Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominique223

jak zabezpieczyc internet, zeby inni nie podlaczali sie pod moja linie??POMOCY!!

Polecane posty

Gość dominique223

Mam internet 10gb na miesiac podlaczam kluczem do pc przenosnego. Mam wrazenie, ze ktos przez wifi podpina sie podemnie i konsumuje giga. Wczesniej 10gb starczalo mi prawie na miesiac, teraz po tygodniu mam 0!!!a uzywam internetu tyle co wczesniej. Czy mozliwe, ze ktos sie podpina pod moj serwer i jak mam zablokowac ewentualnie dostep? Dzwonilam do obslugi klienta mojego operatora i oni mowia, ze nie moga mi zablokowac tego, ze musze sama wprowadzic jakies haslo i zablokowac dostep, ale nie wiem jak i gdzie pomocy!!!!!

Jeśli masz Wi-Fi, to wpisz do routera długie hasło 32 znaki. Do swojego SSID daj hasło jeszcze dłuższe, składające się z ciągu przypdkowych znaków: Ah@uNkJ65Y6jd&hk@&$skjam..... Wybierz zabezpieczenie wpa2. Kanały, takie, gdzie jest najmniejszy ruch i nie nakładają się na siebie. np. 6, 7, 11. Włącz w przeglądarce blokowanie reklam, flash i javascript, wtedy będzie lżejszy transfer stron. Nie ukrywaj nazwy SSID. Możesz do routera do listy dozwolonych hostów (komputerów) dodać swój MAC adres, ale to niewiele pomaga, bo haker zwykle 2 komendami zmienia swój MAC na fake, albo na twój.

Zainstaluj program, który będzie rejestrował miesięczny transwer wychodzący i przychodzący i wtedy porównasz z tym co ma operator.

Gość bęzoessansodó
ostry gracz jesteś ćwokiem albo nierozgarniętym facetem (?) na routerze nie ma ograniczeń danych! jest yylko szybkosc transmisji laska pisze ze ma 10gb i podlacza sie pod kompa czyli pewnie ma wpinany modem, tego nikt nie moze podkrasc, czemu CI ucieka? moze uzywasz skype/open.fm inne radio internetowe albo ogladasz filmy ? youtube?

Możliwe że zainstalowałaś sobie jakiś gigożerny programik, teraz właściwie większość łączy się coś tam przesyła. Albo sam się zainstalował, masz antywirusa ?

Gość dominique223
Przyznam się,że dwa razy w tygodniu robię pokazy na shoup.tv ale mam słabą kamerkę, więc to niemożliwe żeby tyle bajtów uciekało.

Gość dominique223
Odpalam czesto youtube, ale nie ogladam klipów bo nie mam czasu, tylko puszczam muzyke, do tego mam utorrent, ale ostatnio nie pobiera\lam filmow ;)

Gość dominique223
Mam pendrive z wgranym internetem 10gb

bęzoessansodó ostry gracz jesteś ćwokiem albo nierozgarniętym facetem (?) na routerze nie ma ograniczeń danych! jest yylko szybkosc transmisji laska pisze ze ma 10gb i podlacza sie pod kompa czyli pewnie ma wpinany modem, tego nikt nie moze podkrasc, czemu CI ucieka? moze uzywasz skype/open.fm inne radio internetowe albo ogladasz filmy ? youtube? - O czym ty debilu piszesz? Jeśli nic nie rozumiesz idioto, to nie wyzywaj mnie od ćwoków. Tak się składa, że jestem administratorem sieci Wi-Fi i hakerem. Najpierw się dowiedz jak działa sieć Wi-Fi i opanuj podstawowe pojęcia. Nie chodzi tępaku o limit transferu na routerze, choć niektóre routery to umożliwiają, tylko chodzi o zabezpieczenie sieci przed hakerem idioto.

Najpierw to autorka musi sprecyzować, czy używa Wi-Fi, czy 3G. W pierwszym poście napisała o podpinaniu się kogoś przez Wi-Fi.

Gość 34234234324
a ile płacisz za te 10 gb??? taki internet z limitem to mega choojnia moim zdaniem

Gość dominique223
trzymałam go na kaloryferze może od tego sie popsuł?

Gość dominique223
ostry sracz haha :D hakerem .:D ru w necie każdy gimnazjalista jest mafiozą i hakerem :) ile płacę? 119zł miesiecznie

Mogą działać automatyczne aktualizacje: Windows. All player, Flash player itp. Wtedy pobieranie jest w tle. Czasem może być duży transfer. Przeglądarka Opera potrafi nawiązać jednocześnie z niewiadomych powodów ponad 50 połączeń. można to sprawdzić w firewallu.

