Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malena=-=-

jak nie tyc zima?

Polecane posty

Gość Malena*_*
i jaki jest twoj cel wagowy? Mozesz tez wymiary w pasie i biodrach podac? Ja startuje z 100 w biodrach, 72 w pasie i okolo 61 kg

Gość Malena*_*
no 800 gram uzupelnisz wegle w watrobie i miesniach na ladowaniu i do tego zwiaza troche wody, wiec tluszczu ci nie przybedzie wcale :)

Na niskich węglach czułam się super, miałam mnóstwo energii, teraz zresztą też tak jest, ale na razie jeszcze nie ćwiczyłam przez te 3 dni, dziś zacznę, to zobaczę, jak to będzie.

Według moich obliczeń mogę zjeść 470 do 564g węgli. Jak dla mnie olbrzymia ilość :D

Gość ja jak zaczelasc
jesc tyle tlustego to mi o wlos watroba nie siadla, wspolc zuje wam takiej diety :( Ja tez mam problem z tyciem w ziemie ale od jakiego czasu cwicze 3x na tydzien i w ta zieme nie przytylam ani grama , wiec cos w tym jest. I blagam was dziewczyny nei jedzcie tyle tlustego bo sie na pogotowiu znajdziecie. Chude mieso + tluszcze roslinne ( oliwa z oliwek , olej rzepakowy, tlusdzcz z gesi i kaczki)

Gość Malena*_*
a widzialas w przyrodzie takie polaczenie? czy kurczak ma do piersi przyczepiona butelke oliwy? Czy tluste ryby sa niezdrowe? Faktem jest , ze mieso teraz mamy kiepskiej jakosci, wiec lepiej nie przesadzac, ale co do watroby to wrecz przeciwnie, tlusta dieta plucze watrobe i czysci. Kiedys przed dieta tlusta robilam oczyszczanie watroby i mi zeszly kamienie takie zielone- cholesterolowe. Potem bylam na diecie tlustej i po jakims roku znow robilam oczyszczanie- i nic, wszystko juz dieta przeplukala. I jeszce to samopoczucie- zawsze super, zadnych problemow trawiennych. A jak jem normalnie to nieraz mi cos stanie na zoladku. Pozdrawiam myslacych inaczej :)

Kwaśniewski już dawno udowodnił, że tłuszcz nie szkodzi, a wręcz przeciwnie. Tylko jedząc tłusto, trzeba ograniczać węgle, coś za coś. Ja osobiście wolę tłuszcz.

U niektórych na początku takiej diety mogą się pojawić problemy z wątrobą, ale później przechodzi i jest wszystko ok. Ja na szczęście nie mam żadnych problemów, jem tłusto, ale zdrowo. Jajka mam od swoich kur, mleko, śmietanę i ser biały kupuję od zaprzyjaźnionej rolniczki, z mięsem jest różnie, kaczki mam swoje, ale wieprzowe kupuję. Z tym, że samego mięsa za dużo nie jem, wędlin właściwie też nie. Ser żółty kupuję w biedronce, przynajmniej mogę przeczytać skład i wcale nie ma zbyt wielu konserwantów. Warzywa też mam z własnej działki, oczywiście teraz trochę mniej, ale latem mam bardzo dużo.

Gość Malena=-=-
hej , jak dietka? ja mam pierwszy dzien zalczony, sporo zjadlam : 1 jajecznica + sok pomidorowy 2 - 120 g parowek z salatka 3- 4 placki twarogowe 4- 4 male kotleciki wolowe + salatka dzi smazonyy camembert na sniadanko :)

Hej, dietuję na całego a waga już spada:D Ja jem więcej od ciebie, ale ja zawsze lubiłam jeść, a skoro i tak chudnę, to co będę sobie żałować. Wczoraj mierzylam ketozę po południu to był jeden plus. Za to ćwiczenia wczoraj mnie wymęczyły jak nigdy, no ale wytrwałam do końca, robiłam ABT, dziś dla odmiany pomęczę ramiona.

