Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janinkaa87

Chcę karmić tylko mm

Polecane posty

Gość Janinkaa87

Za dwa miesiące poród. Spodziewam się córeczki :) Podjęłam decyzję o niekarmieniu piersią, wiem że współczesne mleko nie odbiega od mleka mamy (a i zmniejsza się ryzyko na uczulenie). Czy do szpitala należy przynieść swoje mleko, czy w szpitalu są wyposażeni w takowe? Pytanie do mam, które już w takie syt. się znalazły.

Gość tez przyszla
bzdura totalna. Siara ma składniki którego mm nigdy nie będzie miało. Pozbawienie dziecka siary dla własnego widzimisię to egoizm i tyle. W szpitalu będą cie namawiać na karmienia i nikt ci mm nie da bez powodu.

Ja dostawiałam dzieciaki tylko raz a potem mm bo też nie chciałam karmić. W szpitalu chodziłam po mleko i normalnie dawały i nikt problemu nie robił.

Gość Janinkaa87
A dlaczego mają mi nie dać? To nie jest ich widzimisię! :/ Moja decyzja, a nie jakiejś pielęgniarki :/

Gość Janinkaa87
Pytam, bo sama jeszcze nie jestem pewna jakie mleko najlepsze, jakiej firmy. Pewnie każde dziecko jest inne, ale myślę że położne mające doświadczenie potrafią takie mleko dobrać i wiedzą kiedy dziecko toleruje, a kiedy nie.

Gość jfhufbdidfo
nitk ci w szpitalu mm nie da lezalam na sali z dziewczna ktora nie miala pokarmu dziecko non stop plakalo a polozne kazaly dziecko pszystawiac mimo ze nie miala pokarmu to kolezanka z pokoju obok przychodzila jej dziecko karmic bo miala ze duzo pokarmu

U mnie w szpitalu położne wręcz same karmiły dzieci mm. Nie było z tym żadnego problemu (tylko prosiły żeby chowac butelki przed paniami od noworodków ;P). Teraz będę rodzić w innym szpitalu, będę próbować od początku karmić piersią, ale jak będzie taka rzeź jak przy córce to też poprosze o mm... tylko nie wiem jak w tym szpitalu będzie :/ na wszelki wypadek zabiorę sobie mały czajniczek, butelke i mleko

Gość no i???
nigdy żadne mm nie będzie tak dobre dla dziecka jak mleko matki!!

Gość Janinkaa87
Jak inna kobieta może karmić obce dziecko swoim mlekiem? :O Dla mnie to nie jest normalne :/ Nie wiem czy szpitale robią to z oszczędności?? Czy o co chodzi.. masakra Czyli postanowione, wezmę ze sobą mleko. Po prostu podpytam jakiejś niezacofanej położnej

Gość nibylejdi
To zależy jak trafisz, ale licz się ze szpitalną nagonką. Ja ci proponuję chociaż spróbować dla spokoju i świadomości z czego rezygnujesz. Też nie chciałam karmić, ale pierwszy miesiąc to zrobiłam - po miesiącu dopiero przeszłam na mm, jak zaczęły się zapalenia piersi i sama byłam w szoku - hormony mi chyba poszalały, bo mi tego potem brakowało nawet. Zawsze warto spróbować, choć tę chwilę, a ze świadomością, że "ja tylko na trochę i zaraz przechodzę na mm" nie ma takiego stresu.

Gość Janinkaa87
Nie ważne czym dziecko jest karmione, ważne jak się je wychowa i ile da miłosci! Czy teraz mając przyjaciół, znajomych, współpracowników oceniacie ich na podstawie zachowania i charakteru, czy tego czym byli karmieni za młodu? :) Ja byłam karmiona piersią ponad rok i od zawsze byłam chorowitkiem, kwestia genów.

U nas namawiały na karmienie, ale normalnie dawały mleko. Często po kąpieli same dokarmiały u siebie. Z mlekiem nie było wyboru bo dawali tylko nan, którego mój syn nie trawił i strasznie ulewał, ale w domu przerzuciliśmy się na bebiko i już było wszystko ok.

nibylejdi cosik w tym jest ;) Warto spróbowac, bo czasami się okazuje, ze to był strzał w 10 :) u mnie skończyło się na mm po 3 tygodniach. Ciesze się, że spróbowałam jak to jest :) Może nie wspominam tego najlepiej, ale zawsze to jakieś dodatkowe doświadczenie w życiu :) teraz drugie też spróbuję... jeśli okaże się, ze jednak nie to przejdę na mm :)

Gość Janinkaa87
Czyli dają dziecku to co mają, niezależnie od tego czy to jest dla niego dobre? :/ to ja wezmę nawet kilka różnych puszek :)

Gość nibylejdi
mysle ze gdyby nie to zapalenie piersi to bym karmila :) Ale wtedy sie przestraszylam i stwierdzilam, ze to nie dla mnie.

