Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasadaaaaaaaaaaaaaaa

Polacy o sobie samych.

Polecane posty

Gość fasadaaaaaaaaaaaaaaa

Był tu temat o Polaku, którzy wyjechał za granicę do Norwegii i innych planujących wyjazd, którzy deklarowali swoja nienawiść do rodaków z powodu ich chamstwa i prostactwa. Wkleję to co miałam odpisać, ale nie zdążyłam, gdyż temat został skasowany. "Przecież o to chodzi, żeby ktoś szkodził polactwu, które jest skrajnie zakłamane, nienawidzi normalnych ludzi, szanuje kanalie, plotkuje, niszczy innym życie itp. Tacy powinni mieć jak najgorzej!!!" O ironio i kto tutaj jest zakłamany, obłudny i nienawistny ? Hipokryci, wy piszecie o sobie samych! Oczywiste jest, że internet nie jest wiarygodnym źródłem, a to, że nie dostrzegacie w życiu codziennych pozornie mało znaczących przejawach dobroci, życzliwości ze strony drugiego człowieka, tylko skupiacie się na chamach i prostakach, których wszędzie pełno, to już jest wasz problem. Sama nieraz doświadczyłam za strony innych objawy braku akceptacji, agresji i poniżenia, jednak pamiętam, też te dobre momenty, kiedy ktoś mi nieoczekiwanie pomógł z własnej inicjatywy. Nigdzie nie ma 100% uczciwych ludzi, wszędzie są i serdeczni i fałszywi, bez względu na narodowość. Jak nie zmienicie toku myślenia i nie zaczniecie szanować jeden drugiego, to Polacy dalej będą dziwnie postrzegani, bo to nie jest normalne, żeby naród zamiast się wspierać i integrować(potrafimy tylko w czasie wojny czy nagłej katastrofy) gnoi się nawzajem.. A ci co najgłośniej wrzeszczą o polskiej zawiści, sami ją przejawiają i demonstrują wobec Polaków. Przykre to.. :( I to co napisałam wcześniej, to MY tworzymy nasz naród, każdy z nas, nie ważnie czy w kraju, czy poza jego granicami. Pozbądźmy się poczucia niższości i kompleksów przed innymi narodami, bo nie mamy się czego wstydzić. Nie da się wyprzeć swojego pochodzenia, wyrzec samego siebie. Dlatego zacznijmy od nas SAMYCH zmieniać się na lepsze i bądźmy po prostu dobrzy i uczciwi wobec innych. Tylko tyle i aż tyle.. Nie wiem czy to ktoś to w ogóle przeczyta, nieważne, ale niech zostanie to na forum ;)

Gość zatroskani obywatele RP
brawo za ten post :)

Gość Kalemu ukrasc krowa żle
zły to ptak co swoje gniazdo kala... a drzewo bez korzeni na wietrze sie nie ostoi