Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaslka

kiepskie wyniki krwi w 12 tyg ciazy?jak sobie pomoc

Polecane posty

Gość kaslka

gin kazzal lykac 3 razy dziennie lekarstwo jak nie pomoze to do szpitala-jak sobie pomoc,co jesc ,moze pic sok z burakow juz sama nie wiem.....miala ktoras taki problem?

Gość allaaakss
Ale z czym masz problem??za mało hemoglobiny?

Gość szczekadełko
jest masę preparatów z dodatkowym żelazem tak trudno Ci poszukać po necie ? Począwszy od tabletek dla cięzarnych to na innych suplementach skończywszy http://www.doz.pl/apteka/p53243-Olimp_Chela_Ferr_Forte_kapsulki_30_sztuk http://www.doz.pl/apteka/p4823-Biofer_tabletki_40_szt http://www.doz.pl/apteka/p58162-Floradix_plyn_zelazo_i_witaminy_500_ml

Gość nie napisałaś
jaki problem jest u Ciebie... ja miałam słabą hemoglobinę. brałam jakies leki z żelazem, jadłam więcej mięsa niż zwykle. Jakos się w miarę stabilizowało.

Soku z buraków się nie pije bo wyniki spadną w dół. Dużo mięsa.

Gość do Tesua
możesz powiedz skąd masz takie informacje? masz jakiś link do tego ? ciekawa jestem

Gość kaslka
za malo hemoglobiny ,czerwonych krwinek -lykam zelazo ,ale pomimo to jeszcze wyniki sie pogorszyly

Gość aha123456
jajka, czerwone mieso,

Gość . Mama dwójki
Jaki masz poziom tej hemoglobiny?

Gość szczekadełko
to może kiepsko się wchlania do żelazo ?może warto zmienić na inne

Gość poczwarrra
Jedz te tabletki,czerwone mieao w towarzystwie jakichs owocow albo warzyw no i duzo przebywaj na powietrzu

poszukaj na necie produkty z duża zawartością żelaza i pamiętaj, że dobrze się wchłaniają w obecności wit. C - czyli np. jakiś stek wołowy z kapuchą kiszoną trzeba zjeść

Gość kaslka
hemoglobina 9,6

Gość arru
mam podobny problem -chetnie poslucham rad

pić sok z buraka, reguralnie 3 razy dziennie przez 2 tygodnie. Gwarantuje , ze wyniki wrócą do normy. Najlepiej robić swiezy sok w domu, ale jesli nie możecie to są takie małe buteleczki z sokiem z buraka i jabłka czasem ( które od momentu prdukcji do spozycia mają termin 2, 3 dni). W kazdym makrecie to widziałam. Kosztuja około 3 złotych, wiec koszt dziennej terapi to jakies 10 złotych. Ale warto, ja po porodzie mialam krwotok i bardzo silna anemie.Pomysl dostalam od brata, ktoremu zalecil to ordynator chirurgii na krew wlaśnie ( po operacji)

Gość arru
a pamietasz moze jego nazwe?

Cymes między innymi produkuje takie świeże soki. W kazdym razie widziałam takie soczki w kazdym markecie , zazwyczaj maja wydzielone półki w chłodniach na zdrową żywnośc z surówkami itd. Mozesz zapytac. Bardzo ważne- przeczytać na buteleczce z tyłu czy sok nie jest zriobiony z koncentratu .Też stoja tam takie cuda a sok ma być świeżo wyciśniety.

Gość arru
tak chodzi mi o nazwe soku ,bo szukam w necie i nic nie ma

Gość arru
dziekuje

Gość dojrzała babeczka
Rewelacyjnie działa sok z kiszonych buraków. Do dużego słoika włożyć 3-4 obrane ząbki czosnku, obrane, pokrojone w plastry buraki, pietruszkę i marchewkę. Zalać to wszystko PRZEGOTOWANĄ, LETNIĄ wodą i na wierchu położyć piętkę(skórkę) z razowego chleba. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Po 3 dniach zdjąć rozmoczoną piętkę (powinna być piana i zapach kwasu). Po kolejnych 3-4 dniach sok jest gotowy. Można zlać go do butelki i przechowywać w lodówce. Najlepiej pić go rano i wieczorem po pół szklanki. Wyniki badań krwi szybko się poprawią...:) Zdrówka życzę:)

Gość dojrzała babeczka
* na wierzchu :D

a jeszcze mi sie przypomniała "babcina" rada na poprawę żelaza. Podobno nawet niektorzy lekarze wciąż to zalecaja kobietom w ciąży! W jabłko powbijać nowe...gwożdzie, zostawic na noc i zjeść z rana. Czytałam w Internecie, że działa - ale nie próbowałam :D

Gość hhhfff...
żelazo + wit C, bez tego ni huhu wołowina w kazdej postaci i wątróbka, bez obaw o wit a herbata w osdtawkę i soki z warzyw, ale nie kupowanych moja droga w butelkach a robionych w domku

avent - mimo, że wierzę, w niektóre stare dobre rady to te jabłka z gwoździami mnie zabiły;)

Gość dojrzała babeczka
Mnie też ta metoda rozwaliła na łopatki...:D:D "W jabłko powbijać nowe...gwożdzie, zostawic na noc i zjeść z rana. " Ale co zjeść z rana? Jabłko z gwoździami, czy same gwoździe?? :D:D:D

Gość kaslka
dzieki sprobuje z tym sokiem -zobaczmy

rzeczywiscie nie dopisalam co i jak jeść :P gwożdzie mogą byc ciężkostrawne :D no więc, rano gwożdzie wyciągamy i jemy jabłko.Smacznego i na zdrowie ;) serio , mozna o tym poczytam w necie. Podobno gwodżie "oddają" żelazo.Z reszta wiara czyni cuda ;) ale polecam jednak ten sok z buraczków