Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita28

kalendarz chiński a płeć dziecka

Polecane posty

Gość julita28

Mam pytanko czy stosowalyscie się do kalendarza chińskiego? W necie znalazłam dwa rodzaje. Powiedzcie mi jak mam interpretować ten kalendarz, w lipcu skończę 29 lat, dokładnie 2 lipca, to do czerwca patrzę na wiek 28 tak?. Chodzi mi o prawdopodobieństwo spłodzenia dziewczynki.Np. Jak w kwietniu będę miała ostatnia miesiączkę i w tym miesiącu zajde w ciążę to wypada na dziewczynkę. Liczy się miesiąc w którym miałam ostatnią miesiączkę tak? Sort za takie problemy Z góry dziękuję. Jak możecie to prześlijcie mi ten prawidłowy kalendarz. Dziękuję

Gość julita28
Nikt o tym nie słyszał?

spojrzałam z ciekawosci :) powinnam mieć syna :P więc sie nie sprawdziło

Cisza zdecydowanie czysty przypadek. To jest po prostu takie pół na pół- jeden kanarek jeden wół :D To już naprawdę skuteczniej działa metoda na ocenie płci dziecka po tym jak matka w ciąży wygląda :D Choć sprawdzalność taka sama pewnie ;P

Gość ja czekam.
mojej siostrze sie sprawdzilo dwa razy drugiej raz szwagierce i dwie znajome rowniez wiec cos w tym jest

Gość tez przyszla
u mnie się nie sprawdziło nie wierzę;-)

Gość anjau
U mnie z córką (obecnie 10 lat) sprawdziło się, wszystkim moim koleżankom z pracy również. Teraz jestem w 2-ej ciaży (18 tydzień) z kalendarza wychodzi chłopk a na USG dziewczynka...

Gość anjau
I jeszcze tak dla zainteresowanych na stronce familie.pl wystarczy wpisać date urodzin i datę poczęcia dziecka, kalkulator sam wylicza miesiąc księżycowy (bo w tym kalendarzu chińskim liczy sie miesiąc księżycowy nie greoriański). I wychodzi odpowiedź:) Miłej zabawy

Gość gość
Tylko najstarszy syn mi sie zgodzil. Wedlug kalendarza drugi syn mial byc corka i trzeci tez :) Sprawdzam codziennie, nie sa :)

Gość gość
ja powinnam mieć w domu 2 letniego syna a mam 2 letnia córcie wiec pic na wode jak dla mnie :P

Gość Milutko
Mówi się, że na dziewczynkę trzeba się kochać PRZED owulacją. W nasieniu znajdują się plemniki z chromosomami X i Y. Ze z Y są szybsze, ale krócej żyją. Te z X są wytrzymałe, ale wolniejsze. Dlatego jeśli się kochasz w dzień owulacji to chromosomy z Y wygrają wyścig ;-). Jeśli zaś współżyjesz na kilka dni przed owulacją to jest duża szansa poczęcia dziewczynki (ale to też zależy od długości życia plemników mężczyzny itd.). Ja zaraz po okresie współżyłam (mam bardzo krótkie cykle, oczywiście było to przed owulacją), zaszłam w ciążę i urodziłam dziewczynkę.

Gość gość
Akurat. Ja kochalam sie z mezem dzien po okresie, nie mialam owulacji, a wiem, bo nasikalam na patyczek owulacyjny. Na drugi dzien tez nie mialam owulacji, co sprawdzilam na wszelki wypadek. Dodam, ze dziecka nie bylo w planach. I co? Jakims cudem jestem w ciazy i bede miec syna. Kuzynka chciala chlopca, bo juz miala corke, uprawiali seks tylko w dni plodne i teraz ma dwie corki. Gdyby planowanie plci bylo takie proste, to kazdy by mial taka, jak sobie wymarzyl i kliniki w Stanach nie zarabialyby ciezkich milionow na selekcjonowaniu zarodkow pod katem plci.

Gość gość
mam 3 córki, według kalendarza pierwsza córka powinna być synem.

Gość gość
W kalendarz nie wierzę. Prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki można zwiększyć kochając się przed owulacją, a chłopca - w dzień owulacji. U nas się to sprawdziło, jestem mamą chłopca. A owulację wyznaczałam sobie testerem na ślinę - Afrodytą

Gość akatarzyna
ogolnie to interesuje mnie kultura chinska, trafilam tu przypadkiem, tyle ciekawych rzeczy, a szukalam tylko postow z kategorii chinski dla dzieci ;p ogolnie to chcecie uczyc swoje dzieciaczki jakis jezykow? zobaczcie np. ten artykul preply gdzie polecaja skype http://maturzysta.dlastudenta.pl/artykul/Popraw_swoj_angielski_za_pomoca_Skypea,112394.html korzystal ktos?