Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie są dzieciii

Czy Polska się wyludnia?

Polecane posty

Gość gdzie są dzieciii

Polsce rzeczywiście grozi wyludnienie Pod względem dzietności Polska jest na 209. miejscu wśród 222 państw, w których taka statystyka jest prowadzona. Za nami są tylko kraje ogarnięte konfliktem zbrojnym lub tuż po jego zakończeniu Liczba dzieci w Polsce systematycznie maleje, a krajowi grozi wyludnienie. Prognozy wskazują, że za 40 lat liczba Polaków zmaleje z 38,8 mln obecnie do 32 mln. Przyniesie to w efekcie określone problemy gospodarcze związane z brakiem rąk do pracy. Jedyną receptą na kryzys jest rodzina. Ona jest podstawą gospodarki. Tylko konsekwentna polityka prorodzinna państwa może zapobiec pogłębiającemu się kryzysowi.

Gość nie sluchaj kretynek
nie wyludnia tylko starzeje tłumoku!

Starzeje i wyludnia to to samo .Jeśli nowych obywateli przybywa zbyt mało, a ci ktorzy są starzeją się, więc automatycznie społeczenstwo sie starzeje.

Gość pan byznesmen
starzeje sie i wyludnia jednoczesnie

Gość 312312312
wyludnienie akurat widac, sa starszy i dorosli z dzieciakami i coraz mniej mlodych- zwiewają za granicę. Z łodzi uciekło juz 200 tys. osób podobno

Gość ja78
uciekają młodzi z " zielonej wyspy " niestety to czego nie zrobił hitler i stalin zrobił pan premier T zabił w młodych nadzieję na dobre życie w ich kraju ;( i dzieci rodzą się w uk ...

Gość U nas
też to widać

Gość 312312312
a co ma do tego obecny premier? Ruina to afekt "pracy" dzisięcioleci, komuna, potem SLD, i mamy co mamy

Gość 312312312
u nas - to znaczy gdzie? ja jestem z POznania i nawet tu często idę i widuję głównie meneli, starsze osoby, normalnych - coraz mniej. masakra

Gość No niestety
, w moim województwie szczególnie na wsiach stoi mnóstwo pustych domów , w niektórych co drugi, my niedawno szukaliśmy domu do kupna, więc widzielieśmy jak wiele domów poniszczało,jak wiele stoi odłogiem, ludzie powyjeżdżali, zostawili wszystko.W mieście też daje się zauważyć .Dzieci rodzi się mało, coraz mniej.będzie krucho za jakiś czas.Zgadza się że mister T załatwił nam taką sytuację .Ale on emeryturkę będzie miał.gorzej z nami

Gość ja78
wiesz za SLD nie było wysprzedawania uzdrowisk, lasów, najlepszej ziemi o energetyce i bankach nie wspomnę .. sld to nie moja bajka ale było o niebo lepsi od po o zgrozo ...

Jak to co premier nie robi - pracy nie daje biednym ludkom Nie to co Hitler i Stalin bo za tych dwóch to pracy było aż za dużo.

Gość U nas
opolskie-tu już prawie nikogo nie ma, sami starzy lub chorzy zostali

Gość Komunikat Ministerstwa Prawdy
prawda , młodzi wyjezdzaja za granice za praca oficjalnie to wyjechało 2 miliony W ciągu ostatnich 23 lat z Łodzi zniknęło 130 tys. mieszkańców. Nie jest to wcale efekt emigracji za granicę. Każdego roku Łódź traci średnio ponad 4 tys. mieszkańców przez ujemny przyrost naturalny, składa się na niego zarówno bardzo niski, nawet na tle wyjątkowo marnej polskiej średniej, wskaźnik ilości dzieci przypadających na każdą kobietę - wynoszący 1,14, jak i jedna z najniższych średnich długości życia w Polsce. Mężczni mieszkający w Łodzi żyją średnio 70 lat a wskaznik powinien byc na 2.5

Gość natalia 29.....
tak, jestem jedną z tych osób, które wyjechały, nie żałują i nie mają zamiaru wracać.

Gość ja78
a i jeszcze podniesienie vatu np na ubranka dziecięce i cała antyrodzinna polityka tego rządu łącznie z propagowaniem mniejszości homoseksualnych gdy tymczasem co 3 dziecko w Polsce jest głodne ...!

