Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 324535

CZY LISTONOSZ MA PRAWO ZOSTAWIAĆ POLECONE U SĄSIADA?

Polecane posty

Gość 324535

Już mnie to lekko wkurwia. Mówiłam, że jeśli nie ma mnie w domu to proszę o zostawienie awiza w skrzynce i sama sobie odbiorę list na poczcie, ale jak grochem o ścianę ! Zostawia nadal po sąsiadach bo jak twierdzi nie będzie cały dzień nosił mojego listu :o. Już nawet mówiłam, że jeśli list jest duży niech go wcale z tej poczty nie zabiera tylko wrzuci awizo, pocztę mam 3 kroki od domu i się przejdę i odbiorę, ale też ma to gdzieś :o .

Gość Absstraction
Nie ma prawa, jeżeli nie wyraziłaś na to zgody. Zgłoś to jako zażalenie w urzędzie pocztowym.

Gość zigggzaccc
absolutnie nie wyleciałby za to z roboty

Gość tgyhujik
To złóż jakąś skargę, na pewno nie ma prawa tak robić. Moja listonoszka też tak robi, ale mnie akurat jest to na rękę, bo mam daleko na pocztę, a sąsiadom ufam. :P

Gość Naoom
oczywiście że nie możesz donieść na pocztę i złożyć skargę

Gość nowy oczywiście
złoz skargę Jak jasnie panu listonoszowi za ciezko w pracy to niech się zwolni

Gość magdalena86m
jasne, że nie ma prawa, ja na twoim miejscu zgłosiłabym skargę na listonosza

Gość 324535
z utęsknieniem czekam na wizyty listonosza, bo wiąże się to z konkretnym dymankiem

Gość cycyrydza
Jak zgłosisz to w urzędzie pocztowym to wywalą go z roboty po to są polecone że jak zginie to on za niego odpowiada a kto mu podpisuje listy że odebrał on sam czy sąsiadka. 2 wyjście przekazać sąsiadowi żeby nie odbierał bo sobie nie życzysz

Gość 324535
Nie chciałam być świnia i nie chciałam składać skarg na niego, ale jak po raz kolejny latam po piętrach i szukam swojego listu - bo zostawia zależnie od dnia u kogoś innego to mnie lekko trafia szlag, zwłaszcza, że ja z nim już rozmawiałam i prosiłam, żeby listów nie zostawiał u sąsiadów.

Gość Absstraction
Porozmawiaj z sąsiadami, powiedz, że masz z listonoszem na pieńku - niech nie przyjmują listów.

Gość cycyrydza
To powiedz sąsiadom żeby nie odbierali będzie musiał awizo zostawić

Gość listek95
najlepiej skarge zlozyc a zastanawial sie ktos nad tym co on ma zrobic z tym listem w rejonie na poczcie zostawic niemozna nawet zwyklego listu a co dopiero duze listy polecone podejzewam ze niechodzi tu o male listy tylko wymiarami zblizone do pudelka po butach najlepiej umowic sie na jednego sasiada np i po problemie pozdr.