Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PeggySu

Hsg i zajście w ciążę w tym samym cyklu

Polecane posty

Gość PeggySu

Dwa dni temu miałam badaną drożność jajowodów. Zastanawiam się teraz czy powinniśmy podejmować starania o zajście w ciążę w tym cyklu. Czy Wasi lekarze mówili coś na ten temat?

Gość mój nic nie mówił
3 dni po hsg plamiłam i byłam obolała (mi udrożnili jajowody najwyraźniej, taka diagnoza była, bo na zewnątrz widoczne były podciągnięcia jajowodu z lewej strony i opis, że niby w rozstępach). No i gin mnie zapisał na laparoskopię na lipiec. Hsg miałam w marcu, tuż po miesiączce. Kolejną dostałam normalnie, nie zabezpieczaliśmy się, ale i celowo nie działaliśmy, u mnie owu wcześniej jest i akurat nie miałam chęci, nic na siłę. Ale w następnym cyklu po hsg zaszłam w ciążę ... :) no i się udało uniknąć laparoskopii ...

Gość mój nic nie mówił
hehe, w rozstępach, jeny, jak już o ciąży:p miało być w zrostach ...

Gość PeggySu
Dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się właśnie co z tym fantem zrobić, bo owulacja lada dzień, a nie ukrywam do szału mnie doprowadza ciągłe czekanie na kolejną szansę. Wiem też że jajowody będą pięknie drożne przez 3 miesiące więc szkoda zmarnować taką szansę. Dziewczyny podpowiedzcie coś....

Gość PeggySu
królik-skacze w takim razie ściskam za Ciebie kciuki. A powiedział Ci Twój lekarz z jakiej przyczyny powinnaś się wstrzymać?