Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malena=-=-

jak nie tyc zima?

Polecane posty

Mi zawsze chciało się pić od białek, na dukanie bez przerwy miałam sucho w gardle. A o tłuszczu czytałam u Kwaśniewskiego. Zaczęłam ładowanie, na razie od owoców, bo za godzinę planuję ćwiczenia, a po ćwiczeniach chałwa i naleśniki.

Gość Malena=-=-
moje faworki tez byly ,,ulepszone'' . Zrobilam je z pelnoziarnistej maki orkiszowej z tlusta smietana i zoltkami, smazone na tluszczu posypane 1 lyzka cukru pudru- normalnie przepis ,,optymalny '' :) I smaczne, kruchutkie takie, mniam... Ja sie juz calkiem przestawilam z bialej maki na orkiszowa i pelna.. bardziej mi smakuja

No to tak jak ja, ale jutro pączki będą niestety z białej mąki, nie wiem, czy z pełnoziarnistej by wyszły. Orkiszowej nie używam, bo nie ma u nas w sklepach, a nie opłaca mi się zamawiać. Strasznie jestem najedzona po tych owocach :)

Jestem już po ćwiczeniach i po zjedzeniu naleśników, pyszne były.

W ogóle to im więcej czytam o tej diecie, tym głupsza się robię. Niektórzy piszą, żeby nie jeść tłuszczów zwierzęcych, bo jedzenie powinno być jak najbardziej zbliżone do natury. Tylko, że ja jem naturalne produkty, nie jakieś przetworzone mięso. Postanowiłam robić dietę na wyczucie i zobaczę, co z tego wyniknie.

Gość Malena=-=-
HEj , fajna ta stronka, kalkulator tam jest , sprawdzilam i jem ok, moge 40 g bialak i do 90 g tluszczu. I podaja ze na ckd mozna 30-50 gram wegli- to mi pasuje ! Co do naturalnosci jedzenia.. dla mnie to naturalne ze boczek ma tluszcz i jesli masz dostep do dobrej jakosci miesa to wszytko jest ok. Ja nie mam , wiec unikam wieprzowiny, jem wolowine , indyka i ryby. Dzieki ketozie spokojnie dzis patrze na wszelkie paczki i faworki w telewizji :) Szkoda 'ze jeszcze nie ma wyboru maki w marketach w PL, ja mieszkam na litwie i w kazdym markecie sieciowym jest super zaopatrzenie- maka orkiszowa, kukurydziana, ryzowa, jeczmienna, grochowa ( pyszne placki z niej) duzo eko produktow w normalnej cenie. Nawet jakas dziwna kasza manna ryzowa byla, nie jadlam nigdy takiej :) Ale za to smacznego paczka , drozdzowki czy faworkow nie kupisz tu , heh Moze i dobrze, nie kusi, samemu trzeba robic.

Gość Malena=-=-
Zastanawia mnie jak z tym ladowaniem jest, bo - jesli wegle ida prosto do watroby i miesni to ile zostaje na pokrycie zapotrzebowania energetycznego? Ja na ladowaniu bylam glodna 2 h po sniadaniu juz :) Waga wczoraj 61,7 dzisiaj 61,2 :)

Gość Malena=-=-
Wczoraj 1 raz robilam w domu salatke cesarska i pycha! Tylko sos wolalabym czosnkowy, bo jakis kwasny od kaparow byl. Dzis znow zrobie :) co zjadlam: - camembert ok 100g, sok pomidorowy - jajecznica z 3 jaj z serem i maslem, warzywa - miod i mandarynka na bol glowy :) - salatka - 170 g piersi indyka, 50 g boczku, salata, pomidorki, 2 lyzki majonezu - 60 g parowek z majonezem

U mnie pączki już upieczone, 58sztuk wycinanych szklanką. Zjadłam 7 i mam dosyć. Na śniadanie zjadłam chlebek chrupki z dżemem i faktycznie zaraz byłam głodna, to zrobiłam sobie owsiankę. No i te paczki, ale wybierałam takie mniejsze. Zaraz poczytam ten artykuł o ketozie, a co do mięsa i wędlin, to kupuję w takim małym sklepiku, gdzie mają swoje wyroby z własnej masarni. Sporo jem też jajek od swoich kur. Śnieg u mnie sypie od rana, zaraz idę odśnieżac podwórko, to spalę sporo kalorii. Tak sobie myślę, żeby jeden dzien po ładowaniu zrobić dietę Kekwicka, żeby szybciej wejść w ketozę. Co myślisz o takim pomyśle?

Gość Malena=-=-
ja mysle- po co sie meczyc z keckwikiem skoro kobiety latwiej wczodza w ketoze :) a ile kg chcesz zrzucic? bo jak ja 6 mialam do zrzucenia to tak szybko szlo , ze az przerwe zrobilam, zeby skora nadazyla :) Z brzucha mi teraz tak zeszlo ze az trudno uwiezyc - z 73 na 68, super :) Zobacze jeszcze po ladowaniu ile bedzie ale widze ze tluszczu duuzo mniej na nim :)

Hej, napisałam długiego posta po południu i wyłączyli prąd, zanim zdążyłam wysłać:) Chcę schudnąć do 60kg, tylko że chciałabym mieć takie umięsnione 60kg. Oczywiście bez przesady, nie chcę po prostu mieć sflaczałego ciała. Dobrze, że już koniec tego ładowania, bo tęsknię za tłustym jedzeniem. Brzuch optycznie trochę mi się zmniejszył jak zaczęłam ckd. Sama jestem ciekawa, jak to u mnie będzie wygladało z utratą kilogramów.

