Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sierpowata ,ane

czy objawem anemii możę być świad skóry?

Polecane posty

Gość sierpowata ,ane

Jak w temacie,zrobiłam morfologię i wyszła mi niedokrwistość. Od jakiegoś czasu swędzi mnie skóra.Czy ktoś tak miał?

Gość bez energii
ja tak mialam, swedziala mnie skora i swedzi ciagle ale tez mysle ze mam niedoczynnosc tarczycy a na to musze zrobic badania

Gość bez energii
wlasnie swedziala mnie bardzo skora i byla bardzo przesuszona, ciagle zmeczenie , bol glowy, wymioty... zrobilam morfologie- anamia, musialam co miesiac pobierac krew i sprawdzac czy jest lepiej. trwalo to kilka miesiecy nim wyniki byly lepsze a i tak pozostal swiat, zmeczenie a na dodatek dostalam uczulenia na wszystkie kosmetyki. tragedia. teraz wszystko mam dla alergikow ale i tak musze uwazac bo marki dla alergikow nie wszystkie mi odpowiadaja i powoduja po umyciu zwyczajne poparzenie skory nie wspomne o szamponie

Gość sierpowata ,ane
I lekarz potwierdził że ten świąd może być z anemii?

Gość bez energii
lekarz nie potwierdzil tego, tylko na podstawie krwi-anemia. a co do zmeczenia i innych objawow nakazal mi mniej pracowac. nadmienie, ze na stele mieszkam w Holandii stad tutaj zupelnie nie jestem zadowolona z opieki lekarskiej gdyz to ja musze wiedziec co mi dolega a nie lekarz on tylko slucha... bylo to dwa lata temu i teraz chce sie umowic i mu powiedziec: mam niedoczynnosc tarczycy bo sam i tak nie wie i nie wysle na badania.

Gość sierpowata ,ane
hhehe informacyjnie-głupia nie jestem słyszałam.Myślę jednak ze jesteś dowodem na to jak można wpaść w panikę diagnozując si ę przez Google

Gość do tej od kosmetykó
hej ja tez nie moge używać ksometyków prawie żadnych - używam tylko szmaponu i pasty do zębów, ręce myje mydłem tylko jak bardzie zabrudzę, często biorę prysznice ok 2-3 razy dziennie i nie smierdzę. używanie jakichkolwiek innych kosmtyków powoduje swiąd, pokrzywkę(?), ból skóry.

Gość sierpowata ,ane
Nikt tu na kafeterii nie miał anemi?

Gość pipi pończocha
Nie chcę cię straszyć ale od anemii i właśnie takiego świądu skóry całego ciała zaczęła się u mojej mamy białaczka (:

Ja mam w wynikach dolną granicę normy żelaza , a w jednym , za mało , nie byłam jeszcze u lekarza. Tarczyca -wynik 1,25 to dobrze?

Gość sierpowata ,ane
No zrobiłam sobie morfologie bo mnie swędzi strasznie i jzu nawet świerzba zaczęłam podejrzewać czytajac miejscowe forum. Z diagnozy goglowej to nie tylko bialeczka ale może być i ziarnica... ni to w poniedziałek do doktora i bez paniki. Wpisywać kogo swędzi.

Gość sierpowata ,ane
pipi a napisz jakie jeszcze miała objawy?ile lat?

Gość sierpowata ,ane
bylam u doktorka,dostałam receptę na żelazo.Zadnego dochodzenia skad ten spadek:(

Gość gjhgjh
A nie bierzesz przypadkiem cynku? Mnie chyba po nim swędziała skóra (szczególnie na plecach). Miałam też po nim mdłości i suchość pochwy. Odstawiłam i jest lepiej, chociaż nie mam pewności, że to on mis szkodził. Badałas cukier?

Gość gjhgjh
No ale białaczka chyba wyjdzie w morfologii??

Gość gjhgjh
Dużo kobiet ma lekką anemię. Ja przy lekkiej nie miałam świądu skóry. Oprócz cukrzycy to faktycznie moglaby być jeszcze chora tarczyca.

Gość klslaamnmna
polecam bilirubinę i próby wątrobowe na początek jeśli chodzi o świąd skóry anemii wiele kobiet nie ma, i nie powinna mieć, to nie jest dobry objaw

Gość sierpowata ,ane
he robilam teraz kilka badań coby ten świąd wykryć. Próby ok ,cukrzyca i tarczyca też.Jedynie ta anemia to dramat. Wiec już nie wiem.

Gość Gomzoo!
czarnakawa93 - chyba masz niedoczynność. Powinnaś iść do endokrynologa. sierpowata - a Twoja skóra wygląda normalnie? Gdzieś słyszałam, że świąd skóry może pojawiać się na kilka lat przed pojawieniem się poważnej choroby. Ale nie wiem, czy da się to wykryć.

Gość czarnakawa masz EWIDENTNĄ
NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY jak najszybciej do endokrynologa, dobrego endokrynologa

wiem ;/ boje się strasznie w czwartek mam wizyte u gina mam nadzieje ze ona mnie dalej pokieruje

Witam od wielu lat mam problemy z anemia niedawno urodziłam dziecko i żelazo spadło mi ze 100 do 5o lekarka nie chce zapisac mi żelaza bo twierdzi że możemy jeszcze troche poobserwowac jak to sie dalej potoczy.problem w tym że ja usypiam na stojaco a musze sie opiekowac 5 miesiecznym niemowlakiem chetnie odkupie kilka opakowan sobiferu lub tardyferonu.

Gość sierpowata
50 to nie jest zle:)Ja juz 3 miesiące biorę żelazo i jeszcze nie ma takiego wyniku. Jak z hemoglobiną? Łykam wlasnie tardyferon....nie wiem czy karmiąca matka może

ale przy 50 włosy mi leca garsciami ,przy 70 sie stopuje przy 100 wcale mi nie wypadaja.Hgb na poczatku ciazy11,9 po 7 miesiacach łykania tardyferonu 13,3 po porodzie 12 a teraz nie sprawdzałam ,mały urodził sie z mała niedokrwistościa teraz już ok.

jak mnie dopoadnie jakas biegunka izelazo mi spada w okolice 30-40 to też mnie swedzi szczególnie nogi plecy ale wtedy pije dużo wody i 6 -7 szklanek dziennie i sie uspokaja