Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiertarko-szlifierka

kobiety ktore nie potrafia wbic gwozdzia ani sruby przykrecic : wstydzcie sie!

Polecane posty

Gość ja tam się nie wstydzę
babochłopie mam wrażenie że ty lubisz kobiety, ciekawe dlaczego? musze wyjść na chwilkę ale wróce i poczytam twoje wypociny, obiecuję:)

Gotowanie to jest akurat meskie zajecie, co potwierdzi zeglarz czy mysliwy;) Co do haftowania, to nie znam zadnej kobiety poza moja babcia, ktora by potrafila haftowac, czy szyc na drutach;)

Gość ja nie ejstem samodzielnaaa
a ja jestem beznadziejna i nie radze sobie :o meble do złożenia leżą u nas tygodniami... o wszystko muszę prosić wręcz błagać męża żeby zrobił - sprzątanie też ja :( nie gotujemy bo mamy obiady w pracy i wychodzi to taniej. Chciałabym to wszystko umieć zrobić żebym nie musiała się go prosić :(

Maciek ja potrafie :P

a ja mam faceta, który sam wszystko robi. facet musi wiedzieć, gdzie jest jego miejsce i co powinien umieć. przez takie samodzielne kobity jak Wy, to chłopy się tylko rozleniwiają. coraz więcej chłopów potrafi gotować, haftować i inne pierdółki robić, a na męskich pracach za cholerę się nie wyznają. do czego to doprowadzi, pytam? a ile jest chlopow ktorzy po prostu nie potrafia tego robic np u mnie w rodzinie jak ja sie czyms nie zajme to nie bedzie zrobione. Nie jetem bogata zeby do wsyzstkiego wzywac fachowcow i musze byc samodzielna.

nie wiedziałam nawet że letni płyn do spryskiwaczy w samochodzie zamrza i trzeba szybko jak tylko zacznie być szybko wlać zimowego co oczywiście skutkowało tym że płyn mi zamarzł :o jeździałm tak 2 tygodnie w meczarniach, normalnie 10km/h bo ciągle miałam tak uwalone szyby i nie mogłam ich wyczyscić :o aż w końcu zaryczana zadzwoniłam do przyjaciółki i ona mi powiedziała ze musze dolać denaturatu i wtedy płynu zimowego. pomogło. ona wiedziała bo ją jej facet ostrzegł ...

sama kupuję zgrzewe wody 6x1,5 L i tacham do mieszkania. Mogłabym częściej kupować mniej, ale wolę raz przytachać ten ciężar niż stale zapominać o kupieniu wody :o

jestesmy 2 lata po slubie a ja boje sie miec dziecko że jeszcze mi ten obowiazek dojdzie :o ale mam przesrane :o

a ja potrafię robić dużo rzeczy które dotyczą niby mężczyzn :) feministka musi sobie radzić bez pomocy faceta :)

a jak gadam z kolezankami to one sa albo jak wiertarka i sobie radza (wiekszosc) albo ojców proszą o pomoc, albo ich faceci robią ale tu jest mniejszosc :o

Maciek oczywiscie nauczyla mnie babcia za to robic na szydelku nauczyl mnie paradoksalnie dziadek ktory sam sobie zrobil na szydelku kapy na fotele bo dawniej w sklepach przeciez nic nie bylo. mialabym je na pamiatke ale mole zeżarly. umiem tez niezle szyc, tez na maszynie ale wole w rekach bo to precyzyjniejsze

ja jakos sobie radze, wszystko w domu jest bo kupuje wszystko sama: detergenty, kosmetyki, papier toaletowy, wode mineralną itp. sprzątać też sprzątam, kupię i wymienię żarówki, wyniosę smieci, wyniosę niepotrzebne rzeczy do piwnicy - nawet farby po malowaniu i inne cięzary, ale mebli nie złoże, gwozdzia nie wbiję :o co za dół :o

ja nie ejstem samodzielnaaa ja robie tak samo z ta woda 6x1,5 litra, ledwo to umiem uniesc ale przeciez po butelce nie bede kupowac codziennie! :) no ty jestes wlasnie przykladem ze kobieta musi czasem umiec robic meskie rzeczy bo mezczyzni niektorzy tego nie potrafia. na pewno cierpia z tego powodu ale to tak samo jak nie wsystkie kobiety swietnie gotuja czy lubia robotki reczne.