Gość nibylejdi
polecam enfamil premium

Nie potrzebne Ci kilka puszek różnych. W szpitalu jesteś dwie doby a źle tak co chwila zmieniać dziecku mleko. Kup jedno jakieś i jak będziesz widziała, że coś jest nie tak wtedy w domu zmienisz.

Gość mia mamma
Pozwól córeczce przynajmniej siarę zlizać, te parę kropelek przez pierwsze 2-3 dni. Bogactwa siary niczym nie zastąpisz. Biedna mała, zawsze szkoda mi dzieci, których matki z egoizmu czystego odmawiają tego, co dla nich najlepsze.

Gość Top nawet
W szpitalach bywa różnie. Tam, gdzie rodziłam, nie dawali chętnie. Skoro nie chcesz karmić piersią, to weź swoje mleko. Warto jednak podać chociaz troche mleka z piersi. I żadne meleko sztuczne nigdy nie bedzie tak dobre jak mleko matki. Przyznają to nawet producenci mm. Dlaczego karmienie mlekiem krowy ma być lepsze niż karmienie piersią przez osobę, która nie jest matką? Piszę to w odniesieniu do słów autorki: "Jak inna kobieta moze karmić obce dziecko swoim mlekiem?". Nikogo jednak nie bedę przekonywać, że musi karmić piersią, bo mamy możliwość wyboru. I rzeczywiście najwazniejsze jest to, ile miłości damy dziecku.

Gość Marcyska89
A co to znaczy ze nikt jej mm nie da? W jakim świecie w zyjecie? Ja jak urodziłam od razu pytali jaki Ja sposob karmienia wybieram. Powiedziałam ze pierś, ale nie radzilismy sobie więc spytały czy przynies mm. Przez 1 miesiąc ściągalność mleko i dostawialam do piersi, po miesiącu już zrezygnowałam i tylko mm karmilam. Autorko nie daj sie, nie pozwól sobą pomiatac, twoje dziecko twoja sprawa. Dopóki nie robisz mu krzywdy nikt nie ma prawa sie wpieprzac:/ powodzenia

Gość Tylko nie zdziw
się jak w szpitalu będą Cię namawiać do karmienia piersią. Mleko matki to mleko matki, "podróba" to podróba.

Gość mama tymka
u mnie w szpitalu dopiero jak dziecko spadało z wagi, to dawali mm. I było wpisane w karcie dziecka, sprawdzały jak sie szło. Dawali enfamil albo hipp, gotowe buteleczki takie "jednorazowe" z jednorazowym smoczkiem.

Gość ijgh
nie rozumien tego terroru laktacyjnego w szpitalach i tu na kafeterii... to jak chce karmic to moja sprawa i nikogo innego... wybralam sobie taki szpital gdzie nikt nie bedzie mnie zmuszal do karmienia piersia... w moim szpitalu nie robili problemu z karmieniem mm (dostalam nawet pare opakowan do domu) - byly w butelkach jednorazowych + smoczek hipp, nan i emfamil

Gość mm nigdy nie
Dorowna mleku matki.powie ci to nawet producent mm. Bylam nawet na spotkaniu z przedstawicielem enfamilu ktory najpierw zachwalal mleko matki a dopiero potem swoj produkt,ktory jest niby lepszy od innych mm. I taka prawda. Ty madsz prawo podjac swoja decyzje czym chcesz kkarmic dziecko i nikomu nic do tego. U nas w szpitalu jest specjalne pomieszczenie gdzie polozne przygotowuja mm dla dzieci i kto chce moze skorzystac.pewnie ze kazdy bedzie cie namawial do karmienia piersia i ty tez musisz miec swiadomosc,ze mleko naturalne to to co mozesz dac najlepszego dziecku,a przede wszystkim siara. Ale masz prawo karmic mm i nie bedziesz z tego powodu gorsza. Ps. Ja nastaiwam sie tylko na piers.

Gość ijgh
mm nigdy nie - producent mm musi zachwalac mleko matki i tak musi pisac na puszkacj bo taki jest wymog prawny w Polsce

Gość no i dobrze
no i dobrze ze w szpitalu namawiają do karmienia piersia bo dla dziecka lepiej jak dostanie mleko matki niż mm.