Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Święta ,ale trochę stuknięta

Kiedy zacząć rozmawiać z córką o "tych sprawach" ?

Polecane posty

Gość Święta ,ale trochę stuknięta

Ona ma 14 lat... Czy to już czas by z nią o porozmawiać ? Ma już chłopaka(on ma 16 lat) i przyprowadza go do domu. Widziłam już jak się przytulali i całowali.

Gość Geraltowa Marlenna
Myślę że spóźniłaś się o co najmniej 2 lata...

Trochę późno na takie rozmowy. Przykre, ale dziewczyna wie już pewnie wszystko.... Moja ma 9lat a wie skąd się biorą dzieci, o miesiączkach, o prawidłowych nazwach narządów płciowych itp Wszystko na bieżąco, jak tylko pytała to odpowiadałam zgodnie z prawdą ( oczywiście krótko i na temat, dostosowując słowa i informacje do wielu dziecka). I tylko tyle mówiłam ile ją interesowało.

Gość inna277
myslę że przed pierwszą miesiączką czyli w wieku 9-10 lat

to prawda, za późno już na rozmowy uświadamiające, ona już pewnie wszystko wiem, ale staraj się z nią rozmawiać o bieżących sprawach, o antykoncepcji, o dzieciach, o życiu, tak normalnie. moje dzieci mają 12 lat i też już są dawno po takich rozmowach, teraz to tylko przypominanie i ew. jak cos nie wiedzą i się podpytują

moje tez od najmlodszego uswiadamialam i uswiadamiam... do tego odpowiednie poradniki i atlasy medyczne. i przede wszystkim czesto i gesto powtarzam, ze z kazdym pytaniem czy watpliwosciami moze sie zwrocic do mnie.

Gość ZawszeCiekawaaaa
No faktycznie już sie spóźniłas.. Przecież teraz to już sie dzieci tego uczą w 4 klasie podstawówki na lekcjach. Teraz jedyne co to możesz jak najszybciej wziąć ja na rozmowę i dopowiedzieć to czego nie wie... M.in o antykoncepcji. A najważniejsze to powiedz jej że jak będzie chciała zacząć współżyć to niech do Ciebie przyjdzie żebyś pomogła jej w doborze środków antykoncepcyjnych i wg. Bo chyba nie chcesz żeby już zrobila z ciebie babcię.

Oj obudzilas sie :-) Dziwie sie, ze pytasz sie o takie sprawy jako dorosla kobieta widzac jakie w tych czasach jest podejscie do sexu.. Zdecydowanie powinnas porozmawiac z corka na takie tematy bo to jest jak najbardziej wazne w tym wieku.