Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seximami

Odrzucił pierś? Prosze o rade doświadczone mamy

Polecane posty

Gość seximami

Mój syn w momencie kiedy zaczął 7 miesiąc nie chce cyca w dzień. Wygląda to tak, ze rano o 6 je pierś, potem kaszke, zupke, kaszke, chrupka, zupke ale dotąd jadl cyca co 2 godziny a teraz nie chce. Przed godziną 20 z kolei kiedy przychodzi pora snu domaga sie piersi, Je cała i idzie spać. Odrzucił ją? Dodam ze butli ani rusz, herbatki też nie chce, Karmie łyżeczką.Pozdrawiam J.

Gość sztuczne cycki
rośnie i zmienia nawyki zywieniowe :D a tak na powaznie - kaszki i zupki sa o wiele bardziej treściwe niż mleko z piersi więc nie ma potrzeby karmienia tak czesto

calkiem mozliwe. moi oboje w pewnym okresie (starszy mial 10, mlodszy 5 miesiecy) zrezygnowali z dziennych karmien. miesiac pozniej nie jedli wcale z piersi, sami zrezygnowali.

Gość Lopo noko
Je cała pierś? Interesujące :o

Gość mama007
czutałam gdzieś wypowiedź pediatry, że w wieku 7mies cyc 2xdziennie w zupełności wystarcza, bo dziecko chce inne rzeczy jeść, poza tym twoje mleko już nie sprosta wymaganiom małego organizmu, a dziecko ma ciekawsze zajęcia od cyca. Te karmienia, które ma widocznie wystarcza i zaspokajają jego potrzebę bliskości, a szkoda czasu na to w dzień, skoro tyle się dzieje. Szkoda tylko, że nie pije, może kubek niekapek? Mój zrezygnował w wieku 4,5mies.

Gość to sie ciesz
moj ma 2 lata i ani mysli przestac

Gość umnbrytrrf
a jaką kaszkę dajesz?

Gość seximami
BoboVita Waniliowa i Nestle Banan Jabłko Gruszka, szczerze nie patrze na proporcje, robieę dosyć gęstą. Dwie zupki : jarzynkowa i jarzonkowa z kurczakiem.

Gość umnbrytrrf
to są mleczne kaszki?

Gość aha123456
u mnie bylo podobnie, corka przestala chciec piers tez w tym wieku, ale ja jej wciskalam tą piers bo nie chciala nic innego pic. Balam sie ze się odwodni. w koncu znow 'polubila' piers i chciala pare razy dziennie. Potem mialam problem z odstawieniem. Myslę ze synek juz sie odstawia i nie probuj wciskac mu tej piersi jak ja. Co do picia proponuję cos takiego: http://allegro.pl/kubek-lovi-360-250ml-kubek-active-350ml-gratis-i2966321052.html Bardzo łatwo się z tego pije, lepiej niz z tego calego niekapka, i nie rozlewa się jak w treningowym,corka od razu zalapala

Gość seximami
to są kaszki na wodzie, one maja juz w sobie mleko modyfikowane. macie racje, skoro zdecydowal ze nie chce piersi to trudno. bede mogla wrocic do pracy :) tylko wlasnie boje sie ze sie odwodni bo on nie chce nic pic w dzien, a te tebki juz probowalam :(

Gość a probowalas
w wieku 7 miesiecy cyc co 2 godziny to stosukowo za duzo. 3-4 razy to max jaki sie podaje. A poza tym nie odrzucil tylko ograniczyl. Takie male dzieci intuicyjnie wiedza co jest dla nich "dobre". Wiec ja bym sie nie przejmowala tym za bardzo. Wystarcza mu dwa razy- niech je dwa razy.