Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majamaja3

4 testy pozytywne prawie 9 tydz i brak ciazy ???????

Polecane posty

Gość majamaja3

bylam na wizycie u lekarza.. Mam objawy ciazy nie mam okresu juz od 8 grudnia wykonalam 4 testy ciazowe wszystkie pozytywne.. Na badaniu po dokladnym badaniu dokladnym usg wraz z jajnikami nie ma ciazy.. To juz powinien byc prawie 9 tydz .... Czy to mozliwe???

Gość Ten lekarz to jakiś konował
albo ma z epoki kamienia łupanego sprzęt usg :o. A kiedy byłaś u gina? I czy robiłas sobie betę?

Gość Może to ciąża
pozamaciczna?

Gość majamaja3
u gina bylam wczoraj rano... Bety nie robilam robie jutro rano pierwszy raz bo mi to zlecil i w piatek powtorka rano tej bety... No i popoludniu w piatek znow wizyta+usg

Gość majamaja3
niby jest ryzyko ale on nie wiedzial zeby gdziekolwiek byla jakas ciaza... Nawet jajniki mi przegladal i tam zadnych zamian nie ma.... przeciez chyba testy sie nie moga mylic ??? stwierdzil ze jesli beta nic nie wykarze i kolejne badanie tez dopiero dostane skierowanie na szersze badania... No jestem zalamana myslalam ze uslysze dzis ze jestem w prawie 9 tyg ciazy a tu taki zonk... jedynie jakis ostry stan zapalany mam

Gość szczekadełko
wiesz, pewnie beta też wyjdzie pozytywna skoro testy wyszły.BetaHCG jest markerem który także oznacza inne choroby typu rak, choroby tarczycy itp.

Gość zajebiście...
szczekadełko - takie komentarze byś mogła sobie już darować :o. tak masz rację - autorka ma raka dwunastnicy :o:O:O

Gość ojtam ojtam
niestety beta wychodzi przy innych problemach w tym przy raku..

Gość majamaja3
Nic kompletnie.. Nawet jednej plamki.. Nie wiem zalamana jestem.. Moze ten moj stan zapalny sfalszowal wyniki testow i rozregulował okres? Do tego objawy: bole podbrzusza, sennosc, kreci mi sie w glowie, mdlosci, bole piersi...

Gość niesforna niepokorna
Szczekadelko ma racje i to jest jak najbardziej sensowna uwaga. Dobrze jest wiedziec takie rzeczy bo raz na 1000 przypadkow moga uratowac zycie.

Gość Lollka82
do zajebiście- ale co się czepiasz?? Szczekadełko pisze prawde. Więc o co Ci chodzi? Z tym, ze oprócz pozytywnych testów jest jeszcze brak okresu. Może to ciąża biochemiczna?

Gość szczekadełko
do zajebiście - ty jesteś zajebiście głupia skoro nie wiesz o tym , tu nie ma co ukrywać , taka jest prawda ! " wzrost stężenia może świadczyć o obecności nowotworów trofoblastycznych. Wzrost beta-HCG obserwuje się również u chorych z niektórymi nowotworami jądra (zawierającymi syncytiotrofoblast), z nowotworami typu zarodkowego (neuroblastoma, nephroblastoma), a także rzadko z rakami przewodu pokarmowego. Nieprawidłowe stężenie tego antygenu stwierdza się również u wieloletnich palaczy marihuany oraz w hipogonadyzmie."

Gość szczekadełko
dziękuje dziewczyny za wsparcie. Niestety głupich nie sieją-sami się rodzą

Gość majamaja3
A co to jest ciąża biochemiczna ? Przepraszam ale ja sie nie znam na tym i pierwszy raz slysze takie okreslenie.. Mozesz mi cos wiecej o niej napisac??

Gość majamaja3
dziewczyny nie kłóćcie sie ja bede miala badania i jesli cos jest to to wyjdzie na dniach.. Ja po prostu chce wiedziec czy ktoras z was sie spotkala z taka sytuacja jak ja ? I czy moze jestescie w stanie mi cos powiedziec na ten temat lub doradzic jakos?

Gość majamaja3
a moze to jakiś torbiel był i sie wchłonął ? O takich przypadkach również słyszałam..

Gość butelka z wodą mineralną
w ciazy nie jestes na pewno

Gość Dziwne, ,,,,,
Beta rozwieje watpliwosci (to czy rosnie i na jakim jest poziomie) Ja w 8t5d widzialam juz sporego bobasa, z głowką, krotkimi konczynami i ogonkiem. Syneczek juz sie sam ruszal. Dziwne ze nie mozna zlokalizowac nawet zarodka. Moze go wogole nie ma...

Gość niesforna niepokorna
Ja bym obstawiala, ze lekarz niedowidzi albo ma kiepskie usg, bo tego raka oczywiscie bym ci nie zyczyla. Ciaza nawet jezeli jest biochemiczna, ale daje tak wysoka b-hcg, ze da sie wylapac domowym testem, musi byc widoczna na usg. Maja ciaza biochemiczna to taka ciaza, gdzie jest tylko pecherzyk ciazowy ale w srodku nie ma zarodka. Pecherzyk na usg wyglada jak czarna kropka i nie da sie go przegapic.

Gość majamaja3
usg fakt nie ma najnowoczesniejszego ale jest dobrym specjalistą i wsrod kobiet ma bardzo dobre opinie.. Sam mnie nigdy nie zawiodl.. Wiec nie chce mi sie wierzyć , że coś przeoczył.. poza tym chyba nawet na kiepskim usg by juz prawie 9 tygodniowej ciazy nie dalo sie przeoczyc? Przynajmniej tak mi sie wydaje.. No nic zobaczymy co badania wykażą ale nie ukryje , ze jestem przerazona ta sytuacja..

Gość No nie koniecznie,
Ciazy biochemicznej nie da sie uwidocznic na usg (radze poczytac definicje ciazy biochemicznej) ciaze widac na usg dopiero gdy beta > 1000, wczesniej nie da sie zobaczyc. Poza tym ciaza biochemiczna roni sie wraz z okresem ktory albo przychodzi w terminie albo kilka dni po terminie @ czyli na etapie 4-5tyg

Gość majamaja3
a bicie serca ?? Przeciez tez powinno byc slychac i powinno juz bic??

Gość No nie koniecznie,
Moj dzidzius w 9tc mial 2,5cm a pecherzyk ciazowy byl znacznie wiekszy cos ok 4cm

Gość jakie bicie serca
Jak tam nic nie widac? Macicy czy jak?

Gość majamaja3
chodzi mi o to ze jakby niedowidział ciąży co jest dla mnie nieprawdopodobne i mial sredniowieczne usg to by chociaz uslyszal bicie serca plodu - jesli oczywiscie by byl... a tu wiadomo ze nic nie ma..

Gość majamaja3
no nic uciekam.. mam nadzieje ze sprawa sie wyjasni pozytywnie jeszcze...

Gość rddd
ja tak mialam okazalo sie ze to ciaza pozamaciczna byla w jajowodzie mialam laparoskopie

Gość Marta Gundek
i skoro okres miałaś 8grudnia to jest to dopiero 7 tydzień, a nie 9 :)

Gość błueheheheheh
7 tygodni o ile miała cykle 28 dni ....tak czy inaczej jej konował powinien widziec nawet na średniowiecznym sprzecie pęcherzyk albo serduszko