Gość Malena*_*
heh, wszyscy za ladowaniami tesknia, a ty odwrotnie, tlusta dieta jest dla ciebie :) zwaz sie jutro rano , bedzie wiadomo ile po ladowaniu masz. I ogolnie radze sie mierzyc bo czasem cm schodza a nie waga. Mysle ,ze za mc mozesz miec 62 kg i potem cwiczeniami te ostatnie 2 dobic. Na wiosne bedziesz miala wymarzona wage :) Twoj cel podobny bylby do mojego gdybym chciala do wagi sprzed ciazy zejsc 54-56 kg. ale juz nie chce, dobrze mi w rozmiarze M, nareszcie stanik C moge nosic :) Taka bylam zajeta wieczorem ,ze sie zrobilo 8 godz przerwy w posilkach... dzis bylo : - 60 g parowek sniadanie, sok pom - salatka cesarska, 170 g piersi indyka, 50 g boczku, salata, pomidorki, 2 lyzki majonezu - 3 placki twarogowe

Zważę się rano na pewno, żeby oszacować straty :D Sporo dziś zjadłam, a na pączki nie mogę patrzeć, nawet z facebooka wyszłam, bo tylko zdjęcia pączków wszędzie. Też tęskniłam za ładowaniem, a teraz mam go już dość. Dobrze, że już wieczór. Ty też zaczynasz ładowanie wieczorem i potem cały dzień, czy tylko jeden dzień? Też bym chciała zejść do rozmiaru M, zresztą nawet i L mogłoby być, żeby tylko tłuszcz wytępić. Pocieszyłaś mnie z tymi 62kg za miesiąc, ale wątpię, żeby az tyle mi zeszło, jak zejdę do 65 to już będę szczęśliwa. Załozyłam sobie, że będę chudnąć 2kg miesięcznie, żeby się nie stresować. A jak będzie więcej to super :)

Zważyłam się już, mam trochę ponad kilogram na plusie, myślę, że do niedzieli waga wróci na 67. Wreszcie mogę jeść mój smalec :D

Gość Malena*_*
Hej :) ja robie ,,ladowanie,, przez 2 dni i po prostu jem wtedy normalnie, bo skoro moge 800 g wegli to luzik. Tlustego wtedy unikam. Ale wiesz, mi nie zalezy na maksymalnie szybkim zrzuceniu wagi i nie jestem sportowcem. Ty jak chcesz miec najlepszy wynik, to rob jak sportowcy :)

Malena, do sportowców to mi daleko :) Po prostu chcę schudnąć i mieć ładne ciało, po trzech ciążach to i tak brzucha idealnego mieć nie będę. Skoro ty robisz 2 dni ładowania, to ja też zostawię te półtora dnia. Muszę mniej pić, żeby szybciej w ketozę wchodzić. Dziś zjadłam rano pekinkę ze smalcem, potem 150g salcesonu czosnkowego i plasterek boczku, a teraz wyjadam buraczki z barszczyku.

Gość Malena=-=-
ale buraczkow nie wolno.. a pic trzeba bo woda jest potrzebna do spalania tluszczu. zeby szybciej wejsc w ketoze mozesz cwiczyc, szczegolnie na czczo w dzien po ladowaniu. Moja diete dzis..diabli wzieli.. weszlam do ulubionej kawiarenki , niby na kawe..ale takie mieli super ciastka ze.. znmieklam, 1-szy raz na tej diecie mi sie zdarzylo, pocieszam sie ze juz 17 byla.. Tak wiec zaczelam ladowanie, poprawilam butelkoa wina z kolezanka :)

Tylko, że ja piję około 3 litrów płynów dziennie, tak, że jak zmniejszę do 2,5 to też będzie dobrze. A czemu buraczków nie wolno? Bo ja właściwie trzymam się zaleceń Kwasniewskiego, tylko węgle ograniczam do 20g dziennie. Skoro zaczęłaś juz ładowanie, to ciastka masz wybaczone :) Moja waga powoli schodzi w dół, dziś było 68, zobaczymy jutro.

