Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fuksyja

Co sądzicie o piecu kaflowym w salonie?

Polecane posty

Gość Fuksyja

Myślę nad aranżacją mojego salonu, widziałabym go w stylu retro z fajnymi meblami i akcesoriami, całość chciałabym podkreślić przez coś zupełnie niebanalnego, dlatego z mężem zastanawiamy się nad zakupem takiego pieca kaflowego: http://www.wkladykominkowe.net.pl/piec-kaflowy-kornak-24.html myślicie, że to dobry pomysł? Wydaję mi się, że doda niepowtarzalnego uroku wnętrzu, no i przy okazji ogrzeje pomieszczenie

Gość grabarzowa
mnie się piece podobają pamiętam z dziciństwa cudowne kafle paliło się w nim , zamykało i kafle były ciepłe do rana super można było się plecami przytulić ale..trzeba popiół wybrać, rozpalić, węgiel przynieść, lub drewno..i się kurzy różnica między kominkiem do kominka dokładasz i dokładasz,żeby ogrzać do pieca ..naładujesz, zamykasz i trzyma długo ciepło

Gość grabarzowa
ile m ma salon? bo ciężko ogrzać piecem duży pokój nasz miał 25 m/2 i w mrozy paliło sie 2x dziennie ja mam ogromny salon i ani kominka nie robiliśmy, bo po prostu nie ogrzałby mamy wszędzie grzejniki

Gość pkhpkh
Ja nie wiem jak ty to robisz że nie ogrzejesz piecem jednego pokoju!!!!!Ja kominkiem ogrzewam całe mieszkanie 70m iwszędzie jest ciepło.Ale piec jest lepszy ,dłużej trzyma ciepło i nie trzeba często podkładać, wiem bo rodzice mają

Gość mój tata
jest mistrzem zduńskim z praktyką ok 40letnią i tradycjami rodzinnymi, ze swoim ojcem już jako chłopiec stawiał różne piece kuchnie itp powiem wam że w ostatnich latach tata stawia mnóstwo piecy i kuchni, bardzo modne są też kominki kaflowe które ładnie wyglądają i grzeją również poprzez kafle albo rozprowadzone jest na grzejniki ludzie masowo powracją do tego typu ogrzewania albo remontują stare piece, pózniej koszty ogrzewania są dużo niższe, ja sama lubię styl nowoczesny ale powiem wam że gdybym robiła mieszkanie od podstaw albo dom to pewnie wkomponowałabym takie cacko, rodzice mają kuchnię z węzownicą i piec i cudownie jest ogrzać sobie plecy o ten piec, zresztą był tu niedawno podobny temat o kuchni węglowej , ktoś tam dał linka ze zdjęciami i nawet w nowoczesnych wnętrzach można ładnie wkomponować taką kuchnię a w czasach kiedy wszyscy szukają oszczędności jak znalazł, warto sobie odszukać i poczytać co dziewczyny piszą, a że się kurzy że brudzi że trzeba palić, no cóż niczego nie ma bez roboty i za darmo, do kotłowni też trzeba iść, oczyścić piec i napalić, nie ma lekko

ładnie zrobiony, nie przeszkadzał by mi, zawsze w razie awari, mamy ciepło w domu. U mnie jest taki jeden ładnie zrobiony :)

Gość ja wole kaloryfery
Zawsze sie dizwię ludziom,którzy albo piece albo kominki mają. Mając centralne ogrzewanie od kaloryfarów sie brudzi,a co dopiero od pieca ,kominka,i do tego smród i niebezpieczenstwo zaczadzenia. Estetyka nei zawsze idzie w parze w funkcjonalnoscia,ale jak kto lubi to niech sobie ma,tylko niech potem nie narzeka.

Gość ja wole kaloryfery
mój tata,ot włąsnie,do kotłowni idziesz i masz spokój ,nie musisz sprzatac,nie musisz dymu wąchac i bezpeicznie jest. A palenie w piecach w pokojach nie jest tansze ,tylko w tych samych cenach co palc w kotłowni,a moge nawet napsiac,ze palenie w piecach,w pokojach jest drzosze,bo dochodzi do tego koszt sprzatania,wietrzenia o wiele czestrzego niz bez pieców,kominków.

Gość reichalll45y
fanie miec kominek super,piec mi se mniej pogdonba chybaa ze w domku na wsi jakos tak nie moj klimat hehee

Gość ja wole kaloryfery
Piece kafolowe i kominki sa ładne,a nawet piękne,ale niefunkcjonalne,ale jak ktos lubi wiecznie sprzatac,czuc dym,to jego sprawa. Ja tam wole poleniuchowac i miec czyste powietrze.

Gość asdfghkl
i bedziesz smierdziła piecuchem

Gość ja wole kaloryfery
A i jeszcze to,ze czym dlaej w lata,to nam lat dobywa,a nie ubywa i potem zamaist w kotłowni miec piec,wegiel czy cos tam to trzeba nosic do pokoi drewno,wegiel.

