Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze_o_oddpowiedz

brzuch po ciazy

Polecane posty

Gość prosze_o_oddpowiedz

dziewczyny jestem 5 mies po porodzie i moj brzuch wyglada mniej wiecej tak http://vitalia.pl/pamietnik/Nardia21/1157361/wpis,2238131,Brzuch-po-ciazy-jak-mu-pomoc-prosze-o-rady.html (znalazlam to zdjecie w necie). Powiedzcie, czy jest bardzo tragicznie? i czy mozna mu jakos pomoc? Czy majac taki brzuch mam chociaz jakiekolwiek szanse aby bez ingerencji chirurgicznej pokazac sie kiedys w bikini i wygladac ponetnie....

Gość 0039
Trochę nieciekawie to wygląda,ja tak nie miałam na szczęście. MUSISZ ĆWICZYĆ i smarować ten brzuch kremami ujędrniającymi,na te rozstępy nie wiem czy ci coś pomoże niestety ,bo to popękana skóra po prostu,hm dbałaś o skórę w ciąży? smarowałaś brzuch?

Gość prosze_o_oddpowiedz
tzn rozstepow raczej nie mam, ale ogolnie brzuch jest takiej wielkosci, wydaje mi sie, ze jest malo jedrny.

Gość fjkdkaf
qurwa, nie przy jedzeniu :O

Gość julcia0687
Witaj ja obecnie jestem w 25 tyg. ciąży. I smaruję się kremami Mustela (podwójnie działający na rozstępy oraz na biust). Robię wszystko żeby nie zaprzepaścić brzucha. Mogę Ci tyle powiedzieć że po porodzie skóra jest bardzo osłabiona więc takie smarowanie trzeba kontynuować, ćwiczyć brzuszki + dietka + masaże. Podobno super są chińskie bańki - na allegro z przesyłką kosztują 27 zł ;).

Gość xzcz
jeżeli skóra jest rozciągnięta to nic nie poradzisz na to.

Gość ssssssssssssssssssssss
k

Gość prosze_o_oddpowiedz
..

Gość 0039
ja smarowałam w ciaży brzuch zwykłą oliwka dla dzieci,nie mam ani jednęgo rozstępu i brzusio płaściutki w ogóle nie widać,że rodziłam,nie wiem wydaje mi się że to również kwestia elastyczności skóry

o jej , przykro to wyglada... ja to chyb amialam glupie szczescie.... w ciazy zero kremow, nic nie stosowalam, przytylam z 52- na 70 kg, ale po porodzie po tygodniu juz nawet nie bylo widac nic brzuszka. Sam zniknal, zero sladow, a rozstepy , mam tylko na wewnetrznej stronie ud , brzudkie i grube zostaly mi do dzisiaj , ale brzuszek nietkniety..... Kumpela dbala i miala tak jak ty, meczyla sie okropnie, jakies cwiczenia , oliwki itp, niestety skonczylo sie jakas operacja plastyczna, sprobuj robic cwiczenia ....powodzenia

Gość hela09
ja jestem 10tyg po porodzie i przez ciążę smarowałam się zwykłym kremem z sorayi za 15zł dla kobiet w ciąży i brzuch mam ładny tzn, bez rozstępów itd, została mi tylko oponka ;) nie wiem autorko co ci doradzić - może masaże gabką pod prysznicem - tez masowałam całą ciażę i teraz też to robię - uda i pośladki dodatkowo.

Gość 0039
ćwiczenia masowanie i ujędrnianie,tylko to może trochę pomóc wg mnie

Gość no dzięki
no to mnie nastraszyłaś...

Gość 0039
nie miałam zamiaru cię straszyć, musiałaś chyba mocno przytyć w ciąży...

Gość fdfsfd
o nie nikt mnie nie namówi na ciaze:o

Gość ciąża jest masakryczna
tragedia współczuję, ciekawe co na to Twój mąż :O Jak ktoś tyje więcej niż 20 kilo w ciąży to potem może być nieciekawie. Przypuszczam że w grę również wchodzi genetyka bo jak moja mama nie ma takiego zwisu po 3 dzieci to pewnie mi też sie upiecze

Ja tak miałam:) Dzisiaj brzuch wygląda znacznie, znacznie lepiej:) Dzisiaj już prawie tego nie mam, ale niestety rozstępy zostały. Stosowałam kremy całą ciążę i kolagen naturalny po ciąży przez około 3 miesiące. No i zdrowa dieta po ciąży, praktycznie zero tłuszczy i cukrów.

