Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitka_sreberko_

Lewatywa - 4 tygodniowa seria.Wazne pytania

Polecane posty

Gość anitka_sreberko_

W celu oczyszczenia organizmu, pozbycia strasznych zaparć i ogólnie lepszego samopoczucia zakupiłam książkę Michała Tombaka. No i ogólnie jego zalecenia są dość ciekawe i jak dotąd były satysfakcjonujące. Postanowiłam robic lewatywę. Woda + sok z cytryny na początek. Dziś jest 3 dzień. Naszły mnie jednak pewne wątpliwości, otóz: 1. Lewatywę robię rano, no i w sumie nie wydalam, tylko dzięki tej lewatywie. Czy to bardzo źle? Czy wszystko się ureguluje? Zmienić porę? 2. Czy ktoś stosował już serię 4 tygodniowej lewatywy ( 1 tydz. codziennie,2tydz.co drugi dzien, 3 tydz.co dwa dni, 4tydzien 2 razy w tyg.)? Jak efekty? 3. O jakiej porze najlepiej robić lewatywę ? 4. Czy po odbyciu takiej serii normalnie się wydala? 5. Co się zmieniło? 6. Czy podczas robienia lewatywy się chudnie? Jeśli tak to mniej więcej ile. Piszcie! :-)

Gość nazdrowie1234
Czytałaś o lewatywie, zanim zdecydowałaś się ją przeprowadzić? Tu na przykład masz fajny artykuł na ten temat: http://www.nazdrowiesposob.com/lewatywa/. Wydaje mi się, że tak częste przeprowadzanie lewatywy może wyjałowić organizm, więc byłabym ostrożna. Pozdrawiam!

Gość AlaD
Lewatywa to tylko narzedzie i trzeba je bardzo ostroznie stosowac. Od lewatywy nie zgubisz kilogramow a zapoczatkujesz pewien proces ktory pomoze lepiej funkcjonowac jelitom. Lewatywe stosuje sie przez 2-3 dni przez max. tydzien do 3 tyg. Po tym czasie trzeba odstawic ja na jakis czas i dac szanse jelitom wroric do normalnego trybu pracy. Takia terapie stosuje sie u pacjentow w szpitalu ktorzy dlugo lezeli, mieli skaplikowane operacje badz chocych cierpiacych na przewlekle zaparcia. Dluzsze stosowanie lewatywy np. przez kilka miesiecy moze miec powazne skutki zdrowotne.