Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neeext nexxxt

Jednak zamach w Smoleńsku

Polecane posty

Gość neeext nexxxt

Opis miejsca katastrofy dokonany przez Rosjan nie uwzględnia drzewa, które spowodowałoby tragedię" wPolityce.pl: Miesięcznik "Nowe Państwo" publikuje nieznany dotąd dokument - opis miejsca katastrofy smoleńskiej, który został sporządzony kilka godzin po tragedii. Rosjanie w szczegółowej relacji nie opisali drzewa, które pasowałoby do słynnej brzozy, która miała spowodować tragedię. Jaka jest waga tego dokumentu? Czy on zamyka ostatecznie teorię pancernej brzozy? Antoni Macierewicz: W mojej ocenie ten dokument rozstrzyga kwestię brzozy. Nie ma wątpliwości, że opis miejsca zdarzenia dokonany przez rosyjskich śledczych nie uwzględnia, nie widzi w ogóle takiego drzewa, które spowodowałoby katastrofę. Nie ma takiej możliwości. Dokument opisuje różne drzewa, ale żadne z nich nie może być tą brzozą, której pan Miller i pani Anodina przypisują katastrofę. A mamy do czynienia z najwcześniejszym dokumentem urzędowym, który powstał po katastrofie i opisuje zdarzenie. Autorzy tego dokumentu bardzo dokładnie relacjonują opis miejsca tragedii. W tym dokumencie ważne są również inne szczegóły, np. dotyczące ilości i częstotliwości odpadania fragmentów samolotu, jego rozpadu. Tam jest opisany 25-metrowy rów, który jest cały zasłany szczątkami maszyny. Opisywane są duże kawałki blach, napisano, że drzewa są pocięte, zniszczone przez szczątki. To wskazuje, że tupolew się rozpadał, a jego części uderzały z dużą siłą w drzewa, podłoże, dachy domów. Samolot już się rozpadał, gdy przelatywał nad tym terenem. Nie dlatego zaczął się rozpadać, że uderzył w jakiekolwiek drzewo, ale dlatego, że coś się stało w samym samolocie. Ten dokument rozstrzyga kwestie pancernej brzozy. O czym to świadczy? To pokazuje jak propaganda rosyjska wprowadziła nas wszystkich w jałową dyskusję na temat pancernej brzozy. Ona została wykreowana na główny powód i symbol tej katastrofy. Powstało szereg bardzo interesujących prac, pojawiły się prace naukowe w tej sprawie, powstały setki artykułów, ludzie pokłócili się ze sobą ws. brzozy, powstały dzieła sztuki, mające ją symbolizować i odwzorować. A wszystko jest fikcją, nieprawdą. To jest potęga sowieckiego kłamstwa. Otwierano przed nim drzwi i w Polsce... Ono nie mogłoby być skuteczne, gdyby nie wielkie media w Polsce, które podtrzymują tę mitologię, oraz sfałszowany raport pana Millera. On także oparł się na kłamliwej tezie. W pierwszych miesiącach po katastrofie pytałem Edmunda Klicha na posiedzeniu komisji, czy badał brzozę i skrzydło tupolewa. On powiedział, że nie badał, ponieważ on nie jest od tego. Powtórzył to podczas programu Jana Pospieszalskiego. Fakt, że strona polska nie badała tej sprawy, był zupełnie oczywisty. Zarówno raport Anodiny jak i Millera oparł się tymczasem na zdjęciach zrobionych przez amatora trzy dni po katastrofie. Materiał fotograficzny nie był robiony przez urzędy publiczne i oficjalne instytucje. Obecnie członkowie komisji Millera - pan Lasek, pan Benedict, pan Jedynak, pan Lipiec i inni - z miedzianym czołem te kłamstwa opowiadają w mundurze oficera Wojska Polskiego. To jest historia niebywała. To nie mogło mieć miejsca bez zgody szefa MON. Nie jest możliwe publiczne występowanie w "Gazecie Wyborczej" bez zgody zwierzchnika. Mamy więc do czynienia z urzędowo zatwierdzonym i propagowanym oszustwem. Tylko dlatego ta pancerna brzoza istnieje. Omawiany dokument rosyjski przecież jest znany prokuraturze i tym ludziom. Nie ma żadnego dowodu, że samolot uderzył w brzozę. Warto zaznaczyć również, że odczyt czarnej skrzynki polskiego Instytutu Ekspertyz Sądowych wyklucza uderzenie w brzozę. Nie ma takiego dźwięku. On jest jedynie w odczycie rosyjskim, który jest fałszywy. Nie ma żadnego dowodu, że brzoza odegrała rolę w tej katastrofie. Czy rosyjski dokument coś zmieni? Nie spodziewam się, by oszuści zamilkli. On nadal będą swoje kłamstwa powtarzali, ponieważ uważają, że upoważnia ich do tego większość sejmowa i sprawowanie władzy w mediach oraz administracji. To niebywały przykład kłamstwa smoleńskiego, które powinno być karane. Rozmawiał Stanisław Żaryn

Gość no to chyba jasne jest
dla wszystkich niebędących lemingozą

Gość specjalnie zasadzili brzozę
:classic_cool:tak to był zamach,brzoza zniknęła!!!!

