Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ch0mik

Dieta HCG - zapraszam do dyskusji.

Polecane posty

Witam. Mam 23 lata moja waga poczatkowa 70kg, przez rok troche mi sie przytyło...chce powrocic do swojej dawnej w 58-60kg. Od 4lutego startuje z dieta hcg, mam nadzieje ze w pierwszej turze schudne te 7kg. Oprocz diety hcg bede też cwiczyla. Jezeli ktoś ja stosowal to moze podzieliby się swoimi doswiadczeniami.

Dieta hCG to kuracja odchudzająca opracowana w połowie XX w. przez brytyjskiego endokrynologa Alberta T. W. Simeonsa i stosowana przez niego w latach 1949-1970 do leczenia nadwagi i otyłości w Salvator Mundi International Hospital w Rzymie. Bazuje na spostrzeżeniu, że niedożywione kobiety w ciąży łatwo chudną, gdyż organizm posiada wtedy możliwości czerpania z niedostępnych w innych warunkach rezerw tłuszczu w celu zapewnienia dostatecznej ilości pokarmu rozwijającemu się płodowi. Sytuację taką symuluje się poprzez podawanie pacjentowi otrzymywanego z moczu ciężarnych kobiet hormonu hCG, co w połączeniu z niskokaloryczną i beztłuszczową dietą 500 kcal nie tylko powoduje utratę blisko 0,5 kg wagi dziennie, ale usprawnia również działanie odpowiedzialnego za metabolizm podwzgórza mózgu i przywraca jego zdolność do utrzymywania homeostazy. Intensywność czerpania z własnych zasobów oraz poziom nasycenia krwi substancjami odżywczymi są w czasie trwania całej kuracji tak duże, że pacjenci nie odczuwają żadnych większych niedogodności związanych z restrykcyjną dietą. Odchudzanie jest praktycznie bezstresowe i nie wymaga wyrzeczeń. Redukcji ulegają ponadto wyłącznie nieaktywne wcześniej depozyty tłuszczu (tzw. "trudny" tłuszcz osób otyłych - na brzuchu, biodrach, pośladkach, udach, ramionach, barkach i szyi) z których organizm nie potrafi w zwykłych sytuacjach korzystać. Dzięki temu nie odczuwa on braków i nie próbuje wyrównywać strat po zakończeniu kuracji. W rezultacie nie występuje tu typowy dla innych diet efekt jo-jo. Także poprawiony metabolizm zapobiega ponownemu przybieraniu na wadze. Tyle podstaw. Dodam także, że dieta ta jest niezwykle skuteczna - chudną w zasadzie wszyscy, zaś 60-70% pacjentów utrzymuje osiagniętą wagę już na stałe. Ja schudłem dzięki niej 12 kg w 4 tygodnie i za miesiąc rozpoczynam kolejną rundę programu. Gdyby kogoś interesowały dalsze szczegóły to zapraszam do odwiedzin serwisu z mej sygnaturki lub do zadawania pytań. Jak skutecznie schudłem z hCG

Ja jestem na tej diecie juz poraz drugi. Polecam. Nie ma tutaj mowwy o jakis odstepstwach. Dostosuj sie do ksiazki, a nie bedzie efektu jojo.Jestemna kroplach homeopatycznych. Powodzenia!

Ja bede brała zastrzyki pod kontrola mojego trenera z silowni. to on wlasnie zaproponował mi ta diete. wczesniej chodzilam na silownie od połowy listopada do stycznia schudlam okolo 5 kg (dieta i cwiczenia) ale niestety zlamalam noge i wrocilam do dawnej wagi 70kg. 4 lutego zdejmuja mi gips i zaczynam nowe zycie:) Niestety ksiazki nie posiadam..a jak z dieta ? podobno mozna jest tylko niektore produkty.

yoas-ia@tlen.pl Dzieki z góry :) aha i czy cwiczysz podczas tej dietki?

Ja zrzuciłem przez 30 dni 15,6 kg a startowałem z wagą 119,3 kg , dziś jestem 30 dni na tej diecie i są efekty 15,6 kg mniej !! :) , zostało mi jeszcze 13 dni do końca :) pierwszej fazy , a później robię trochę przerwy i mam nadzieję że już ostatnią kurację :) tu można poczytać sobie dokładnie o tej dietce :) www.dietkahcg.pl