Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zamyślona Polka

Polska to dno,2013 rok jest rokiem pechowym. A inni dalej ją wychwalają:)

Polecane posty

Gość Zamyślona Polka

Polska to dno. Piękne,góry,morze,parki,mazury ale co z tego? Jest gorzej. 2013 rok niestety okazał się rokiem pechowym. Początek roku,brak pracy, i ceny w górę,to jest chore co się tutaj dzieje. Cieszcie się,że możecie spokojnie żyć za granicą,tu nie ma po co wracać. Dziwię się jak ktoś wychwala w niebiosa Polskę, tylko czy szczerze? Bo każdy głupi widzi co się tutaj dzieje. To,że jestem Polką,czy że uwielbiam Polskie góry,morze nie ma nic do rzeczy bo Polska to dno, nie ma przyszłości. Tutaj Panie z urzędu powiedzą Ci to normalne...normalne jak mieszkasz w jednym pokoju w pięć osób, bo przecież koleżanka usłyszała,,oj Pani z urzędu i po 10 osób mieszkają i żyją'' wkur.. się i wyjechała stąd i chyba miała rację. Tam żyje spokojnie z dzieckiem i mężem, a jak mnie zapytała czy tutaj jest trochę lepiej bo tęskni za Polską powiedziałam,żartujesz chyba,tu lepiej nie będzie,nie wracaj. Tam masz normalne warunki mieszkaniowe,prace i dziecko przyszłość a tutaj? Nic,prócz jak wyżyć z pensji 1200 zł do kolejnej. Denerwuje mnie jak czytam tutaj,że dlaczego mieszkacie w szeregowcach z grzybem,paczka dla Polaków z UK Ci ludzie porąbani są przecież to pomoc dla Polski powinna być bo opada coraz niżej. Co mi z pięknego bloku jakie wkleja nielubieuk na strzeżonym osiedlu jak nigdy w nim nie zamieszkam bo mnie nie stać? Nawet na głupie wynajęcie. Ludzie cieszcie się spokojem,nie wierzcie w cuda nie ma po co tu wracać. Tam może niektórzy kolorowo nie mają ale żyją normalnie a nie jak tutaj jak szczury w kanałach. Pozdro dla was i nie przejmujcie się bo dobrze wiecie ze nie macie tam źle,stracicie prace Państwo pomoze a tu utrudni:) Trzymajcie sie. ahhhhhh musialam to napisac:)

Gość no takkkkkk
Przyleć do Anglii, zapraszamy. :) Dostaniesz tu prace od reki za 2000 funtow, stała i na kontrakcie, będziesz super zadowolona. Nikt cie nie zwolni z dnia na dzień, bo angielskie agencje przestrzegaja prawa czlowieka i bedziesz bardzo happy. Przyjeżdżaj!!!! Nie pożalujesz!!!! :D

Gość Zamyślona Polka
Ty myslisz,że ja jestem głupia? Sorry,ale źle trafiłaś:) Na start nikt nie da Ci 2000 na rękę,jaja sobie próbowałaś ze mnie porobić(chyba,że na prawdę jak masz dobry zawód):) Ale mnie wkurwia jak ktoś pisze,przyleć do Anglii,jak masz problem to przyleć do dobrej Polski:D Na pewno nie pożałujesz i w dupie ci sie poprzewraca od dobrobytu:D Tam mając 2 i pół się utrzymasz a tutaj bida i tyle.

Gość W Polsce jest bardzo ciężko
I dlaczego od razu wpisujecie Anglię? Wyjazd za granicę nie składa się tylko z Anglii...:P

Gość W Polsce jest bardzo ciężko
Autorka ma racje,że tutaj jest ciężko!

Gość ja juz dawno sie spakowalam
odliczam dni do wyjazdu. Jeszcze tylko miesiac. Biore dziecko i spadam. Angielski slabo ale znam. Damy rade. przesrane zycie tutaj

w desperacji ludzie chwytaja sie brzytwy i spadaja z deszczu pod rynne. jak juz emigrowac to w przemyslany sposob i nie do uk- to juz sie skonczylo.

i nie obrazaj -jakby nie bylo swojego kraju. patriotka nie jestem- ale plucie na wlasny kraj, ktory jest zle zarzadzany powoduje ze tracimy szacunek u innych nacji, zwlaszcza u tych, do ktorych uciekamy. i choc ja tez w pl nie jestem szczesliwa i byc moze nie jest to moje miejsce do zycia- kiedy opowiadam o Pl staram sie mowic pozytywnie, nie pomijajac trudnosci jakie mamy.

tryggon --> chyba juz zapomnialas jak sie w polsce zyje, puste sklepy, ludzie grzebiacy po smietnikach i ci bardzo mlodzi i staruszkowie i kobiety, glodowe pensje i smieciowe umowy.. zanim wrocisz do polski na stale wybierz sie na tygodniowe wakacje i w tym czasie zagladnij do urzedu pracy to moze sie rozmyslisz..

nie sixa -nie zapomnialam, jestem w pelni swiadoma- swoje przezylam ze tak napisze. ale po doswiadczeniu z uk-ktore mialo byc dla mnie lepsze niz pl- wole wrocic do pl, niekoniecznie na stale, bo jak do tej pory zarabiam na kontraktach zagranicznych. uk- mialo byc proba przed dluzszym wyjazdem- ale szczerze- zrazilam sie.

Si-xa - no sorry, kobieto, ale w Polsce puste sklepy??? Czy my aby w tej samej Polsce żyłysmy? :D Owszem, stan wojenny, ocet na pólkach, zgoda, ale w ostanim 10- leciu puste sklepy????