Gość 0039
DOKŁADNIE,JA W CIĄŻY PRZYTYŁAM 13 KILO,JADŁAM NORMALNIE,NIE ZA DWOJE,NABRAĆ ŁATWO,A ZRZUCIĆ TO PROBLEM.JA PO CIĄŻY ŚLADU NIE MAM.

Gość u98u98
az dziw bierze, ze dorosly baby wierza, ze smarowanie jakimis mazidlami cos daje. Wszystko zalezy od genetyki/elastycznosci skory. Jednym skora sie nie rozciaga, tylko maja nadmiar tkanki tluszczowej i to najlepsza sytuacja, a innym kobietom skora tak sie rozciaga i peka, ze zadne kremy nie sa w stanie temu zapobiec:O

Gość bfffffffffffffffffffffffffffff
Ja przed ciaza wazylam 46 kg, mialam fajny, wycwiczony brzuszek. W ciazy, oprocz tego, ze napuchlam, rosl mi tylko brzuch-w zastraszajacym tempie-pod koniec wygladalam, jak bym co najmniej bliznieta miala urodzic. Mimo smarowania brzucha kremami dla ciezarnych, kolo 8 m-ca wyszly mi rozstepy. Po porodzie wygladalam dalej, jak bym w ciazy byla. Mimo bielizny uciskowej, cwiczen, kosmertykow, skora juz mi sie nie wciagnela i mialam taki pomarszczony flak. Mimo, iz do wagi dochodzilam stopniowo-w ciagu 2 lat wazylam tyle, co przed ciaza-zostala brzydka, pofaldowana skora-to sie tylko pod skalpel nadaje (chudlam powoli, stopniowo, by dac skorze czas na wciagniecie, ale wszystko na nic). Od porodu minelo juz 5 lat, ja przytylam 5 kg, dzieki czemu ta skora juz tak nie wisi ale nadal jest fald. Rozstepy mam juz calkiem bielusienkie.

Gość 0039
DO u98u98 ja nie miałam nadmiaru tkanki tłuszczowej bo przed ciążą ważyłam 48 kilo,w ciąży przytyłam 13 kilo,nie mam rozstępów ani wiszącego brzucha,jest płaski,to kwestia genetyki.elastyczności skóry i nie tycia w ciąży ponad 20 kilo.

Gość prosze_o_oddpowiedz
sama juz nie wiem, moze troche przesadzam - w ciazy przytylam 16 kg, ale wszystko mi praktycznie poszlo w brzuch:(. Teraz waze 57 kg przy 154 cm , nie wiem, moze i tak wygladam jak ta babka na zdjeciu :(. albo po prostu tak siebie widze :(((( Nie chce mi sie zyc :(((

Gość lkdd
Jezu, okropny. Współczuję. Ja w ciąży przytyłam 17 kg, ale na szczęście rozstępy mnie nie dopadły. Poza tym zawsze dużo ćwiczyłam, teraz też tak jest (jestem 20 miesięcy po porodzie) i mam ładny brzuch, płaski, i dzięki ćwiczeniom zaczynają mi się lekko zaznaczać mięśnie. Diety nie stosuję. RUCH PRZEDE WSZYSTKIM!!! Pozdrawiam i powodzenia.

Gość aziomalka
nie wiem, nigdy nie rodzilam, ale wspolczuje brzucha. polecam duzo ruchu

Gość MMM333
a może spróbuj nosić pas poporodowy i ćwiczyć codziennie, 5 miesięcy po ciąży to znowu nie tak długo... wmasować krem ujędrniający do tego i efekt powinien byc...

Gość Hejeee tiny
To i tak jeszcze nie tak źle. Ja też jestem 5 miesięcy po porodzie, a mój brzuch na dzień dzisiejszy wygląda tak: http://www.tinypic.pl/hqwdhwpn2i2c Przez prawie całą ciążę smarowałam kremami, żelami, naprzemiennie zimna-ciepła woda, po ciąży to samo. W ciąży przytyłam 18 kg. Zeszło mi 11. Ale brzuch - wątpię, by cokolwiek jeszcze dało się z nim zrobić...

Gość Hejeee tiny
W moim przypadku pas poporodowy nic nie pomogl.

Gość dxdffx
Hejeee tiny-jeeezu współczuję ci bardzo