Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

code25-77

Legalizacja związków partnerskich - jesteście za czy przeciw ?

Polecane posty

Chodzi głównie o możliwość wspólnego rozliczania się z Urzędem Skarbowym i dziedziczenia po partnerze/partnerce. Związki partnerskie mogłyby formalizować zarówno pary hetero-, jak i homoseksualne.

Gość banan nanan
ja jestem przeciw fetyszystom słoików.

Gość Przeciw. Mam 37 lat
do Jarocina jeździła, trawkę popalałam a i jabola się wypiło:D Ale niech te dwie mamusie czy dwóch tatusiów żyją w koŃkubinacie...i w żadnym wypadku niech NIE adoptują dzieci. Nikt ich nie gnębi, nie szykanuje, nie śledzi...niech sobie żyją ale w żadnych LEGALNYCH związkach. Dziedziczyć mogą na mocy testamentów...

Ja jestem przeciwna, gdyż wolne związki zwłaszcza homo to samo zło. Teraz wspólne rozliczenie w ZUS, a później adopcja dzieci! NIE, dzięki bardzo!

Uważam że Sejm powinien przyjąć projekt Platformy Obywatelskiej, w powyższej sprawie. Projekt PO i tak jest mniej liberalny niż projekty SLD i Ruchu Palikota.

Gość jjjkjfgvijprpo
Oczywiscie ze za - w zakresie prawa podatkowego, mieszkaniowego, dziedziczenia, itp. Tak samo powinna byc mozliwosc bezplatnego "rodzinnego" ubezpieczenie od choroby partnera tej samej plci (przeciez dochody mieszkajacych wspolnie homo-partnerow juz dzisiaj sa razem brane pod uwage, jezeli chodzi o ewentualne zasilki socjalne - wtedy to jest "wspolnota" bo moze nalezaloby sie cos od panstwa). Prawo to co innego niz zasady religijne - te dwa aspekty powinny byc rozdzielone.

Gość jjjkjfgvijprpo
Oczywiscie ze za - w zakresie prawa podatkowego, mieszkaniowego, dziedziczenia, itp. Tak samo powinna byc mozliwosc bezplatnego "rodzinnego" ubezpieczenie od choroby partnera tej samej plci (przeciez dochody mieszkajacych wspolnie homo-partnerow juz dzisiaj sa razem brane pod uwage, jezeli chodzi o ewentualne zasilki socjalne - wtedy to jest "wspolnota" bo moze nalezaloby sie cos od panstwa). Prawo to co innego niz zasady religijne - te dwa aspekty powinny byc rozdzielone.

Uważam że Sejm powinien przyjąć projekt Platformy Obywatelskiej, w powyższej sprawie. Projekt PO i tak jest mniej liberalny niż projekty SLD i Ruchu Palikota.

Gość a jesteś pewna że to żołądek
ja nie mam pojęcia dlaczego do jednego wora są wrzucane związki homoseksualistów i konkubinaty...

Jestem za. Adopcja równiez, lepsze dwie matki niz sierociniec... Mam 40 lat, męża i dwoje dzieci.

Gość muzłumanka z Torunia
co do rozliczania sie to istnieje instytucja malzenstwa 🖐️ a dziedziczyc moga zgodnie z testamentem

Gość Andreas Hollister
Przeciwko. Dziedziczenie mozna rowiazac przy pomocy testamentu.

jestem przeciwna. to co sie dzieje obecnie przekracza wszelkie granice. probuja nam wmowic ze homoseksualizm jest fajny. ze jest NORMALNY. nieprawda. to niebezpieczne zboczenie ktore sie powinno piętnowac i leczyc. chemicznie i psychiatrycznie. to NIE JEST NORMALNE. to chore. tak samo faceci przebierajacy sie za kobiety i o zgrozo! za kobiety sie uważający. to wszystko to sa jakies choroby psychiczne. niech sie zajmie nasz szanowny rząd prawdziwymi problemami polski. tym ze polowa mlodych ludzi spierdziela za granice bo nie ma mozliwosci by zyc we wlasnym kraju. ze ci ktorzy zostali pracuja za grosze na tzw 'umowach' ktore do niczego nikomu nie sluza. ale nie, lepiej walkowac temat o pedalstwie i jakims grodzkim. zajebiscie wazne...;/

Gość jankeska....
tak skarbie.

Gość jankeska....
albo jednak nie.

Nnoo nie wiem czy dwie matki lepsze niż sierociniec....Niedawno czytałam relację człowieka który właśnie był wychowany przez dwie lesbijki, och jaki on był poraniony, jaki na nie zły po prostu, mówił w tym wywiadzie że bardzo go skrzywdziły, on teraz musi na terapię chodzić. Więc nie wiem czy to jest takie dobre.Myślę że nie.

Gość czy to jest normalmne
" to NIE JEST NORMALNE. to chore. tak samo faceci przebierajacy sie za kobiety i" x zaraz tu przyfrunie Grzesław z fotami i Ci przyjebie:D

o co ci chodzi-masz rację . O bzdurach wiecznie się mówi, zamiast zająć sie tym co ważne. Choroby uważane są za zdrowie, a zdrowym wmawia się chorobę.

Gość mmmm1234
zaaaa i mam nadzieje że Polska będzie jak reszta UE czyli normalnym krajem!

Gość Marcepanowa......
Uważam że to normalne dużu ludzi tak żyje i są szczęśliwi

Gość Niepedzia
jasne że ZA i nic więcej w temat Ustawa wejdzie i tak i tak, nie teraz to za jakiś czas Ludziska oklepane ale jakże prawdziwe: żyj i pozwól żyć innym

Gość asdad
PRZECIW chorym układom. Jak można zalegalizować związki homo nie wiadomo. Powinni zrobić prawny nakaz leczenia takich ludzi - jak się zaczną za mocno wychylać z legalizacją, adopcjami itp. Ostatecznie ZA jeżeli - będą żyć w cieniu i nie będą przewracać życia do góry nogami w PL.

Gość to jest po to
by uderzać w rodzine. gdzie nie ma rodziny, nie ma moralności, a ludźmi kieruje się jak pajacami na patykach. niszczenie rodziny to niszczenie człowieka. a jakiś tam zakichany związek to nie rodzina. a na h#j komu formalności, jak dwóch pedałów ze sobą żyje? zakładają wspólne konto i pierd#lą formalności. ktoś komuś zabrania żyć z kim mu sie podoba? Nie? To po h@j pisać ustawy, po to tylko żeby posłowie za nasze pieniądze mieli co robić?

Gość jankeska....
"to jest po to" - 100% racji!!!

Gość to jest po to
i to prawda, układ że facet wali faceta w tyłek, choć często sie zdarza, świadczy o tym, ze są to ludzie nienormalni. Ae i tacy maja prawo żyć, ale nie zgadzam sie, by ich równać z normalnymi związkami mężczyzny i kobiety.

mmmm 124 cos tam...'Polska bedzie jak reszta UE normalnym krajem' powiadasz? bedzie normalnym krajem bo zaakceptuje dewiantów? myslisz sie. Polska bedzie normalnym krajem jak ludzie przestana masowo z niej wyjezdzac. Jak zostana stworzone warunki do normalnego, godnego zycia. Co nam z zalegalizowania 'związków partnerskich' jesli dalej bedzie tak samo chujowo jak jest? Nic nam z takiego przyblizenia do 'standardów ' zycia w pozostalej czesci UE. Niczego nie zyskamy na takiej normalnosci jak to nazywasz.

Gość mmmm1234
powiem krótko mam w dupie twoje zdanie :-))