Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niespełna 30 letni mąż

Co się dzieje z moją żoną?

Polecane posty

Na wstępie może napiszę ,że nie jestem zachwycony ,musząc korzystać z tego forum ,ale sytuacja mnie przerasta i szukam pomocy wszędzie. Szperałem po internecie i tak dotarłem tutaj. Mam problem z moją żoną. Od 6 lat jesteśmy małżeństwem. Postanowiliśmy związać się urzędowo i obyczajowo już po roku znajomości. Nie znaliśmy się może długo ,ale czas nie ma decydującego znaczenia w tych sprawach. Początkowo ,wszystko układało się idealnie-byliśmy doskonale się rozumiejącym i kochającym małżeństwem ,ale ostatnio jakby coś zaczęło się dziać dziwnego. Początkowo myślałem ,że po prostu ma kochanka ,ale zweryfikowałem podejrzenia i okazało się to w nieprawdą-moje ustalenia na to wskazują. Ale do rzeczy. Moja żona ,ostatnio zrobiła zwrot osobowości i stylu życia o 180 stopni. Zaczęła się bardziej wyzywająco malować ,elegancko ubierać-w stylu bizneswoman ,częściej wychodzić na spotkania z koleżankami ,chodzić na siłownie ,inaczej się zachowywać w stosunku do mnie-"chcesz mieć obiad, to dziś sobie zrób ,bo nie mam akurat czasu" ,"przestań się do mnie chamsko przystawiać"-w sumie nie wiem ,co to miało znaczyć, itd. Nigdy taka nie była. Taka feministka się z niej zrobiła. Podejrzewałem ją o romans ,ale trochę za nią pochodziłem ,popytałem koleżanki ,sprawdziłem komputer i nic. Nie wiem ,co o tym sądzić. To jakaś dziwna sytuacja.

Gość don PANACEUM
Na feminizm najlepszy jest terror.Pokaż kto rządzi i tyle.

Kiepska rada. U nas zawsze mieliśmy po równo do powiedzenia i było dobrze.

Gość Noom
pewnie chodzi o to że stała się kurą i ty ją też tak traktujesz pewnie ci sprząta i gotuje a ona po prostu chce się czuć jak baba a nie sprzątaczka i pewnie chce być bardziej przez ciebie zauważana zaproś ja do kina czy na kolacje kup jej kwiaty wyjedźcie razem na romantyczne wakacje czy coś

Gość najwstrętniejsza synowa
A zachowywałeś się wobec niej jak władczy samiec alfa któremu samica-niewolnica ma usługiwać?

Nie zachowywałem się nigdy jak jakiś tyran. Gotowała i sprzątała ,ale nigdy nie mówiła ,że jej to nie odpowiada. Swojego czasu nawet mówiła ,że lubi mi gotować-robić wspólne kolacje itd. A do kina ,czy restauracji ,od czasu do czasu ją zapraszałem ,pamiętając też o jakimś drobnym upominku ,czy kwiatach.

może zaczęła z nią pracować jakaś feministka i Twoja żona jest zafascyowana i kreuje się na taką samą

Szczerze ,to ta sytuacja już mnie przerasta. Pytałem jej ,co się z nią dzieje to mi odpowiedziała ,że po prostu pragnie się trochę rozerwać ,ale nie przekonuje mnie to.

Zaczynam powoli myśleć ,czy nie powinienem się wyprowadzić na jakiś czas. Ta cała atmosfera staje się dla mnie nie do zniesienia.

Gość Izkaaaaaaaaaaaaaa
może jakas koleżanka wysmiała ja ze jest kura domowa i jej odbiło

No odbiło ,odbiło ,ale ja mam tego dość. Zastanawiam się tylko ,czy da się tak żyć z nią. Jeśli to będzie trwało to nie wiem ,czy nie złożyć pozwu o rozwód...

Gość monisssssssiiiiiiiiiiaaaaa
haha w PL patologia jakaś - kobieta zaczęła się ubierać i dbac o siebie i zaraz szok , że feministka, że dziwne, że co się stało, że może chora :D :D matko jedyna weź zluzuj majty ona zwyczajnie w końcu zaczeła szanować siebie a to że się sexi ubiera to chyba super nie?

z tym rozwodem to chyba lekka przesada? laska zaczęła o siebie dbać a Ty składasz pozew... no kuźwa :o

Gość Izkaaaaaaaaaaaaaa
no chyba lekko przesadzasz z tym rozwodem, najpierw powiedz szczerze zonie że Cie to męczy, ze jej nie poznajesz i zeby Ci to wytłumaczyła, szczera rozmowa to podstawa, o małżęństwo sie walczy a nie jak cos nie pasuje to zabieram zabawki i ide do domu

Łatwo Wam mówić ,bo z nią nie żyjecie. Ogólnie mnie cieszy ,że się ładnie ubiera itd ,tylko szkoda ,że nie dla mnie. Dlaczego nie powie np. jak dawniej "może gdzieś wyjdziemy sobie" ,albo "zaproś mnie może gdzieś? Ostatnio chciałem ją sam zaprosić to coś marudziła ,że akurat jest ze znajomymi umówiona na spotkanie.