Gość torrit.a
ktos sie podemnie podszywa z tym showupem! Mam internet bezprzewodowy podpinany pod wejscie usb cos takiego: http://www.google.pl/search?hl=it&q=bezprzewodowy%20internet&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1366&bih=655&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=pI4JUaHUMouRhQfM_YH4Aw#imgrc=MZ7tbM4WBk8VqM%3A%3BcV6JUuaC1MXLSM%3Bhttp%253A%252F%252Fi.wp.pl%252Fa%252Ff%252Fjpeg%252F23476%252Fsamsung-modem-hsdpa-gt-b1110-490.jpeg%3Bhttp%253A%252F%252Ftech.wp.pl%252Fkat%252C1009785%252Ctitle%252CUKE-obnizymy-wam-stawki-ale-zbudujecie-bezprzewodowy-internet%252Cwid%252C12745243%252Cwiadomosc.html%3B490%3B359 ja na to mowie kluczyk, nie wiem jak to sie fachowo nazywa. Czylikt pod cos takiego podpiac sie nie moze? Antywirusa zadnego nie mam zainstalowanego.

Posłuchaj dziewczynko. Ja mam certyfikaty z bezpieczeństwa danych. Jeśli wyzywasz kogoś, kto chce ci pomóc, to nie będziemy rozmawiać. Sama sobie radź :O🖐️

Na 99% złapałaś syfa. A na 1% zainstalowałaś sama jakiś programik co ciągnie. Wgraj sobie jakiegoś antywirusa i przeczyść.

Gość torrit.a
to wyzej to ja, zmienilam nick bo ktos sie podszywa pode mnie. Powiem, ze nie zma sie za bardzo, mam ten kluczyk i na nim co miesiac 10gb, nie mam routera, wiec moze ktos lapac sygnal z mojego internetu czy nie?

Gość torrit.a
No przeciez pisze, ze ktos sie pode mnie podszywa!!! Nikogo nie wyzywam!! Jaki antywirus moglabym wgrac?

Gość kurs wiązania butów
wybitny z ciebie haker :O odrozniasz modem od routera lol a te zabezpieczenia co sie wchodzi na numerowa strone to kazdy zna, ale zes wybitny,skonczyl kurs wiązania butów :D :O

Jeśli to normalny klucz od operatora (Plus etc) nikt nie ściąga Ci danych spoza komputera. Źródło problemu masz w lapku.

Gość kurs wiązania butów
autorko powiem Ci jak kobieta kobiecie - jesli masz modem wpinany do kompa to nikt Ci nie ukradnie limitu danych, no chyba,że komuś pożyczałaś modem?

Gość torrit.a
ok a wiec sciagne tego avasta, dziekuje!

Gość torrit.a
Nikomu nie pozyczalam. Ja mam wlasnie taki wpinany operatora sieci komorkowych. Czyli jednak nikt mi sie podpiac nie moze. Bo dzwonilam do obslugi klienta to nie umieli mi nic powiedziec i kazali mi jakies haslo na pc zalozyc.

Gość torrit.a
Ktos tam cos wyzej pisal o operze, ja wlasnie uzywam opeery i co chwila mi jakies przychodza aktualizacje windowsa czy flasha. To jak ja mam to zablokowac? Ten antywirus nie pomoze?

W Operze wchodzisz w szybkie ustawienia i wyłączasz javascript. Moga nie działać niektóre strony, na przykład logowanie do banku. Instalujesz dodatek do Opery Adblock plus. wyłączasz w szybkich ustawieniach animacje. Lepiej używaj do ograniczonego netu przeglądarkę Dragon. Też z dodatkiem Adblock Plus. Aktualizację flasz możesz wyłączyćtylko podczas instalacji. wtedy pojawia się taka opcja. Aktualizacje windows w wersji 7 wyłączasz w panelu sterowania > system i zabezpieczenia > windows update. Jeśli operator jest T-Mobile, to mają programik Kompresor, który sam wyłącza animacje, flash i javascript, a zdjęcia wyświetla w gorszej jakości. Zastanów się co takiego nowego robiłaś kiedy zaczął być większy transfer. Czy zaczęłaś odwiedzać strony ze zdjęciami, albo filmikami? Filmy i YouTube żrą bardzo dużo transferu. Antywirus jest tu bezużyteczny. Prędzej firewall pozwalający zakańczać połączenia. Ale głównie za transfer odpowiadają ciężkie strony, filmy i zdjęcia w sieci, oraz masa reklam jak na o2. Do tego aktualizacje.

Antywirus na operę ani na widnowsy :) nie pomoże. Musisz co najwyżej sama sobie wyłączyć aktualizacje. Opera, widnows ani inne normalne programy nie ściągają gigabajtów i na pewno nie pożerają limitu w tydzień.

Gość Ostry Gracz napisz jak
ale jasnej , co zrobic , niektorzy sa starej daty i umieja tylko przegladac strony w internecie :O co znaczy jak widze ze sa podpiete jakies inne sieci poza moja > ? ma wifi :O nie znam sie