Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patent na własne zdanie

Gdzie oddać krew

Polecane posty

w Warszawie w sobotę, słyszałam że Saska strasznie zapchana bywa.

Gość Mrs Brovary
idź w poniedziałek nalezy ci sie dzień wolny od pracy za oddanie krwi :)

Należy, ale szefa mam w porządku, w dodatku od niedawna pracuję, nie chcę mu robić kłopotu ( musiał by kombinować zastępstwo, a mamy sezon chorobowy) Pytam po prostu czy są inne punty niż Saka, z braku laku pójdę tam

Gość Ankara23
Witaj, są jeszcze takie terenowe punkty krwiodawstwa - musisz sobie sprawdzić gdzie i kiedy - tu masz listę na luty: http://www.rckik-warszawa.com.pl/index.php?harmonogram=1 soboty też tam znajdziesz tak że nie będziesz musiała brać wolnego dnia. Podepnę się pod Twój temat: czy ktoś kiedyś korzystał z przywilejów dla honorowych krwiodawców? Jakie są? Wiem o odliczeniu w PIT (jak kogoś interesuje, to tu info: http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/ulga-na-krew-sprawdz-ile-mozesz-zyskac.html ). Natomiast interesuje mnie jak jest z przejazdami komunikacją miejska? Mam na myśli Warszawę oczywiście - z kilku źródeł słyszałam, że ten przywilej zniesiono, a znajomy ostatnio mówił, że jego ojciec jeździ za darmo, bo oddawał krew ponad 20 lat regularnie - więc jak to jest? Proszę o odpowiedź, albo o linka do aktualnych informacji na ten temat.

Wszystko przeczytasz na tej samej stronie która mi poleciłaś, ZTM nie niosło przywileju jazd bezpłatnych, po oddaniu 15 l ( kobiety) lub 18 ( mężczyźni) można korzystać z takiej ulgi. Zasłużonym Honorowym Dawcom Krwi przysługuje( 5l- k, 6l- m): - zniżka na leki znajdujące się na liście leków refundowanych oraz bezpłatny przydział - leków krwiotwórczych (wg listy ogłaszanej w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia) - uprawnienia do korzystania poza kolejnością ze świadczeń podstawowej opieki zdrowotnej oraz usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach.