Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aqata

smierdzi mi z buzi !!!mam tego dosc!!!

Polecane posty

Gość aqata

witam wszystkich .mam przykry problem,ktory spedza mi sen z powiek .smierdzi mi strasznie z buzi jakby ropa czy zgnilizna,to jest straszne,bo juz nawet z domu nie chce mi sie wychodzic z tego powodu,a lekarze ,bo oczywiscie bylam z tym u lekarza twierdza ze problem jest niewielki i mozna z tym zyc to taki moj urok.prosze was pomozcie mi co mam zrobic ,bo juz nie mam sil na to cholerstwo.

Gość * Pomorzanka *
A problemów z żołądkiem przypadkiem nie masz? Może wystarczy zmiana diety i będzie OK. Ja, odkąd zażywam pigułek z lnu mielonego i propolisu, czuję się lepiej (minęły problemy z trawieniem) i zapach z ust też już nie jest tak nieprzyjemny. Przedtem bywało, że sama siebie czułam, posmak też był paskudny, najgorzej rano - i jak tu dać buziaka mężowi na dzień dobry, gdy czujesz, jakbyś miała śmietniczkę zamiast buzi :o

Gość aqata
teraz to już nawet tata nie chce się ze mną kąpać :(

Gość picz pic
najważniejsza sprawa to zdrowe uzębienie ja np. dbam o zęby, ostatnio na wizycie okazało się ósemką jest chora (próchnica) a próchnica powoduje nieprzyjemny zapach także wydawałoby się mało znaczący ząb z samego tyłu! a tu jednak... już mnie wnerwiają te ósemki, wszystkie już miałam popsute

Gość cycyrydza
W aptece można kupić cynk organiczny taki w plastikowym pudełku na nieświeży oddech jest okropny ale likwiduje smrodek

Gość cycyrydza
www.nokaut.pl/

Częste picie herbatki z szałwii wzmacania cały organizm JEST ZALECANA DO STOSOWANIA ZEWNĘTRZNEGO PRZY WSZYSTKICH OBJAWACH ZAPALENIA MIGDAŁKÓW CHOROBACH GARDŁA ROPIEJĄCYCH ZĘBACH. wiele dzieci i dorosłych mogłoby uniknąć operacji migdałków gdyby wześnie zaczeli pić te cudowną rośline . należy robić sobie płukania tą leczniczą roślina bardzo dokładnie i dość częśto najlepiej 2 razy w ciągu dnia i potem nic nie jeść i pić przez jakiś czas żeby się wchłoneo i takie tam ja osobiście oprócz płukania 1-2 krople olejku szałwii polewam na patyczek do uszu i dokładnie również co bardzo ważne z tyłu migdałka tą część która jest absolutnie nie widoczna i najbardziej śmierdzi czyszcze tym patyczkiem higieczicznym < okropne aż się zbiera na wymioty > po 2 tygodniach płukania czyszczenia i picia herbatki zapach który wydobywał się z migdałków zniknął sama nie moge w to uwierzyć i się zastanawiam czy może tylko zeshizowałam i cały czas śmierdzi ale nie!!!!!!!!!!!!! Maryja mnie uleczyła !!! aaaa

Gość aqata
dzieki wielkie ,ze odpisaliscie .z zebami wszystko dobrze wszystkie poleczone,mycie zebow przynajmniej 2 razy dziennie,plukanie plynami do ust i takie tam.migdaly lekarze mowia ,ze niby ok chociaz mi sie wydaje ze to wlasnie z gardla tak smierdzi.czy to mozliwe ze lekarze nie widza chorych migdalow,bo sa nie powiekszone i nie choruje na anginy?a z zoladkiem nie mam problemow.cos jest nie tak tylko co?najgorzej to lekarze mnie wkurzaja,bo lekcewaza problem,a przeciez sa od tego zeby pomagac a nie machac reka na czlowieka:/

Gość gość
Witam. mam ten sam problem już ile czasu:( byłam u dentysty,laryngologa i robilam gastroskopie. Mowią ze wszystko jest wporządku! a wcale nie jest. Nie wiem co już moge zrobić. Najgorzej jest po nocy, odrazu jak sie budze pierwsza mysl to szybko isc myc zeby. Mam zamiar isc do dentysty prywatnie, moze wtedy zobaczy dokladnie czy wszystko jest wporzadku. nie da sie zyć cały czas żując gume! ktora i po kilku minutach jeszcze gorzej czuje kwas! CZY KIEDYKOLWIEM z tego się wylecze?nie mam pojecia, to jest straszne, i sie zastanawiam dlaczego to akurat mi sie przytrafiło

Gość gość
Kamienie migdałowe. Nie jedz na 2 godziny przed snem, dużo pij wody wieczorem, płucz gardło. Najlepiej to weź patyczek kosmetyczny, przejedź nim po migdałku i będziesz miała odpowiedź, czy toto.

Gość gość
Mi się zbierają kamienie migdałowe, była u lekarza, sprawdziła mi je i mówi, że są w porządku. Ale przecież wiem lepiej, co mi się w gardle dzieje. :O Wcale nie muszą być powiększone, ze stanem zapalnym, żeby śmierdziało :O

Gość inndy gosc
Moj maz tak jak nie wyczysci zebow z kamienia u dentysty. Niby nic nie widac przed i po piaskowaniu zeby tak samo wygladaja tylko zly zapach znika ..

Gość gość
jejku myślałam ze tylko ja mam ten problem,u mnie zołądek ok,zęby tez,tylko no właśnie migdały..mam w tym jednym dziure gdzie zalega jedzenie na przykład,boze to jest okropne,tak jak autorka pisze ropa,zgnilizna i nic z tym mi nie chcą robić,bo na gardło nie choruje!!wstydze sie do kogoś mówić,meza całowac....mam dosc.

Gość gość
ciesz sie ze masz męza...niektórzy przez smród nie mają...

Gość gośćdqdwq
też mam ten problem od lat. Żyć się nie chce no ale jakoś trzeba. Zero motywacji do czegokolwiek. Brak sensu życia. Wstaje i myślę o tym żeby dzień się skończył. Właśnie przed chwilą umyłam zęby szczotą elektryczną, wyczyściłam język irygator, nić dentystyczna, płukanka colgejt i wali jak z gnoju. Zauważyłam że jak używam tych drogeryjnych płukanek niby na odświeżanie oddechu to śmierdzi bardziej niż bez. Moje jedyne marzenie to aby móc w końcu żyć i czuć coś innego jak nienawiść i złość na tą sytuację. Czuje że przegrała życie

Gość gość
Potrzebna wizyta u gastrologa, i zrobienie gastrologii. Organizm jest zakwaszony, trzeba zrezygnowac z serków, jogurtów, mleka. Mięso tylko duszone, lekkostrawne. Tak na szybko to Malox w plynie. Dlugofalowo to odpowiednia dieta, jak dla wrzodowców. Jasne pieczywo bez ziaren, w ogóle żadnych ziaren- cięzkostrawne, tak jak i smażone, slodycze, ciasta, alkohol,itp.

Gość gość
kup sobie odswiezacz do ust (ja uzywam firmy anida http://scananida.com.pl/ - kupisz w drogeriach i aptekach). Nie znam innego sposob. A u dentysty bylas?

Gość gość
Sprawa moze byc banalnie prosta- trzeba odstawic jogurty, kefiry, serki, mleko. Za duzo kwasów zolądkowych i stąd nieprzyjemny zapach z przewodu pokarmowego. To nadkwasota ze zlej diety. Trzeba zaopatrzyc się w aptece w Alugastrin do ssania, i Maalox w plynie. Alugastrin miec zawsze przy sobie, bo przy nadkwasocie kazdy posilek moze powodowac zgagę.

Gość gość
mąka pszenna gdy zakwaszenie ??oj

Gość gość
bez białego pieczywa,jedz czosnek myślisz śmierdzi ale dziwne działanie bo jak przed snem zjesz czosnek to możesz rano poczuć słodki smak w ustach,ogórki kiszone i kapusta kiszona zero słodyczy zero pszennej

Gość gość
nie jedz środków na zgagę bo one tylko pogorszą to na co zostały wyprodukowane matury nie oszukasz chemią postaw na odkwaszające żarcie

Gość gość
Kiedyś miałam ten problem ale odstawiłam mleko i było okej. Kilka lat temu znowu powrócił nieprzyjemny zapach wraz z bólem migdałków i kamieniami w kryptach. Pozbyłam się ich przez odstawienie orzechów i płukanie gardła rozcieńczonym olejkiem z drzewa herbacianego. Nieprzyjemny zapach wyeliminowałam ale problem powraca gdy zjem orzechy.

Gość gość
Ja mam tak po mleku i orzechach

Gość gość
soku cytrynowego duzo uzywaj ze swiezej cytryny, ogolnie duzo cytryny, bo ma odczyn zasadowy :)

Nie ma co się łamać, sposobów jest mnóstwo. mozliwe, ze masz halitozę, poczytaj o tym w necie. ja od siebie polecam ci properio świeży oddech od białej perly do kupienia w każdej aptece. myj zeby po każdym posilku dokładnie, nie zapominaj o języku i używaj nici dentystycznej. ja od lat walczę z halitozą, dlatego istotne jest to, że moja pasta zawiera cynk, ktorry skutecznie zwalcza bakterie. Dodatkowo w pakiecie wybiela zeby i wzmcnia dziąsła.

Gość gość
Miałam ten sam problem z nieprzyjemnym zapachem z ust.Zęby wyleczone i pod kontrolą, migdałki ok .Zaczęłam przyjmować preparat fresh natura ale ile można...?Jak się okazało głównym powodem mojego złego samopoczucia były papierosy.Lekarz polecił pryskać preparatami na bazie mentolu. Lactoangin również stosowałam i polecam .Świetnie odświeża i nawilża gardło.

Gość Dieta222
Witam! Rowniez mialam ten sam problem nieprzyjemny zapach z ust i to trwalo pare lat. Kiedys na jakims forum przeczytalam ze przyczyna moze byc jedzenie ciezkostrawnego jedzenia ktore zalego w zoladku i poprostu gnije. Zaglebilam sie w temat i zaczelam stosowac diete wg grupy krwi w moim przypadku pisalo by nie jesc miesa jedynie indyka oraz kurczaka, nie jesc rowniez nabialu. Z nabialu nie zrezygnowalam ale z miesa pomyslalam dlaczego nie, warto sprobowac jesli ma pomoc. Od 2 miesiecy lub moze i 3 nie jem miesa, jedynie jak wspomnialam jadam kurczaka i indyka, raz na jakis czas zjem wieprzowinke ale to naprawde tak z umiarem. Ciezko sie przestawic kiedy cale zycie je sie mieso ale daje rade i powiem wiecej nawet siostra zauwazyla ze nie ma nieprzyjemnego zapachu juz z czego jestem bardzo zadowolona! ;) Wydaje mi sie ze trzeba pozbyc sie przyczyny a nie maskowac ja tabletkami , tez bralam tabletki gdy nie wiedzialam juz co robic ale to nie pomagalo wcale. Mysle ze powinnismy jesc te lekkostrawne rzeczy i podejrzewam ze wiekszosc osob ktore cierpia na te dolegliwosc maja rupe krwi A

Gość gość
Moja babcia tak miała ze myślała ze to zeby a potem szybko operacje na żołądek czy jelita bo coś było nie tak

Gość gość
to co mam jeść, jak nabiału i mięsa nie?

Gość gość
Nic nie możemy jeść chyba, chociaż jak jestem głodna jeszcze bardziej śmierdzi :(