Gość gość
ja się od dłuższego czasu przymierzam do zainstalowania pieca kaflowego w salonie, ale się nie mogę zebrać i nie wiem co z tego wyniknie w przyszłości. Mam na razie piec węglowy w piwnicy. Z racji że jestem z katowic wybrałem dostawcę -SmartTrans. I szczerze są najbardziej profesjonalni. macie tu do nich namiary 503 352 341

Gość gość
Szukam opinii o tej firmie: http://zakladzdunski.pl/, są ze sląska i zamuja się wlaśnie stawianiem pieców z kafli. ktoś cos?

Gość gość
są dosyć drodzy

Gość gość
tez się zastanawialiśmy nad piecem kaflowym ale doszliśmy do wniosku ze grzejniki dekoracyjne sa lepszym rozwiązaniem , zdecydowanie bardziej praktyczne i nie trzeba jednak palic w tym piecu. W tym sklepie maja spory wybór grzejników,. Można zamowić nawet malowane http://thomson24.pl/.

Gość gość
Ja jestem za. Sama posiadam takowy i uważam, że jeśli ktoś potrafi dobrze zaaranżować mieszkanie i podoba się mu taki styl, to będzie zadowolony. Ja współpracowałam z firmą Kafel Joanna Gardyńska, dzięki której mogłam wybrać sobie indywidualny projekt i tym sposobem spełnione zostały moje oczekiwania.

Gość gość
też się nad tym zastanawialiśmy kiedys, ale doszliśmy do wniosku, ze bardziej praktyczne będą grzejniki retro. Zamówiliśmy sobie takie u sprawdzonego producenta, możecie tutaj zoabczyc jaki mają wybor http://thomson24.pl/pol_m_GRZEJNIKI-RETRO-151.html.

Gość gość
To zły pomysł. Firma, którą wybierzecie obojętna. Ważne, żeby dopływ powietrza był z zewnątrz, albo z dołu (np. z piwnicy), żeby kominek nie wysysał wam ciepła z pomieszczenia, był szczelny i zeby łatwo było go czyścić. Fajnym rozwiązaniem jest ładowanie kominka od tyłu, o ile można to robić (np. z korytarza). Pozdrowienia dla wszystkich partaczy, który się tu zareklamowali.

Gość uleczka131a
Piec kaflowy i to w salonie - nie. Może zobacz np grzejniki dekoracyjne http://www.immergas.com.pl/ Myślę że to lepsze rozwiązanie. Tym bardziej że Immergas to firma istniejąca na naszym rynku od 20 lat i cieszy sie bardzo dobrą renomą.

Gość tadzik90
Mi osobiście piece kaflowe się nie podobają. Nie dość, że są średnio bezpieczne to jeszcze zajmują sporo miejsca. Jeśli masz spory pokój i czujesz, że grzejniki ci nie wystarczają to może warto zainwestować w klimatyzator? Latem bedziesz się przyjemniej chłodzić, a zimą możesz się ogrzać. Ja założyłam sobie jakiś czas temu klimatyzację i pan z firmy do której się zgłosiłam - http://klima-pol.com.pl/nasze-uslugi/klimatyzacja - polecił mi właśnie takie rozwiązanie;)

Gość gość
Lepszy klimat takiego miejsca z pewnością odda piec kaflowy, który będzie o wiele skuteczniejszy i przede wszystkim lepiej wpasuje się do wnętrza. Sama mam piec kaflowy, który pobudował u mnie zdun z zakladzdunski.pl

Gość gość
To jest męka z tym rozpalaniem, dokładniem. Syf, śmierdzi paleniskiem. Tyle się z tym napieprzysz, że oszczędność żadna. Dla ozdoby tak, ogrzewanie tylko gazem i kaloryfery.

Mnie rówież piece kaflowe urzekły. Tworzą w pomieszczeniu niezapomniany klimat i trudne do oddania ciepło. Same w sobie stanowią niebanalny element dekoracyjny. Przearanżowałam cały wystrój pomieszczenia, aby móc taki piec postawić. Szukałam w sieci ciekawym pomysłów i aranzacji i trafiłam na kilka ciekawych firm, które oferuja takie właśnie piece kaflowe. Bardzo podobały mi sie aranżacje firmy Neva-pol. Zwróciły moja uwagę w szczególności kafle ręczie robione, ale na razie nie patrzyłam na cennik

Gość gość
doskonały pomysł, piece kaflowe znowu wracają do łask my mamy taki piec dzięki firmie Kafel Joanna Gardyńska, zadowoleni mega :)

Gość lady mary
A ja myślę,żeby zamiast kominka wstawić do salonu "kozę". Oczywiście nie taką najtańszą,ale coś z wyższej półki. Widział ktoś takie rozwiązanie? I jak to się sprawdza w praktyce?

Zależy na czym się skupiamy. Jeśli chodzi nam o wygodę to nic nie zastąpi kaloryfera. Prawda jest jednak taka, iż kominek tworzy niepowtarzalny klimat w domu. Fajnie wyglądają również piece kaflowe., Spójrzcie proszę na ofertę firmy, którzy tworzy takie realizacje np na stronę kaflepiecowe. Mnie się podobają, ale wiadomo każdy ma swój gust.