Kupiłam błonę na smalec, jutro będę topić, już nie mogę się doczekać. Oczywiście będę smarować pekinkę.

Gość Malena=-=-
Hej U mnie szok, przyszla waga elektroniczna i pokazala 63 zamiast 61 kg! Zobacze jeszcze jutro rano .. No to ze 3 kg musze zgubic, bo zawartosc tluszczu mam na granicy dopuszcalnej. Miesni za to na dolnej granicy normy :) Dzis jadlam: serek camembert 2 salatki 9 Z TUNCZYKIEM I lososiem) 3 placki twarogowe glowa mnie rozbolala, moze za malo wegli? zjem kilka migdalow

Gość Malena=-=-
smalec z salata to dla mnie zbyt wiele P: jutro moze zrobie salatke cesarska , bez grzanek oczywiscie. Lubisz herbate rooibos? Podobno odkawsza , wiec pije.

Ja piję tylko zieloną ostatnio :) A smalec uwielbiam, taki ze skwarkami i cebulką, a że nie mogę z chlebem to jem z sałatą :D W ogóle wolę tłuszcze zwierzęce. Ból głowy na pewno masz od braku węglowodanów, staraj się jeść przynajmniej te 20g dziennie. Ja najczęściej czerpię je z warzyw, które odkwaszają organizm. Wybieram te, które mają najmniej węglowodanów, czyli pekinka, pomidory, ogórki kiszone i cebula. Placki robisz z przepisu Kwaśniewskiego?

Gość Malena=-=-
no nie wiem.. camambert bardzo tlusty, do tunczyka dalam lyche majonezu, lososia polalam oliwa, a placki z tlustego twarogu. Wegle byly w warzywach, soku, mleku do kawy, twarogu tluszczu zjadlam 100 g, wegli ponad 30 policzylam tu - http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/kalkulator.html

Gość Malena=-=-
a cwiczenia tez mi nie szly dzisiaj

No to faktycznie sporo, ale Kwaśniewski w serze twarogowym tłustym nie liczył węgli, sprawdziłam teraz w jego książce. Ja do kawy daję śmietanę, taką prawdziwą wiejską od krowy. Wcześniej też piłam z mlekiem, ale ze śmietaną jest o niebo lepsza. No i więcej tłuszczu. Jak byłam na optymalnej to zawsze miałam problem, żeby limit tłuszczu wyrobić:D Ale za to z zaparciami nie miałam problemów, tłuszcz działa lepiej niż błonnik.

Ja dziś tylko ramiona ćwiczyłam, to nie było tak źle, jutro znowu ABT, ale jutro wieczorem zaczynam ładowanie, więc przed ćwiczeniami mogę zjeść 2 jabłka. A na wieczór kupiłam chałwę, uwielbiam ją. I jeszcze planuję po ćwiczeniach nalesniki pełnoziarniste z białym serem.

W ogóle to im bliżej ładowania, tym mniejszą mam ochotę na słodycze :D Na początku diety myślałam, że w tłusty czwartek przeżrę się paczkami i faworkami, a dziś już jest mi to obojętne, choć zjem kilka na pewno, jak będę smażyć.

Gość Malena=-=-
wow, niezle brzmi twoje ladowanie :) Ja na szczescie w weekend mialam faworki i teraz mnie juz tak nie kusi. W sobote moge znow zrobic. A sluchaj , jak jesz wiecej i ci kalorie wychodza ponad 2000 to tez chudniesz? Jak to jest w diecie kwasniewskiego, nie ma zadnego limitu kalorii? Juz mam smietanke do kawy, zaraz zrobie. Wczoraj na miescie pilam, wiec stad mleko. aaa i waga laskawsza rano byla, juz ,,tylko,, 61,7 pokazala :) I jeszcze kupilam sobie wapno z koralowca, jak sklad przeczytalam to mnie zachwycil, nawet zloto tam jest :)

Gość Malena=-=-
A uzywasz jakichs kosmetykow ujedrniajaco- wyszczuplajacych? Wczoraj polowalam na ,,Ziaja, Rebuild Odbudowa Skóry, Serum drenujące Reduktor cellulitu'- nie bylo niestety. Znow mnie lekko glowa boli, szukam info co z tym robic.

