Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wikiwera92

łysienie androgenowe u obiet - czy jest szansa na odrost?

Polecane posty

Gość wikiwera92

witam...jestem właśnie w trakcie diagnostyi, podejrzewa sie u mnie PCOS..jednym z moich najwieszych problemow jest lysienie androgenowe....w ciagu 4 miesiecy stracilam z polowe wlosow(a mialam zawsze taie gruube i piekne) Czy jest szansa ze odrosna , czy omus odrosly? Bo na nietorych stronach pisza,ze lysienie androgenowe jest nieodrwacalne Czy jest jakas nadzieja?

Gość wikiwera92
up

Gość kakksisiai
Powinnaś leczyć sie hormonalnie żeby zmniejszyć ilośc androgenów i używaj szamponów np. z kofeiną które będą pobudzać mieszki włosowe do wzrostu.

Gość gośkaniechcemisiezakladackonta
jest szansa na to że odrosną, nawet całkiem duża. sama jestem w trakcie leczenia łysienia androgenowego, przyszłam do lekarza z łysym plackiem na głowie :) a teraz mam po prostu rzadkie włosy, ale bez śladu łysienia. udało się na hormonach i kosmetykach do wcierania w skórę głowy, ostatnio wcieram seboradin fitocell (i do tego maska i szampon) i bardzo ładnie rosną nowe włosy, są na razie bardzo króciutkie ale jak będa dłuższe to ładnie zagęszczą czuprynę. więc dziewczyny, łysienie androgenowe to dłuuuuga i męcząca droga, ale da sie.

Gość gośkaniechcemisiezakladackonta
a co innego pomoze przy androgenowym jak nie uregulowanie hormonów? to przede wszystkim, a potem można odbudowywać czuprynę wcierkami