Gość jan ci jest
Od samego początku to było pewne . Zamach i to rękami naszych komuchow przy współpracy ruskich. Ciekaw jestem,co by żaba na odwyku dodała do tematu? Wczoraj był na tv puls film dokumentalny o katastrofie,który jasno wskazuje ,że to był zamach. Pamiętam jak dziś te uśmiechy tuska i komorowskiego w oczekiwaniu na przylot zwłok,hańba i jeszcze tacy nadal rządzą nami,paranoja

Gość specjalnie zasadzili brzozę
''Pamiętam jak dziś te uśmiechy tuska i komorowskiego w oczekiwaniu na przylot zwłok,hańba i jeszcze tacy nadal rządzą nami,paranoja'' nie martw się ,za lat parę WIELKI MAŁY CZŁOWIEK zasiądzie na tronie i swoimi kaczymi rękoma zrobi porządek :P

Gość na discavery
tez byl film dokument :) az smiech zamieral na ustach

Gość gdzie jest oryginał
"sfałszowany raport pana Millera" mam nadzieję, że wy, PRAWDZIWI POLACY, jesteście w posiadaniu prawdziwego raportu pana Millera. Jeżeli nie to przestańcie pieprzyć głupoty o sfałszowanym raporcie i skupcie się na poszukiwaniu tego, który został sfałszowany zamiast machać setkami jakichś świstków "od czapy".

Gość pojeban jesteście
budować opinię na pseudodokumentach - widać niski poziom Waszego intelektu BARANY

Gość pppppppodnosze
l;

Gość jan ci jest
Prędzej uwierze,że Zbigniew Ziobro zrobi porządek. Zaczął ,szkoda,że nie było Mu dane dokończyć,ale tym razem wierze,że zrobi co trzeba. Komuchy będą srać ze strachu:D

Gość młotku krwawy edwardzie
to ma tyle wspólnego z tematyka forum co twój pseudonim na tym forum. Osobom w realu też się przedstawiasz "krwawy edward"?

czyżby nowe prawdy objawione proroka macierewicza ujrzały światło dzienne? :D Miłego babrania się w paranojach i zamachach! PS. aha i w spiskach też ;)

Gość jan ci jest
Krwawy Edwardzie,czyżby jakaś spółka z żaba na odwyku?:D

Gość pppppppodnosze
l

To już nawet w dziale o życiu uczuciowym piszą o zamachu?! Wkrótce będą tematy: on mnie kocha, ale powiedział,że nie wierzy w zamach! Co mam zrobić? Ratujcie! :D :D :D

Gość chciałbym Panu wierzyć
"Antoni Macierewicz: W mojej ocenie ten dokument rozstrzyga kwestię brzozy." "który został sporządzony kilka godzin po tragedii. Rosjanie w szczegółowej relacji nie opisali drzewa" W mojej ocenie pan Antoni Macierewicz cierpi na rozdwojenie jaźni. Raz za Boga nie uwierzy żadnemu ruskowi a za chwilę jakiś rusek jest autorytetem rozstrzygającym w kwestii panamacierewiczowskiej. chciałbym Panu wierzyć, Panie Antoni ale rozum nie pozwala :(

Gość jan ci jest
antyfanatyk-następny fanatyk żaby na odwyku:D

Gość jan ci jest
a wy za to wierzycie co wam tusk powie,gratuluje:D.

Gość To już nawet w dziale o życiu
To już nawet w dziale o życiu uczuciowym piszą o zamachu?! ­ a gdzie empatia narodowa :classic_cool: tu sie mowi o uczuciach, nie ma lepsiejszego miejsca dla tego tematu

Gość ZAMACH w SMOLEŃSKU!!!
Jak donoszą miejscowe media, pewien emeryt mieszkający niedaleko lotniska Sierwiernyj wziął i zrobił zamach. Rękoma. Śledztwo w sprawie zamachu trwa.

Gość tak mysle_
nie mam zadnych watpliwosci ze to byl zamach :( takich przypadkow nie ma ale nie wiem kto za tym stoi?

Gość jan ci jest
Temat jak najbardziej na topie. Wiem,że na winowajcach czapka gore:D i najlepiej by było ,żeby ten temat zginął raz na zawsze,ale póki My żyjemy,nie zginie!

Gość zamach na życie uczuciowe
"To już nawet w dziale o życiu uczuciowym piszą o zamachu?!" to jest dosyć naturalne przecież te wszystkie ich teorie mają swoje źródła w uczuciach właśnie

Gość gdzie lepiej!
oczywiście że zamach. Sztuczna mgła, złośliwa brzoza ... KAczyński był takim zagrożeniem dla Putina, że Putin musiał go zlikwidować. Wiedziałam od początku!!!!

Gość domek z kart...
był zamach!!!... ale na wasze puste moherowe łby

Gość szkoda slow
te wszystkie lemingi maja jakis ojcow, dziadkow, bylych donosicieli, dzialaczy dawnej partii, sa potomkami komuchow, pija wodke w wigilie bo przeciez wolne to obchodza, wiec do glow im sie nie wtloczy ze rzadzacy szczynukow zajebal z innymi niewinnych ludzi w smolensku. Ten szczynukow to swoj chlop, ten hrabia bul, nie jest wazne, ze dobrze ortografii polskiej nie zdazyl sie nauczyc, spoko koles.

Gość To już nawet w dziale o życiu
patriota wie ze to byl zamach koniec :classic_cool:

Gość jak to właściwie jest
że 25% procent społeczeństwa wierzy w zamach, a na kafe 99%? Może mnie ktoś objaśni - czy samolot nie wpadł w ziemię, bo źle był ustawiony wysokościomierz? Czy gdyby nie było brzozy, to dałby radę się wzbić? Czy Protasiuk nie połełnił błędów polegających na przestawieniu wysokościomierza i ustawienu odejścia na autopilota?