Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nosalinek

15 MIESIECZNE DZIECKO - CO POTRAFI

Polecane posty

Gość nosalinek

JAK SIE ROZWIJAJA WASZE MALUSZKI??? I CO POTRAFIA??

Gość Mój już potrafi
Głosować na Tuska i przestawiać telewizor na TVN24 Prawdziwy obywatel!:classic_cool:

Gość figa_z_jakiem
moja funia mowi mama, mama daj, tata, miauczy kotka, szczeka pieska, przynosi buty, czapke, pampersa, wie ze idziemy sie kapac, butelka, klocki, no rozumie juz duzo, ni ebede wszystkiego wymieniac, umie nakladac kuleczka na kijek, oglada z zaciekawieniem ksiazeczki, je nieporadnie , ale je sama, gotuje w plastikowych garneczkach zupki i krmi lale i kotki, mame i tate, nie wiem co jeszcze napisac, wie ze nocnik sluzy do sikania i kupki ale z niego konkretnie jeszcze nie korzysta :(

Gość nosalinek
HE HE A OPRUCZ TEGO??

Gość nosalinek
Moja podobnie bardzo duzo mowi . Powiedz mi czy twoja corka chodzi na paluszkach bo moja tak . Casami stawia cała stope.

Gość figa_z_jakiem
nie, chodzi na calych stopach, zaczela pod koniec 9 miesiaca chodzic, na paluszkach chodzi kiedy tanczy albo sie popisuje :)

Gość nosalinek
kiedy sie urodziła moja 02 listopada , masakra jakie to sa słodziaki ..Wco lubi sie bawic??

Gość rerekum kum
ja tez sie przyłączam. moj mały jest wcześniakiem i urodził sie 26 pazdziernika. bawimy sie w chowanego, czytamy ksiązki, jezdzimy autkami i teraz na sankach:-)

Gość figa_z_jakiem
w grudniu, lubi pileczki, wszystko co ma kulki, kocha zegarki, ciagle jej je rysuje a twoja?

Gość rerekum kum
oj oj oj chciałam sie przyłączyc a tutaj juz nikogo nie ma

Gość nosalinek
moja bawi sie tym czym jej nie wolno

Gość rerekum kum
bo to jest najciekawsze. i tym właśnie sposobem u mnie w pokoju zniknęło wszystko dolnych polek. a jeszcze co ręką nie może dosięgnąć to bierze pilota od tv i wtedy probuje swoja "dluzsza reka"

Gość figa_z_jakiem
to moj pierwszy synalek byl tez nieco mniej grzeczny, ale ona jest grzeczniunia

Gość jknkjijjhy
kaszka manna zamiast mózgu :O

Gość mama Nuuutki
Moja coreczka ma skonczone 13 m-cu. Mowi mama, tata, baba, am, nie i duzo po swojemu. Bardzo duzo rozumie, poznaje krowke, kaczke, kota. Zna wiele nazw przedmiotow - wskazuje je lub przynosi. Wie gdzie jest nosek, usta, oczy, wlosy, paznokcie itp. Probuje tanczyc jak tylko slyszy muzyke. Przynosi buty zeby jej zalozyc, pampersa, smoczek, ubranka.

Gość rerekum kum
a czy wasze pociechy lubią oglądać tv? bo u mnie ma ulubione reklamy i wtedy w ogóle sie nie rusza, nawet oczkami nie mruga, a dziadkowie włączają mu jimjam na cyrk antosia i jest to samo, mały nie wie co sie kolo niego dzieje

Gość mama Nuuutki
Moja czasem spojrzy na reklamy z muzyka i bajki. Ale ogolnie nie wpatruje sie w tv

Gość mama Nuuutki
Tak. Przesypiala mi juz noce ale od ok 2 tyg gorzej spi i budzi sie na burle ok 3-4 h. A jak jest u Was?

