Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Davvvid

Pierwsze zakupy na ebay ! ! !

Polecane posty

Gość Davvvid

witam pierwszy raz robie zakupy na ebay i zastanawiam sie jaką przesyłkę wybrać First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service ?

Gość pastelowe pola
pierwszy to list, drugi to paczka to chyba zalezy czy towar zmiesci sie w kopercie?

Gość pastelowe pola
jaka jest roznica w cenie?

Gość Davvvid
właśnie ze nie ma żadnej różnicy a chce zeby paczka na pewno doszła do Polski

Najtanszy jest First Class International package. Warunek max. 4 funty /ok. 2 kg./. Wymiary max. dlugosc + szerokosc + wysokosc sumarycznie 36 cali /mnozymy przez 2.5 cm./. Dlugosc nie moze przekraczac 24 cali.- Mieszkam w Kanadzie i zawsze prosze o wysylke jako First Class. Czasami sprzedawcy Ebay odmawiaja gdyz First Class International nie zapewnia "tracking" czyli sledzenia drogi przesylki.

Alternatywa dla First Class International jest Priority Mail - bardzo drogi. Ale zapewnia tracking i paczka moze byc b. ciezka. Nie pamietam wagi maksymalnej. Zawsze odmawiam proponowanej wysylki przez UPS -United Parcel Service, to nie jest poczta. Obciazaja nas oni przy odbiorze dodatkowymi kosztami, tzw. brokerage fee. Uprzednio opisane przeze mnie formy wysylki zapewnia poczta amerykanska czyli USPS - United States Postal Service. Patrz: www.usps.com

Gość Davvvid
Paczka ma zostać wysłana z USA . W opisie wysyłki jest podane to ; US $19,99 Polska USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service. A martwię sie tym żeby paczka nie doszła do mnie po miesiącu albo po dwóch .

First Class to powolny service mimo, ze najczesciej jest to poczta lotnicza. Wyjatkowo ladowa gdy odleglosci miedzy miastami sa male. Priority Mail jest duzo szybsze. Podaj wage paczki to oblicze Ci naleznosc. Tak na oko to bedzie ok. $10 wiecej. Podaj wage.

OK. Postawilem na malutka, super dokladna wage domowy psikacz zapachowy /spray/, duzy i ciezki, wazyl okolo 8 uncji. Twoj produkt jest napewno lzejszy. Plus waga malego pudeleczka. Mozna to wyslac z USA do Polski jako USPS Priority Mail international Small Flat Rate Box za US $23.95. Bedzie tracking /sledzenie po stronie USA i Polski/. Pakiet powinien dotrzec w ciagu 6-10 dni. - First Class nawet okolo miesiaca i moze w Polsce zaginac. W przypadku Priority Mail odbior trzeba bedzie kwitowac podpisem. - Ale bede z Toba szczery, David. W tym sprayu nie ma rewelacji choc sie rewelacyjnie nazywa. Duzo taniej kupisz w Polsce krem w malej tubeczce. One rowniez zawieraja Lidocaine, miescowy srodek znieczulajacy i sa wlasnie do tego celu. Popytaj w aptece, albo na allegro. Jestem pewien, ze znajdziesz i bedzie duzo taniej i bedzie tak samo dobrze dzialal. Zaufaj mi. Znam sie na tym. Wszystkiego dobrego!

Gość Davvvid
Ok dzięki bardzo za informacje . Masz racje jednak wybiorę sie do apteki i nie będę tyle kombinował . A masz na myśli może jakiś krem konkretnie ?

Szczerze mowiac nie znam rynku polskiego, a tam sa glownie produkty europejskie, a nazwy moga byc rozne. Tu chodzi o ten glowny skladnik, srodek znieczulajacy a reszta to juz baza kremowa. Sa rozny warianty kremu, warto zwrocic uwage na to czy jego baza kremowa nie dziala uszkadzajaco na gume. Wtedy nie mozna stosowac razem...Ale sa z cala pewnoscia rozne jego warianty. Nie przedawkuj za pierwszym razem, bo moze za bardzo zmniejszyc wrazliwosc...Pamietaj by Ci nie dano kremu znieczulajacego na skaleczenia czy oparzenia bo to juz inna sprawa. Ma byc wylacznie do tego celu...

Gość Davvvid
Mam nadzieje ze cos skutecznego znajdę. Jeszcze raz dziękuje za wszystkie informacje na pewno przydadzą mi sie na przyszłość . Pozdrawiam

Gość gość
pamiętam mój pierwszy raz :D i to jeszcze było nie byle co, bo zamawiałam towar prosto z Chin! Ale wszystko poszło nad wyraz porządnie i bez problemu. niemniej jak zaczynasz dopiero swoje przygody z ebayem i takimi zakupami to rzuć sobie okiem na podstawowe zasady bezpieczeństwa http://naobcasach.pl/kupujesz-prezent-w-siec***oznaj-3-sposoby-na-to-aby-nie-dac-sie-oszukac/ - trzeba uważać, by nie dać się naciąć