Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama roczniaka

Nauka chodzenia, kiedy?

Polecane posty

Gość mama roczniaka

Mój maluszek ma równo 12,5 miesiąca, jest wyjątkowo żywiołowa non stop w ruchu, dlatego nie mogę się doczekać aż będzie chodzić, bo będę mogła iść z nią na dwór, na plac zabaw i tam się wyszumi. Jest jednak problem, bo ona nie jest zainteresowana chodzeniem. Umie przejść trzymając się jedną rączką, ale ona nigdy nie ma na to czasu, bo musi być szybko w danym miejscu, więc przechodzi raczkując. Jeśli ją zachęcę to pójdzie kawałek trzymana za rączkę, ale sama żeby się tym zainteresowała to nie ma opcji. Wiem że ma jeszcze czas, ale chwilami się martwię... Jak było z Waszymi pociechami?

Gość asdfghjkzxcvbnm
sama napisałaś, że ma czas, więc nie ma co przyspieszać, jak będzie gotowa to pójdzie.

Gość no wiesz...
nie ma czego przyspieszać. W końcu się zainteresuje. Przecież Twoje dziecko nie ma żadnego problemu, a jedynie brak małej czasu. Myślę, że do wiosny będzie po sprawie

Gość mama roczniaka
dzięki za odpowiedz. Po prostu czasem przychodzą momenty że zaczynam się martwić, czy ona kiedykolwiek zainteresuje się chodzeniem. Raczkując przechodzi z miejsca na miejsce migiem więc nie ma czasu na takie rzeczy jak nauka chodzenia;/ Każdy się mnie dopytuje czy ona już chodzi? Jest to już dość męczące i ja sama już czasem zastanawiam się czy wszystko będzie ok;/