. Po prostu zajmij się samym dekorowaniem, na to jest wzięcie.