Tak niesetety jest... Szkoda, ze kjar nie daje mozliwosci pracy, rodzenia dzieci, normalnego zycia... Jestem ciekawa, co by sie zdarzylo gdyby wszyscy zza granicy wrocili w ciagu jednego dnia??? Jakie wtedy byloby bezrobocie? Datego nie jestem w Polsce juz od paru lat. I nie mam zamiaru wracac poki co. Pozdrawiam.

Gość 312312312
a zauwazyliscie, że o tym w ogóle nie mówią w tv? wkurwia mnie to, ta propaganda sukcesu. Tak samo brednie o sredniej krajowej typu 3 tysiące na rękę, i bezrobociu 13 % - na serio jest ok. 40 %, co idzie obliczyc z danych = w POlsce pracuje tylko 16 mln ludzi, juz z szarą strefą!

Gość ja78
niestety większość ludzi zyje tylko dla siebie z dnia na dzień, co więcej nic nie czytają a autorytetami stają się dla nich uczestnicy tanca z gwiazdami albo jakis inny badziew ... gdyby tak na 1 miesiac pozbawic społeczeństwa propagandy medialnej - wyłączyc wszystkie tv i stacje radiowe to by pewnie przejrzeli na oczy na razie zyją w Matrixie :(

Gość dsdfdsfs
przeciez wiadomo ze te 13% to mzonka

Gość Kitka83
13% to jest tylko gdy liczymy osoby zarejestrowane w bezrobociu. I to moim zdaniem wciąż są dane zaniżone. Wg danych statystycznych bezrobocie wśród ludzi do 35 lat wynosi ok 50%. Liczba ludności w kraju i emigrantów też jest zaniżona bo liczy się tylko osoby, które wymeldowały się z Polski. Znam osobiście ludzi, którzy mieszkają od lat za granicą a wciąż mają domy w Polsce, i są liczeni do statystyki w kraju. Debile z rządu nie zdają sobie sprawy, że spadek ludności to nie tylko spadek podatników, ale też konsumentów. Teraz się mówi, że firmy upadają - poczekajcie jeszcze kilka lat a będzie coraz gorzej.

Gość iq198
Kitka83- dziekujemy za rozsądny głos:)

Gość też jestem z Łodzi
Nie ma się co dziwic. Rządzący tym miastem sprawili że jest ono zagłebiem taniej siły roboczej. Powstały fabryki zagranicznych korporacji, w których jest praca głownie na taśmach montażowych - dla prostych ludzi potrafiących tylko przykręcac śrubki. Prezydent miasta chwali sie takimi "osiągnięciami" jak otwarcie nowego przejścia dla pieszych na Piotrkowskiej. Utopiono wielkie pieniadze na budowę linii tramwajowej, z której tak naprawde korzysta niewiele osób. Teraz rozgrzebano na kilka lat teren wokół dawnego Dworca Fabrycznego. Studentów zachęca sie do takich "ambitnych" prac jak kontrolerzy biletów w tramwajach. Albo szykuje im sie mieszkania w starych kamienicach w centrum, gdzie strach wyjść z domu bo pełno żuli dookoła. A ludzie który mają pracę musza zapieprzać za śmieszne pieniądze, często po godzinach. I znosić mobbing. Efekty kryzysu juz widac - zamykane są kolejne sklepy - na Piotrkowskiej i w centrach handlowych. To miasto zaczyna umierac . A jak nic się w Polsce nie zacznie zmienaic na lepsze to inne wielkie miasta pójda śladem Łodzi

Gość prawictwo pospolite161
ciezar posiadania dzieci powinni na siebie wziac ludzie bogaci .. Biedni bez perspektyw bez pracy , nie myslą o dzieciach

Gość prawictwo pospolite161
oprócz zwiekszenia dzietnosci wsrod bogatych mozna sprwoadzac do Polski ludzi ze Wschodu -- Mongolia , Ukraina To nie zatrzyma spadku ludnosci ale Polska moze miec za 40 lat 35 mln ludnosci zamiast 30 mln jesli podejmie sie odpowiednie kroki.

Gość tak to jest ...
prawictwo - a moze cyganie i muzułmanie byliby ok? oni przewaznie maja baaaardzo duzo dzieci?:P

sprowadzmy do pl tabuny jasnowlosych ukrainek , one poprawia polska gospodarke a jak nie gospodarke to napewno samopoczucie :D kto za ?