zyc sie nie chce :o jestem ciągle zmeczona :o

Gość a ja mam faceta, który sam
a ile jest chlopow ktorzy po prostu nie potrafia tego robic np u mnie w rodzinie jak ja sie czyms nie zajme to nie bedzie zrobione. Nie jetem bogata zeby do wsyzstkiego wzywac fachowcow i musze byc samodzielna. Dlatego nie można się z takimi patałachami wiązać. Jeżeli kobiety stawiałyby warunki, to i faceci bardziej by się starali. Nie wyobrażam sobie, że mój facet miałby być pizdą i nie potrafił nic w domu zrobić. Takich rzeczy powinni się uczyć od ojców, sąsiadów, kolegów, z telewizji. Od kobiet wiele się wymaga. Każda jedna ma umieć gotować, sprzątać i inne głupoty. Facet nie może być gorszy; jeżeli nie potrafi, to niech weźmie dupę w troki i się nauczy.

wiertarka ja Ciebie podziwiam, masz takie podejscie ze az sie chce :)

@wiartarka: pytam z ciekawosci, bo mnie uczyli na technice w podstawowce szydelkowania;) To fajnie, ze umiesz. Pisze to w kontekscie tego, ze czesc kobiet duzo pisze o tzw. meskich pracach - same jednoczesnie nie potrafiac wykonywac tzw. kobiecych prac - np. gotowanie.

to wyżej to było pytanie

ja nie ejstem samodzielnaaa bo wiesz mi sie zawsze wydawalo i to nam wpajaja od malego ze te MESKIE PRACE sa na pewno trudne i kobiety nawet nie powinny sie tym interesowac a to jest calkiem proste, ja zaczynalam od tego ze w nowym domu do ktorego sie wprowadzilismy lata temu z rodzicami sama sprobowalam zamontowac lampe bo tata nie mial czasu... balam sie jak jasna cholera bo to w koncu elektryka ale do wszystkiego jest teraz dolaczona instrukcja, spocilam sie jak mysz jak wlaczalam swiatlo ale udalo sie chociaz bylam zaskoczona ze zyje :D potem stwierdzilam ze teraz juz zrobie wzystko. potem skrecanie mebli czy wymiana gniazdek to pryszcz :D

ja nie ejstem samodzielnaaa ja poskladalam to http://kuchnie.brw.com.pl/wnetrza/nika-fantazja-260/ i mialalam tylko srubokret bo nawet nie mamy wkretarki wiec nasz rade na 100% nie potrzebujesz do tego meza naprawde to nie jest trudne!!!

Gość luffa
Mialam ojca stolarza, choc z wykrztalcenia gornik. Sam zrobil piec w domu i podpial, z zamontowaniem nowego kibelka tez sobi poradzil. Jak mial auto to mial i ksiazke o tym aucie, jak zmienial auto to i ksiazke nowa kupowal. Sam naprawial, placil tyle co za czesci. U mechanika nie byl nigdy. Teraz moj narzeczony jest zaskoczony ze tyle rzeczy sama robie. Powiem szczerze ze podoba mi sie samodzielnosc. Nie musze z glupotami czekac az moj wroci tylko robie sama. Jak szafke sobie robilismy razem to nie chcial mnie dopuscic bo sie bal. Zosawil mi jedynie oklejanie plyt ;) ale dobre i to. Moj facet tez sporo potrafi jak moj sp tata. I przy nim tez chetnie podpatruje jak cos robi. On wie ze sama potrafie cos zrobic ale sam chce wiec facet mi robi "meskie rzeczy" w domu a ja mam satysfakcje ze zrobilabym podobnoe a czasem mu doradze. A fajnie wyglada jak jestem ladnie ubrana w szpilkach bo mamy gdzies isc a ja z mlodkiem po domu bo cos trzeba naprawic:) zabawnie podobno wyglada

wiertarka widzę zmieniła front i już nie chce być babochłopem do ost posta ---> no i dobrze każdy robi to co lubi,

nigdy nie mowilam ze jestem babochlopem, jestem delikatna niewysoka blondynka i robie tez wiele damskich rzeczy, to ma znaczyc ze nie umiem poslugiwac sie mlotkiem? jedno drugiego nie wyklucza a radzic sobie w zyciu trzeba a nie pasozytowac na innych

jak umiesz posługiwać się młotkiem to puknij się w głowę zosiu samosiu

chciałabys kogoś przekonać, że jesteś lepsza od "nie jestem samodzielna" bo potrafisz wymienić gniazdko w ścianie? uważasz że powinna się wstydzić, że nie potrafi złożyć mebli czy pomalować pokoju?

to ty powinnaś się wstydzić za temat ale nie chce mi się już tłumaczyć dlaczego :)