Gość rerekum kum
myślałam, ze to tylko u mnie. ja tez wstaje w nocy, ale nie dawno wstawałam dwa razy, dopiero od nie dawna wstaje tylko raz, po połnocy, czasami ok 1 a czasami o 3. wydaje mi sie ze nasze pociechy jedza z przyzwyczajenia a nie dlatego ze az takie sa glodne.

Gość ,lkpjp0hyi'o
Zbudować wehikuł czasu !!!

Gość nkdcid
moja bardzo duzo mowi ze zrozumieniem

Gość Oglądałem jedynkę
Moja wnuczka jak widzi Tuska potrafi przełączyć na inny program.Nawet małe dziecko nie lubi słuchać tych kłamstw, no i placze,tak sie boi😡

Gość kwejka
moja to samo co wasze maluchy he he

O matko do tak duzego dziecka wstajecie jeszcze w nocy? A mnie kiedys matki z tego forum opieprzyly, ze wstaje 2 razy do 8-miesiecznego malucha. To co by powiedzialy na 13-15 miesiecznego. Naszczęscie mój przesypia całe noce od 9 miesiaca, pomogla gesta kaszka na kolacje.

Gość gość
Moja obecnie 15 miesięczna córeczka Matylda bardzo szybko się rozwija, mówi zdaniami, np. Autko jedzie, motor jedzie, traktor jedzie. Z niewielką pomocą liczy do 10. Używa określeń mamusia, tatuś, dziadziuś czy też babusia. Na przywitanie mówi cześć. Potrafi sama się umyć w wannie. Nazywa części ciała, zwierzęta. Słuchając piosenek, wie jakich słów w danym momencie użyć, np. Pluszowy Miś, Kotki dwa, Stary Niedźwiedź. Pytana odpowiada na pytania, np. Gdzie jest babcia ? Mówi : W domu , A tata ? Mówi : W pracy, A co robi braciszek w szkole ? Mówi: Uczy, pisze, czyta. Słucha poleceń, np. Przynieś telefon, czy wyrzuć śmieci. Raczkowała w wieku 8 miesięcy, a chodziła gdy miała 13 miesięcy . Niestety jeszcze nie potrafi sikać do nocniczka, ale jesteśmy w trakcie uczenia, gdzie sama siada na nocnik i woła sikać, ale mając na sobie pampersa.

Gość gość
ale te wasze dzieci madre :D moj juz calkowac potrafi, liczyc do 1000, zarabia juz sam na siebie, nie robi w pampersa. he he he No i zadne z waszych dzieci nie potrafi tak duzo jak moje.

Gość gość
Moja obecnie 15 miesięczna córeczka Matylda bardzo szybko się rozwija, mówi zdaniami, np. Autko jedzie, motor jedzie, traktor jedzie. Z niewielką pomocą liczy do 10. Używa określeń mamusia, tatuś, dziadziuś czy też babusia. Na przywitanie mówi cześć. Potrafi sama się umyć w wannie. Nazywa części ciała, zwierzęta. Słuchając piosenek, wie jakich słów w danym momencie użyć, np. Pluszowy Miś, Kotki dwa, Stary Niedźwiedź. Pytana odpowiada na pytania, np. Gdzie jest babcia ? Mówi : W domu , A tata ? Mówi : W pracy, A co robi braciszek w szkole ? Mówi: Uczy, pisze, czyta. Słucha poleceń, np. Przynieś telefon, czy wyrzuć śmieci. Raczkowała w wieku 8 miesięcy, a chodziła gdy miała 13 miesięcy . Niestety jeszcze nie potrafi sikać do nocniczka, ale jesteśmy w trakcie uczenia, gdzie sama siada na nocnik i woła sikać, ale mając na sobie pampersa." tez jestem matka ale to co ty tu opowiadasz to smich na sali, lepiej sie nie osmieszaj , glupia babo bo chyba faktycznie masz manne zamiast mozgu.