Z kosmetyków uzywam tylko balsam ujędrniający z biedronki, jeszcze jak pamiętam :) Na diecie Kwaśniewskiego nie liczysz kalorii, tylko obliczasz węgle, białka i tłuszcz ile możesz jeść. Podchodziłam 2 razy, ale za dużo tego liczenia jak dla mnie. Kalorii nie liczę, jak jem więcej np z tłuszczu to też chudnę. Wklejam ci link do topiku diety optymalnej http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4953157

Widzę, że załozyłaś topik o ckd, ale chyba tylko my obie na niej jesteśmy :) Zrobiłam smalec i właśnie sobie uświadomiłam, że go jutro nie będę jeść przez ładowanie :D Nosz cholerka.

Gość Malena=-=-
hehe, smalec nie zajac.. Stwierdzam ze 20 w to za malo dla mnie, glowa bolala coraz bardziej , zjadlam 1/2 l miodu- nie przeszlo, poprawilam mandarynka i uff, bol minal. Chyba jakies 30-40 musze miec. Plus kawe sobie bede mogla robic wg 5 przemian, spodobala mi sie :) Dobrze ,ze ja nie jestem w Polsce teraz, nikt mnie jutro paczkami nie bedzie czestowal :) I chyba po jajkach sie lepiej czuje niz po serze, ciekawe dlaczego.. A wczoraj tak sie spieszylam ze pol puszki tunczyka zostawilam na stole i kot mi wyzarl I jeszce potem bezczelnie probowal mi lososia z salatki zwedzic , wie co dobre :)

Gość Malena=-=-
no i dziwne z tym CKD, czemu tylko my? Tajemna dieta czy jak? Czy jak ktos w opis na sdf wchodzi to czym predzej zmyka ? hehe Tu na kafe pelno niezdrowych pseudo diet i ludzie ostro sie mecza na nich, a latwa lekka i przyjemna ckd nie ma wziecia. Chcialam zeby kobiety cos popisaly bo kulturysci to tylko chca zeby im biceps rosl albo do zawodow sie szykuja. Na ich stronach duzo wiedzy jest, ale zdjecia przerazaja !! Przynajmniej mnie, grrr

Co tam pół puszki tuńczyka, mojej cioci kiedyś pies zeżrał 2kg schabu i pół kurczaka, które kupiła na święta :D Zamiast niej świętował pies :) Jeśli zwiększona ilość węgli nie wpłynie ci na chudnięcie, to czemu nie, myślę, że to kwestia indywidualna, każdy musi sam wyczuć swój organizm. A pączki atakują za wszystkich stron już od kilku dni :D Naprawdę miałam szczęsliwy traf, że znalazłam cdk tydzień przed tłustym czwartkiem :) U mnie będą pączki własnoręcznie robione, bez żadnej chemii, posypane pudrem.

Gdybyś założyła topik zatytułowany 500 kalorii, to zaraz znalazłoby się sporo chętnych, na zdrowe diety mało osób się pisze.

Jak wchodzę na fora dla sportowców, to przerażają mnie te wszystkie wyliczenia, ja staram się jeść dużo tłuszczu, mniej białka i mało węgli i tylko węgle liczę. Reszta na oko, byleby tylko tłuszczu było dużo. Nadmiar tłuszczu organizm sam usuwa, a nadmiar białka wytrąca z ketozy i odkłada się w tłuszcz.

Gość Malena=-=-
Niezle swieta mialo psisko :) a to ciekawe ze cialo usuwa nadmiar tluszczu. Czuje od wczoraj ,ze juz ketoze mam, slodki smak w ustach i goraco mi sie robi i pic sie chce. A podniesc wegle musialam, przeciez nie bede sie meczyc z bolem glowy. Slyszalam tez ,ze tluszcz sie spala w ogniu weglowodanow i u mnie to dziala, zawsze te 20 przekraczalam i chudlam. Mam zamiar isc na basen, potrzebuje energii :)