Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NinhKA

Czy warto się wyjść za mąż?

Polecane posty

Gość NinhKA

Jestem ze swoim partnerem już 4 lata. On zaczął ostatnio wspominać o ślubie. Oświadczył się,ale uznałam,że to nie jest najlepszy czas i powiedziałam,żeby dał mi trochę czasu do namysłu.Chcę z nim być,ale nie wiem,czy ślub to najlepsze rozwiązanie.Różne rzeczy dzieją się między ludźmi,a małżeństwo czasem krzyżuje możliwość rozstania się.Poza tym jestem osobą,która na stałe nie wyobraża sobie życia przy jednym mężczyźnie-on tego oczywiście nie wie.Dobrze mi z nim,ale czuję,że potrzebuje czegoś więcej.Może wyda się to dziwne,ale tak po prawdzie potrzebowałabym dwóch facetów.Takiego jednego na na co dzień,a drugiego od święta. Co myślicie o małżeństwie? Zdarzały się wam jakieś skoki w bok? Zdarzały się wam chwile zwątpienia? Zastanawiam się poważnie nad tym i szukam porady na każdym kroku. To przecież życiowa decyzja...

Gość WSRHA20
to zależy od człowieka.Jeśli ktoś naprawdę kocha to chcę być jak najbliżej tej drugiej osoby, nie potrzebuje innych i chce być możliwie jak najmocniej związany.

Gość NinhKA
Ja kocham,ale kochanie,a rozum to dwie różne sprawy.Nie wiem,czy to byłby trwały związek do końca życia.U mnie,jak uczucie wygasa to jest koniec zdecydowany.Obawiam się tego,bo nasz związek stał się trochę monotonny,a ja potrzebuję nowych bodźców.