Gość Malena*_*
buraczki maja za duzo wegli, marchewki tez nie mozna, masz tu spis Warzywa sałatkowe: Można zjeść 2-3 szklanki dziennie takich warzyw jak: Cykoria, Kapusta, Papryka, Sałata, Ogórek, Koper włoski, Rzodkiew, Seler naciowy grzyby, Natka pietruszki, rzodkiewka ,Szczaw Pozostałe warzywa: Możesz zjeść 1 szklankę ich dziennie, jeśli porcja surówki z warzyw sałatkowych nie jest większa niż 2 szklanki Bakłażan Kapusta Rzepa Botwina Fasolka szparagowa Kapusta kiszona Seler korzeniowy brokuły Groszek zielony Karczochy Szparagi Brukselka Kabaczki Pomidory szpinak Cebula Kalafior Por Cukinia kalarepa rabarbar Uwaga: Porcja czyli szklanka dotyczy warzyw surowych. Dodatki do sałatek: Jajko na twardo, posiekane, Kwaśna śmietana, Pieczarki smażone, Żółty ser utarty http://hafsa.republika.pl/diety/faza_poczatkowa.htm

Gość Malena*_*
co do ladowania to raczej : skoro juz pozarlam 2 ciastka to moge zaczac ladowanie :) Troche mnie ruszylo tlusto-czwartkowe haslo: kto jest dzis na diecie to juz gruba przesada heh, a ja bylam... pierwszy raz w zyciu na diecie w ten dzien :) dzis rano waga przyjaznie pokazala 61,4 niby mam ladowac ale najchetniej bym jajka z majonezem zjadla, mniam A na ladowaniu mozna tylko 25-30 g tluszczu na dzien, wiec twoje paczki byly pewnym wykroczeniem ;)

Malena, marchewka ma tylko 5g węgli, więc nie taki diabeł straszny :) A buraczków zjadłam zgodnie z limitem, więc myślę, ze będzie OK. Tak jak pisałam, ja jem wg zaleceń Kwasniewskiego, nie Atkinsa, czyli wszystkie wegle, ale tylko 20g. A buraczki jem może 3 razy w roku :D Korzystam z tej strony http://www.tabele-kalorii.pl/ i z tabel w książce Kwaśniewskiego. Malena, a ty często ćwiczysz?

A ja czytałam, żeby na ładowaniu jeść tyle gram tłuszczu, ile się waży.

Z pączkami pewnie masz rację, ale tłusty czwartek jest na szczęście tylko raz w roku :D

Gość Malena*_*
no niby tak z marczewka ale co to jest 100 g, jakas super mala marchew, a buraczki juz 9,5 g wegli na 100 g i wtedy nie masz miejsca na inne warzywa. O tym tluszczu to na ckd wszedzie tak pisza, ta strona ktora podalas fajnie wylicza wszystko, ile wegli, bialka, tluszczu. Jednak skoro rozne sa opinie to fajnie ze napisalas, zjadlam z majonezem jajeczka :) i nawet nie chce mi sie chleba.. Moze na tym blogu pomylili bialko z tluszczem? Tu na Twoja wage rezultat: CARB LOADING CALCULATOR Weight 68 Results Protein 68 grams. Carbs 309-371 grams. Fat No more than 31 grams.

Gość Malena*_*
Nie za duzo cwicze.. lipa 2 x tydz aqua aerobic, 45 min/ to przynajmniej zawsze jak nie choruje/ w domu jak na razie slabo, robie ramiona wg Tracy Anderson (10-15 min) 2-3 x/tydz brzuch zrobilam raz w mcu, masakra, jakos energi mi brakowalo i zapalu czasem na dlugi, szybki spacer ide , 1 h w poprzedni weekend bylam 1,5 godz na nartach a powinnam trening z tracy robic 6x/tydz

Gość Malena*_*
policzylam sobie ile bialka mam jesc w dni keto i wyszlo tylko 45 g, a moja piers i jajka to juz bylo 57 g, kurde , co tu jesc.. KETO DIET CALCULATOR Weight 62 BF % 27 Meals 4 Results Protein Per Day 45 grams or 181 calories. Fat Per Day 76-90 grams or 687-811 calories. Protein Per Meal 11 grams or 45 calories. Fat Per Meal 19-23 grams or 172-203 calories.

Gość Malena*_*
dosyc mam liczenia, bede jesc jak jadlam- 5 dni jak 1-sza faza atkinsa, 2 dni hulaj dusza (no bez sloniny moze )

Ja też nie liczę białek w dni keto, po prostu staram się, żeby tłuszczu było więcej niż białek. W dni ładowania to różnie piszą, co artykuł to inne wyliczenia. Buraczki mają 6,8g wegli, nie odliczyłaś błonnika. Myślę, że gotowane buraczki i gotowaną marchewkę należy omijać, bo mają wysoki IG, surowa marchewka ma niski, więc można trochę do surówki wziąć. Myślę, że z czasem będzie mi lepiej szło, muszę bardziej ograniczyć tłuszcz na ładowaniu. Pocieszyłaś mnie z tymi ćwiczeniami, myślałam, że skoro u ciebie ta dieta tak super działa, to bardzo dużo ćwiczysz. Ja robię 3 razy w tygodniu ABT, poprzedzone 5 minutami cardio, a 3 razy ćwiczenia na ramiona, w niedzielę nie ćwiczę. Myślę o A6W rano przed śniadaniem, ale wątpię, żeby udało mi się wstawać wcześniej, ja straszny śpioch jestem :D Dziś jestem trochę przeziębiona i nic mi się nie chce, dobrze, że dziś ćwiczę ramiona, a jutro wolne, może do poniedziałku dojdę do siebie.