Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WalczącaODziecko00

Można wygra z aćdwokatem? Spr. o ograniczenie władzy rodzicielskiej.

Polecane posty

Gość WalczącaODziecko00

Ograniczam eks-mężowi władzę, widzenia. Syn wraca po weekendach zly, bije, szczypie, kopie, uderza mnie w brzuch(jestem w ciąży) -istnieje duże prawdopodobieństwo nastawiania go przeciwko mnie i mojemu facetowi przez ojca dziecka i jego matkę, która rozsyła plotki o tym, że jestem złą matką, osobą etc. Okazuje się, że eks (dupeusz wielki który sam słowa nie powie bo ciągle jest w cieniu mamusi) bierze sobie adwokata- Nie wspominając już o tym, że na butelkę, niekapek, ciuchy dla dziecka NIE MA i mnie rposi, zebym mu coś ładnego, fajnego zapakowała na ferie. Syn ma 3 latka jest strasznie miotany między moim stałym domem a ojca- niestałym. Widzenia ustaliła mediatorka. Są zbyrt częste. Mam terz kuratora który twierdzi, ze dziecku jest dobrze ze mną, ze ja opiekuję się dzieckiem, że syn jest u mnei kochany, zadbany i opiekujemy się wraz z moim K. b. dobrze. Natomiast złe zdanie ma na temt eks-męża i jego matki. Dodam, ze eks siedział w więzieniu a obcenie ma nadzór elektroniczny do kwietnia. Chcę mu ograniczyć widzenia i prawa rodzicielskie, bo nie rpzychodzi na widzenia z dzieckiem, dziecko po dobie spędzonej u niego jest agresywne i nie do poznania. Po 2 tyg. wakacji u niego musiałam miesiąc pracoować nad małym, żeby wrócił do "normalnośći". Znalazł się wielki tatuś dopiero jak się dwoeidział, ze zamieszkałam z nowym facetem i będziemy mieć dziecko. Mam szansę bez adwokata wywalczyć to abt dziecko miało JEDEN stały dom, bezpieczny u nas oczywiście ?

Gość WalczącaODziecko00
też* pisałam szybko i nie zwracałam uwagi co mi "wystukało" :P

Gość co to sie robi
oczywiście że masz szansę wygrać , masz opinię pracowników soc. proponuję udać się jeszcze do psychologa z dzieckiem żeby wydał opinie , iść jak jest długo w domu i iść , zaraz jak wraca od dawcy nasienia vel tatusia, umówić się tak z psychologiem :)

Gość ZawszeCiekawaaa
Oczywiście że masz szanse. I to bardzo duże... Przeciez kurator jest po Twojej stronie. Dziecko jest zadbane. No i pewnie zostanie przebadane przez psychologa dziecięcego który powinien potwierdzić wszystko. Pod warunkiem że jest tak jak piszesz.

Gość WalczącaODziecko00
Jest tak jak piszę. No właśnie jutro mamy wizytę u psychologa do którego będziemy jexdzić tak czesto jak damy radę (nie w naszym mieście)-jest to osoba polecona przez kuratora. Mamy zamiar ją poprosić o wydanie opinii własnie w tym temacie. Beda też badania w RODK (inna sprawa, bo jego mamusi się umyślało zostać rodziną zastępczą dla mojego dziecka zaraz po tym jak się dowiedziała o mojej ciąży i nowym zyciu z acetem-ukrywałam to bo to moje życie i nie widziałam potrzeby rozgadywać się, że jestem szczęśliwa, zakładam nową-prawdziwą rodzinę etc.). Mam nadzieję, ze nam się uda. Denerwują mnie takie sprawy. Nigdy nie myslałam, że będe musiała walczyc o SWOJE dziecko przy którym byłam nieprzerwalnie od pierwszgo dnia jego narodzin. To ja jexdziłam z nim od zawsze do lekarza na szczepienia, na wizyty kontrolne i inne. I mnie po prostu nerwy biorą jak nagle znajduje się cudowna rodzinka jego ojca która nagle mówi wszystkim że ejstem zła, bo mam nowe życie. Masakra.

Gość WalczącaODziecko00
dziękuje za wsparcie... ja nie chcialam nikogo brać bo wiedziałam że dam radę tak jak i w poprzedniej sprawie... eks jest tak tępy, że sam by nic nie pwoeidział w swojej obronie poza tym jest bardzo nieodpowiedzialny (woził dziecko autem pod wpływem alkoholu...) i inne durne sytuacje a teraz to j się zaczynam obawiac, ze nie obronię swojego zdania. A do tego planujemy ślub w najbliższym czasie echhhh.

Gość mysza-vf
Witam czy ktoś może wie czy jak złoże wniosek do sądu o ustalenie miejsce pobytu dziecka przy mnie to sąd wyśle nas na badania do RODK-a? Tym bardziej że dziecko mieszka ze mną od jakiegoś czasu - syn ma 13 lat i uciekł od taty. Szczerze mówiąc nie stać mnie na takie badania one chyba kosztują 400-600zł