Sixa W Polsce jak pokonasz barierę finansową (masz kasę ),to żyje się lepiej niż w anglii, moim zdaniem . Mieć np 500 tyś Ł, to w Polsce bym żył wygodniej

Senator masz racje ,tylko to jest smutne trzeba wyjechac ,zeby we wlasnym kraju dobrze sie zylo ,Tylko gorzej jak kiedys pieniadze skonczyly by sie ,a w kraju nic by sie nie zmienilo .I na nowo wyjazd ?

a znadz jeszcze jakas inna polske? tak, w porownaniu z innymi krajami w polsce w sklepach jest bardzo pusto. i mowie tu o duzych polskich miastach.

Gość Pustek w sklepach nie ma ale
jest strasznie. Nie jest lekko. Ceny rosną,pracy coraz mniej i za nie godziwe umowy. Co ma życie,finanse do tego czy kocham swój kraj? Gdyby było ok myślę że nie siedziałoby tyle osób na emigracji. Ale Polska spada i traci obywateli. Ludzie wyjeżdżają,za lepszym jutrem,za lepszym życiem.

mnie dziwi jedno- wielkie wake-up, ze w Pl jest zle... zle w Pl jest od dawna,media robily sztuczna propagande -wszytsko do euro w zeszlym roku, pisalam ,mowilam ze sie staczamy , to mi odpowiadano ze narzekam.... druga sprawa jest taka,ze wyjazd juz nie jest rozwiazaniem chyba, ze naprawde nie ma sie nic w Pl, nie ma sie co jesc, brak wsparcia kogos z rodziny , wtedy przy dobrym wiatrach na wyjezdzie -moze uda sie tam wegetowac i miec co do gara wlozyc- na jakis czas -przeczekanie- jest to wtedy dobre rozwiazanie

i dlatego ze wyjezdzaja to na emigracji tez juz sie praca konczy.Dlaczego myslicie ze nam na emigracji to zyje sie jak w raju? Nawet niewiecie jak tu jest ciezko ,jestem w DE i od kiedy zniesli pozwolenie na prace jest okropnie ,najechalo sie rumunow i polakow ktorzy za pol darmo pracuja ! Czasem ledwo starcza od 1 do 1 a wy myslicie ze my tu na pieniadzach lezymy!

Gość jak sie zyje w Polsce?
super:) jesli dostaniesz w wiekszym miescie 1500zl na reke to mozesz skakac z radosci, a jak uda ci sie wynajac obskurna kawalerke bez szczura za 1000zl to juz mozesz w ogole czuc sie jakbys wygral w totka:) Oczywiscie musisz tylko miec magistra, znac minimum 1 jezyk obcy (przypominam, ze angielski w polsce juz nie jest obcy i sie nie liczy go wedlug wielu pracodawcow:D) miec prawo jazdy katB i 10 letnie doswiadczenie:) Tak w Polsce jest super, ceny ida w gore pensje w dol, ale przeciez zawsze mozesz pracowac na 2 etaty, bo to zaradne, a zaradnosc jest w modzie prawda? Jesli stracisz prace nie przejmuj sie:) Panstwo polskie da ci 500zl zasilku, za ktore nawet nie dasz rady oplacic mieszkania, ale zawsze przeciez mozesz nadstawic dupy czy cos ukrasc by przetrwac:) A w miedzyczasie mozesz zawsze wyjsc na spacer popopdziwiac piekne fotoradary na przyklad:) Fajnie jest w Polsce tu naprawde zyje sie w dostatku, a bieda jest nam obca.

przeciez to jest powszechnie wiadomo, ze w Polsce nie da sie zyc normalnie- w wiekszosci i jeszcze przez mysle 10 lat. chodzi o to -ze wyjazd do uk niewiele zmienia, ewenualnie na przetrwanie.

Gość jak sie zyje w Polsce?
nie wiem jak zmienia, bo ja w UK nie mieszkam, ale mam tam troche znajomych, ktorzy sciagneli do siebie (i sciagaja dalej) swoje rodzenstwo, kuzynow itd. Wiec chyba tak zle byc nie moze chociaz zdaje sobie sprawe, ze obecnie za granica obojetnie czy to UK czy nie juz tak latwo nie ma, sama mieszkam za granica i widze, ze wymagania na rynku pracy coraz wieksze.

Gość Też mam znajomych co ściągają
dalej i nie narzekają. Więc przestańcie gadać jak to w UK źle. Może Tobie źle,bo nie wyszło,bo zbyt dużo oczekiwałaś/oczekiwałeś! Ale wiele rodzin żyje tam NORMALNIE. jak sie zyje w Polsce? Ma rację. Tam stać cię na wynajem, a tutaj? Jak znajdę pracę za 1500 to będzie dobrze...

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
up

Gość jak tak chwalicie PL to
dawajcie tutaj:) Przeciez twierdzicie ze w UK wcale nie jest lepiej,to po co tam siedzicie. Wpadajcie do PL,na pewno wam bedzie fajniej:) Ja za 4 tygodnie wyjeżdżam z chłopakiem. Emigranci bronią swojego terytorium,boją się o pracę!:) Im więcej polaków tym mniej pracy,sami tam siedzą innych wyganiają,nieźli są:D

ja wracam do Pl- zalatwic sprawy, i wyjezdzam na kontrakt -ale daleko od uk

cześć Tryggon Jak zdrowko ? A do jakiego kraju będziesz jechać na kontrakt ? Też takie wyjazdy muszą być ciekawe

Gość No właśnie wpadnijcie
ale tak na stale i zobaczymy czy wam bedzie sie swietnie zylo. cwani bo siedza tam!

witaj senatorze- zeby nie zapeszac, ale mam nadzieje ze tak. i do cieplego, z zyciem, kolorami, senatorze. tak ,to jest cos co lubie:)