Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caffelatttteee

Czy zdecydowac sie na dziecko?

Polecane posty

Gość caffelatttteee

Moj maz chce miec dziecko , ja jeszcze nie jestem zdecydowana, mam ataki paniki jak o tym pomysle. wiem co to znaczy ciaza, wszystkie dolegliwosci, porod i wykanczajaca opieka nad noworodkiem , przemeczenie. do tego dochodzi niepewnosc o prace z ktorej moga mnie zwolnic bo mam umowe na czas okreslony. nasza sytuacja finansowa tez pozostawia wiele do zyczenia :( mam zle przeczucia ze nie powinnam tego robic :(

Gość zxzx
Skoro nie jesteś przekonana to pamiętaj że najgorzej to na siłę wbrew sobie.

Gość caffelatttteee
Ale tez zle mi z tym ze nie jestem w stanie tego zrobic dla mojego meza. Chce miec dziecko ale przez to wszystko co sie z nim wiaze mysle ze sie nie zdecyduje bo boje sie ze moge dostac nerwicy albo czegos gorszego:(

Gość ojtam ojtam
popieram wpis wyżej - jak ty nie chcesz to nie daj sie przekonać - dla faceta dziecko to łatwa rzecz bo jemu nie wiele zmienia a kobiecie wszystko

Gość zxzx
Zrozum że dziecko to nie prezent dla męża ale ogromny obowiązek i odpowiedzialność dla obojga rodziców. Daj sobie czas na takie decyzje, bo w takiej sytuacji jak ta potem może być w efekcie tylko gorzej i żale do męża "bo ja się dla ciebie poświęciłam a ty co?"

Gość caffelatttteee
Chyba wole poczekac na czasy kiedy kobieta w ciazy bedzie miala wieksze przywileje , bedzie lepiej traktowana w szpitalach, przez lekarzy:( Kiedy w tym kraju bedzie mozna miec dzieci bez obawy o finanse, prace. Gdybym teraz w moje pracy powiedziala ze jestem w ciazy to przez kierowniczke zostalabym zmieszana z blotem. Jezeli w ciazy chcialabym isc na zwolnienie lekarskie przez wzglad ze mam bardzo stresujaca prace i w polowie fizyczna - zostalabym uznana za kobiete leniwa zarowno przez kierowniczke, wszystkich wokolo, inne matki itd. Przykre jest to wszystko :(

Gość caffelatttteee
Tak napewno by tak bylo gdybym czula ze naprawde sie poswiecam - wszystko zwalilabym na niego.

Gość hej autorkooo//
Chyba wole poczekac na czasy kiedy kobieta w ciazy bedzie miala wieksze przywileje , bedzie lepiej traktowana w szpitalach, przez lekarzy Kiedy w tym kraju bedzie mozna miec dzieci bez obawy o finanse, prace. Gdybym teraz w moje pracy powiedziala ze jestem w ciazy to przez kierowniczke zostalabym zmieszana z blotem. Jezeli w ciazy chcialabym isc na zwolnienie lekarskie przez wzglad ze mam bardzo stresujaca prace i w polowie fizyczna - zostalabym uznana za kobiete leniwa zarowno przez kierowniczke, wszystkich wokolo, inne matki itd. Przykre jest to wszystko IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII TO SIE NIE DOCZEKASZ

Gość caffelatttteee
no to sie nie doczekam !!! nie bede tego robic na sile jak czuje ze nie dam rady