Jej zachowanie jest dla mnie nie do zniesienia. Jeśli osoba ,z którą żyjecie 8 lat nagle zaczęłaby się zachowywać nienormalnie ,to też byście się pogubili. Ja nie chce się rozwodzić ,ale jeśli to będzie trwało i trwało ,to po prostu mnie przerośnie. Nie chcę żyć z osobą ,która jest mi niby bliska ,a tak naprawdę obca. To przecież moja zona ,a nie koleżanka.

Gość clxxl
mozliwe ze ma nowa kolezanke ktora jej imponuje a zachowuje sie wlasnie tak, jak zaczela twoja zona. chce byc taka jak ona

Gość Izkaaaaaaaaaaaaaa
jestes tak na 100% pewny ze nie ma kochanka?? Bo to dziwne zachowanie

Obiadu nie zrobi ,ale zaprosić się nie da. Pozmywam naczynia(czego nienawidzę) to kręci nosem i je ogląda ,czy dobrze umyte. Chodzi po domu jak jakiś kapral czasem. Raz nie wytrzymałem i zaśmiałem się ,żeby się w mundur przebrała ,to mi zrobiła awanturę ,że mam ją za głupią i to nie jest tak jak myślę ,ale jak jest to już nie powiedziała. Przytulić się nie da ,kochać ,hm-od wielkiego dzwonu ,jak ma lepszy humor. OBŁĘD!!!

Gość EleGannt
a ja zawsze szukałem takiej żony, odstąpisz żonkę ?

Gość ewewqeqwe
ale jak, ty w ogóle nie gotowałes i sprzątałeś??? to ciężkie miała zycie z tobą, tylko jej współczuc. Moze ktoś ja uświadomił...

Połowę urlopu na nią wykorzystałem! Chodziłem za nią 4 dni-jeszcze na taksówki wydałem ,żeby swoim autem nie jeździć i nie zwracać uwagi. Pytałem o takie "różne" jej koleżanki(tak ,żeby się nie zorientowały o co chodzi) ,spytałem nawet sąsiadkę-szpiega ,czy niby nie było u nas raz jakiegoś "elektryka" ,czy "hydraulika" i nic. Komputer też sprawdzałem-NK ,Pocztę i nic!

Gość hm hm hm hm
Pogadaj z nią... tak bez emocji tylko o emocjach. Może się trochę znudziła dotychczasowym życiem, czasem tak ludzie mają. Czasem chcą się poczuć atrakcyjni, że życie należy do nich. Skoro była już umówiona ze znajomymi to mogła Ci odmówić niekoniecznie ze złych chęci bądź niechęci do Ciebie. Jej tekst o tym przystawianiu może miał podkreślić, że się chce czuć jak prawdziwa kobieta, taka dama, wiesz... Babki tak lubią czasem ;)

Jak zaczęliśmy mieszkać razem to ona sama się zgodziła ,że będzie sprzątać(myć naczynia ,ścierać kurze) i gotować ,bo jak sama powiedziała " po twoim jedzeniu tydzień oczyszczania organizmu" :) Ja prałem ,odkurzałem. Poza tym za to co robiła OKAZYWAŁEM JEJ WDZIĘCZNOŚĆ! Zapraszałem na kolacje ,kupowałem kwiaty ,dawałem DROGIE upominki.

moje potrzeby też przecież mają jakieś znaczenie ,prawda? A ja już kapituluje. Martwię się ,nie śpię w nocy ,wory mam pod oczami jak stara baba za przeproszeniem i nic nie potrafię poradzić. Bezradność to straszna rzecz...

Gość hm hm hm hm
a co do zmywania facetów... no powiedz szczerze czy się przyglądałeś naczyniom by były czyste, czy żeby tylko umyć? A może było było tak, że ona robiła to zawsze i dokładnie a pochwały nawet nie dostała? Nikt nie lubi zmywać - przynajmniej nie znam, a jak ktoś lubi to zapraszam ;)

Gość Izkaaaaaaaaaaaaaa
jak ma kochanka to kolezanki beda ja kryły, ba nawet pomagały w dobrym alibi, sprawdz ja jeszcze raz, najlepiej biling

Moje potrzeby zawsze stały pod niej. Zawsze starałem się robić tak ,żeby jej sprawić przyjemność. No prawie zawsze ,ale nie mają tutaj znaczenia sytuacje marginalne ,które miały miejsce. Zaczęło się wszystko do moich urodzin ,kiedy to podała mi rękę ,złożyła życzenia, pocałowała ,a wieczorem wyszła do koleżanki zamiast pobyć tylko ze mną-wcześniej mieliśmy gości. Wtedy się lekko pokłóciliśmy i od tego się zaczęło...

Gość Malutka truskaweczka
Hm.. no wiesz..twoja żona chce czuć się atrakcyjna, może jej nie doceniasz może źle czuje się w waszym małżeństwie. może jej nie zadowalasz w łóżku