Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chivas24

Ciąża albo hiperprolaktynemia. Na dwoje babka wróżyła?

Polecane posty

Gość chivas24

Witam dzięwczęta! kafeterie przegladam od jakiegos czasu, ale jakos nigdy nie włączałam sie w dyskusje. Szukałam odpowiedzi na dręczące mnie pytania, ale sytuacja jest duzo bardziej złożona :) w 10, 11, 15,16,17 dc miałam przytulanko ze swoim (oczywiscie bez zabezpieczenia) cykle mam 28 dni, i oprócz tego ze prawdopodobieństwo jako takiej ciąży jest, to trapi mnie jedna rzecz: kilka dni po domniemanej owulacji mój zauważył że moje piersi znacznie sie powiększyły, a na sutkach pojawiły się żółtawe kropki. Okazało sie że te kropki to zaschnięta wydzielina która jest podobna do siary u kobiet w ciąży. Ten objaw daje podejrzenie hiperprolaktynemii, choć znalazła się koleżanka, która miala taki sam objaw na samym poczatku drugiej ciaży. Zastanawia mnie teraz, jakie są szanse, że to może być jednak ciaża, a nie zaburzenia hormonalne, kiedy test może pokazać mi najwczesniej ciążę gdyby taka zaistniala? (robilam juz 2 testy oczywiscie negatywne, nie moglam wytrzymac :) ) dzis jest mój 24 d.c. / 28 Pozdrawiam i proszę o pomoc, bo juz wariuje :D

Gość ale bym ci
test w dniu spodziewanej miesiączki jeżeli jej nie będzie , a poza tym, zrób badania ... a nie, zastanawiasz się :)

Gość To twoja pierwsza ciąża?
W pierwszej ciąży na pewno na początku by ci siara nie leciała!!Tego sobie nie wmawiaj.Prędzej hormony.Wcześniej nie zwróciłaś uwagi bo nie myślałaś o ciąży za to teraz wszystko wynajdujesz... Zbadaj sobie prolaktynę.

Gość mahoniowy fiolet
a miałaś owulacje? Czułaś? Bo przy wysokiej prolaktynie nie ma.

Ja mam hiperprolaktynemie ( bardzo wysoki poziom prl) i mam bardzo nieregularne okresy. Wiec podejrzewam, ze Ty jestes w ciazy , co mnie bardzo dziwi bo aj myslalam, ze w ciaze sie zachodzi od wspolzycia a nie przytulania... ale moge sie mylic. Trezba tez rozwazyc fakt przynoszenia dzieci przez bociana lub znajdywaniu ich w kapuscie.

Gość To twoja pierwsza ciąża?
Nie koniecznie jagoda-ja mam hiperprolaktynemię i dopiero od około pół roku miesiączka mi zanika jest rozregulowana i skąpa.Wcześniej mimo tego wszystko było jak w zegarku.

Gość chivas24
własnie co meisiąc czuje swoje owulacje, mam tez okres jak w zegareczku. A badania na prolaktyne nei ma sensu robić póki nie wyklucze bądź potwierdzę ciaże bo normy dla kobiet w ciąży są inne. :) Jagoda: masz problemy ze zrozumieniem tak prostego i logicznego sloganu?

Gość chivas24
a, no i to nie ja znalazłam te kropki tylko zauważył je mój facet. Ja bym nie zwrócila uwagi. Tego napewno sobie nie wymyslam.

Gość mmamama1
Ja również obstawiam ciąże, na test jeszcze za wcześnie nic ci 24 dnia nie wyjdzie. Ja mam cykle 28 dni, ok 14 dnia jest owu test mi wyszedł 1 dzień po terminie@, wcześniej nic kompletnie nie wychodziło chociaż też robiłam testy.

Gość jkdijdsjhi
hormony

chivas, a ty jestes tak glupia jaka zgrywasz? Ja myslalam, ze masz zdiagnozowana hiperprolaktynemie a Ty sama sobie orzeklas na podstawie wydzieliny z piersi ( ktora moze byc tez oznaka raka...) ze jestes na to chora :D :D :D smiech na sali z niektorych inteligemntnych tutaj

Gość jkdijdsjhi
Ale wy się zastanówcie trochę zanim coś napiszecie!!Od kiedy to kilka dni po owu leci mleko?? Jeszcze się nic nie zdążyło zagnieździć a już by jej mleko leciało i to w takich ilościach że by jej pozasychało na piersiach.Czytajcie uważnie i pomyślcie zanim napiszecie.

