Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uzytkowniczka53453533

Czym i jak wysłać przesyłkę do Niemiec z Polski?

Polecane posty

Witam. Chciałabym się polecić Państwa w następującej sprawie. Chcę wysłać z Polski koszulkę (t-short) do Niemiec. Chciałabym aby dana przesyłka doszła w sumie chociaż w przeciągu 5 dni. Zależy mi też na cenie wysyłki. Koszulkę zamierzam spakować w kopertę bąbelkową formatu A4, według indeksów formatów kopert jest to format C4 (wymiar 229x324). Waga koperty z koszulką nie powinna przekraczać 0,5 kg. Nie wiem za bardzo czym to wysłać. Myślałam nad pocztą Polską i wysłanie tego listem poleconym priorytetowym, nie wiem tylko jaka by była tego cena i czy w ogóle można taką kopertę formatu A4 wysłać listem poleconym priorytetowym do Niemiec? Nie wiem też jak to jest z czasem dostarczenia takiego listu i czy w ogóle dojdzie do celu? Myślałam też nad kurierem ale nie bardzo wiem jak ta paczkę wyliczyć w tych ich kalkulatorach na stronach czy porównywarkach. Raz wyliczyłam to wyszły jakieś astronomiczne sumy typu 90zł... Może ktoś z Państwa wysyłał coś do Niemiec i mógłby coś doradzić? Czy w ogóle można do Niemiec wysyłać np. jakieś przedmioty w takim liście poleconym priorytetowym? Czy może trzeba wysłać w formie paczki pocztowej? Tylko wtedy ceny strasznie duże.... Proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam.

Nie jestem żadna Jolka - proszę się nie podszywać pode mnie. Kochani odpiszcie na mojego posta, na pewno ktoś z Was coś wysyłał już do Niemiec.

Ewa możecie mi mówić

żarty na bok, czy nikt nie pomoże? Co z tą wysyłką?

Gość y45777
Ale ona pyta was a nie poczty polskiej... :-/ Czytajcie ze zrozumieniem...

Gość ddsdsffdf
Dobry temat, też mnie ciekawi odpiszcie jak wiecie co nie co...

Gość ddsdsffdf
odpiszcie