Autorko zrób test w dniu spodziewanje miesiączki a wynik będzie wiarygodny jeżeli faktycznie twoje cylke są regularne

Gość djlwa;
hahahaha jagoda toś dowaliła autorce haha- dobre Siara owszem leci ale powyżej 20 tygodnia ciąży i to nie w każdej ciąży więc nie sugeruj się tym,że to objaw. Ja czułam owulację przez 4 miesiące a w piątym okazało się,że nie mam żadnej owulacji -a "czucie" to bardziej widzenie tego co by się chciało mieć " badania na prolaktyne nei ma sensu robić póki nie wyklucze bądź potwierdzę ciaże" Normy są takie same tyle że w ciąży masz wynik powyżej 29, a bez ciąży albo jest w normie albo powyżej 29 tak jak w hiperprolaktynemii

Gość do autorki :D
a moze jesteś opasłą świnka i tłuszczyk Ci się tam zbiera- albo brud ?:D

Gość chivas24
Jagoda: tak durnego babska w zyciu nie poznalam :D czytajcie ze zrozumieniem. Nie napisalam ze to siara, tylko ze to wyciek ja przypominajacy...a hiperprolaktemie podejrzewa u mnie lekarz. Ale odmowil badan do momentu potwierdzenia albo zaprzeczenia ciazy. Z kapelusza nie wyciagnelam. I albo chcecie pomoc albo sie nie udzielac. Proste

Gość do chivas24
durna to raczej ty jesteś i nikt inny na tym temacie ! Sama nie rozumiesz to co napisałaś a co dopiero co lekarz do ciebie mówi. Kilka dni po owulacji chciałabyś mieć coś a la siara i powiększone piersi - walnij się w łeb debilko !tymbardziej przy testach negatywnych ! Prolaktyna się wytwarza w momencie zagnieżdżania a nie wędrowania do jamy macicy pęcherzyka ośle !

Gość chivas24
kretynko czytaj ze zrozumieniem: nie napisalam ze to siara...idiotka. jak sie czyta takie posty to aż żal ze aborcja zakazana..

chivas24 , dziecko , nie wiem co bierzesz ale zmien to bo ci nie sluzy. :D sama nie wiesz co piszesz, smiech na sali normalnie i ten twoj rynszt okowy jezyk :( lepiej zebys sie nie rozmnazala bo takie geny jak ty masz to sie tylko do utylizacji nadaja.

Gość do chivas24 idiotki :D
zacytuje cie kretynko "kazało sie że te kropki to zaschnięta wydzielina która jest podobna do siary u kobiet w ciąży" teraz już sie nie wypieraj ze ci po głowie siara nie chodzi "jak sie czyta takie posty to aż żal ze aborcja zakazana.." taaak jak się czyta ośle to co piszesz to żal że Cie matka nie usuneła a jak już się urodziła to że cie nie wysterylizowała jak kotki !

Gość chivas24
co za poziom. jagoda, nie wiem skad Ty sie urwalas, ale znajdz dobrego psychologa, bo siedzenie na forach i czerpanie przyjemnosci z tego ze sie komus jedzie to objaw ewidentnych zaburzen osobowosci. a Ty tam co sie stracasz...zwal jak cie zwal, to: stul pysk, wroc sie do podstawowki i naucz czytac ze zrozumieniem. "Cos, co przypomina" to nie to samo co "takie samo jak.." generalnie liczylam na slowa otuchy a co dostalam to czarno na bialym. Ale czego ja sie spodziewalam po kafeterii...

chivas, podejrzewam, ze masz luki w pamieci i nie wiesz/nie pamietasz (obstawiam to drugie) :D co piszesz i co mowisz. U lekarza pewnie tez nie bylas ( tak wynika z Twopjego tytuowego postu) tylko teraz ci glupio sie przyznac bo sama widzisz , ze sie osmieszylas. Wszyscy tu po Tobie pojechali bo jestes najbardziej porabana "staraczka " o jakiej czytalam . Niedlugo bedzies zpisac , ze jestess 10min po stosunku/przytulanku :D i juz ci mleko leci z cyckow. Zenada :( Lepiej juz tu nikomu nie odp bo sie ewidentnie pograzasz i osmieszasz :D Pozdro

Gość chivas24
nie wydaje mi sie czy porąbana, bo na innych forach dostaje normalne odpowiedzi. na innych forach też była dziewczyna która miala taki przypadek jak ja i byla w ciazy. A u lekarza bylam, niesztety nie powiedział zbyt wiele, ale kazał mi czekać. Nie rozumiem jagoda po co Ty tu siedzisz na tym forum. Zakłądam ze masz duzo czasu, a że nikt Cie nie lubi, nie masz zbyt wielu przyjaciół przez swoją jadowitość to łazisz po kafeterii (tu jest najniższy poziom kultury) i wyżywasz sie na kim bedzie Ci sie wydawało ze najłatwiej. strasznie słabo.

Gość ,asbdhjksbkjasbc
Skoro się nie zabezpieczasz, to rozumiem, że planujesz zajść w ciąże- innej możliwości nie ma. Szkoda, że nie porobiłaś sobie wczesniej badań wszystkich. A co do wycieku z piersi to nie jest on objawem ciąży, choc ciąża zapewne jest możliwa...zarodek zagnieżdża sie średnio 5-7 dni, ale i 12 może, zanim to nastąpi to nie ma objawów ciązy, zresztą one pojawiają sie w 5-6 tyg ciąży a nie tytdzien po stosunku

Gość chivas24
tak własnie podejrzewam. Niestety nastawiam sie na "przyjań" z bromergonem, choc modle sie zeby to byla jakimś cudem ciąża :) Bromergon lekarz powiedział ze mi wypisze jak dostane okres, ale dziwi mnie ze nie chcial zbadać mi poziomu prolaktyny, tylko leczyc w ciemno. Uznał że skoro mam ten wyciek z piersi to i tak trzeba go zlikwidowac. Ktoś robił badania na prolaktyne na własną rękę?