Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bakerolls*

Dziewczyny pomocy w umeblowaniu pokoiku!!!

Polecane posty

Gość bakerolls*

Witam Was Licze na to, ze spojrzycie "swiezym" okiem bo ja juz nie mam pomyslow. Mam synka 10mcy, w lipcu urodze drugie dziecko i kompletnie nie wiem jak umeblowac pokoik. Myslalam juz na wszystkie sposoby, ale zawsze cos mi sie nie podoba. Przy wszystkich moich probach wszystkie sciany sa zastawione i jest graciarnia. Tzn jeszcze nie mam mebelkow dla noworodka, ale mierzylam z miarka i robilam wizualizacje i nie wychodzi fajnie. Nie chcialabym wywalac obecnych mebelkow bo maja niecaly rok wiec szkoda. Do lipca jeszcze daleko, ale ja juz o tym mysle. Synek przez pierswze 3mce spal w koszu Mojzesza w naszej sypialni, dopiero jak wyrosl przenieslismy Go do Jego pokoiku. Mysle, ze z tym malenstwem bedzie tak samo, ale to tylko o psanie chodzi bo w sypialni nie ma miejsca na ulozenie przewijaka czy komody na ubranka. Nie wiem czy synkowi zostawic to lozeczko, ktore ma czy moze kupic wieksze lozko z barierkami a lozeczko dla malenstwa? Synek bedzie mial 1,5roku wtedy... Przy wszystkich rzeczach synka nie mam juz miejsca na dodatkowe w pokoiku - komoda i szafa zajete wiec chyba bede musiala cos dokupic na rzeczy noworodka. Juz sama nie wiem. Kiedys to wstawie lozko pietrowe i zalatwione, ale teraz nie mam pojecia. Pokoj ma wymiary 3,2mx4,15m Zalaczam zdjecia pokoju, moze ktos cos doradzi: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da6505d4d3f008aa.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc4a523d0492b644.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7fc62b90c9eb2075.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a7068b3b5879dfba.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/09cfbc8e7b2e1dc5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04e5cb7a6a3dbdfe.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/244c2416c15d4c4d.html

Gość 2 w jendym pokoju??
a to ty chesz synka rocznego z noworodkie/niemowlakiem w jendym pokoju umiescic? nie boisz sie ze twoj bedzie pzrz to zle sypial jak maluszke bedzie sie budzil na karmienie i przewijanie??

Gość bakerolls*
Nie mam innej mozliwosci a mieszkanie nie z gumy niestety i sie nie rozciagnie :) Pierwsze 3mce maluszek bedzie w naszej sypialni, ale jest miejsce tylko na kosz mojzesza zaraz obok lozka - lozeczko sie nie zmiesci. Ale to rozwiazanie tylko na pierwsze 3 mce - synek wtedy wyrosl z kosza i spal juz u siebie.

Gość bakerolls*
i cicho licze na to, ze mlodsze dziecko bedzie jak synek - od 3mca przesypial cale noce :P

Gość tikal
ładne meble, gdzie kupowałaś? ja bym jednak upchneła łóżeczko do ok roku w sypialni rodziców

Gość pozatym te amalgatowe
wszystko z Ikea. nie mam takiej mozliwosci. pozatym przenosiny synka do pokoiku dobrze wplynely na jego spanie - odkad jest w swoim lozeczku spi lepiej. maz wczesnie rano wstaje do pracy i czesto Go budzil jak jeszcze byl u nas. zreszta, naprawde nie mam miejsca w sypialni.

Gość bakerolls*
ostatnia wypowiedz jest moja, nick z innego tematu. do FGHJK - nie wiem o co chodzi z Twoimi wypowiedziami

Gość no to może zrób tak :
ile długości ma ta biała szafa przy drzwiach? ja bym dała ją tam gdzie masz napis Antoś tam gdzie stoi ta szafa dalabym łózeczko a obok przewijak a obok przewijaka ta komode białą co stoi pod oknem -wszystko pod ręką , albo ta komode wymienić na coś większego gdzie pomiescisz ciuchy dla 2 dzieci

Gość bakerolls*
no tak tylko gdzie drugie lozeczko?? myslalam, zeby duza szafe wstawic za drzwi - sprawdzalam i sie akurat miesci tylko bedzie trzeba uwazac aby jej nie obic przy otwieraniu drzwi a drugie lozeczko wstawic w miejsce szafy. reszta chyba tak jak jest, ale srednio mi sie podoba. jakos tak zagracone wszsytko.

Gość tikal
my mieliśmy taki przewijak na nakładany na łóżeczko, w ikea są też kieszenie na łóżeczko na różne drobiazgi, tj. rozważ pozbycie się przewijaka i może zamiast tego jakaś pojemniejsza komoda,szafa

Gość tikal
fotel też bardzo zagraca, może jakiś delikatniejszy albo krzesełko

hmm to jak dasz szafe za drzwi to można takie blokady kupić żeby sie nie odbijały te drzwi od szafy tylko o ta blokade

też bym się fotela pozbyła bo w sumie po co ?

Gość dfgbhn
trochę mały ten pokój dla dwójki dzieci.

Gość bakerolls*
Mam te kieszenie na lozeczko, ale jak widac na zdjeciu sa tak tylko pieluchy - synek jest bardzo ciekawski i balabym sie wlozyc do nich jakiegos plynu czy kremu. No wlasnie najbardziej zagraca przewijak, ktory teraz sluzy jako regal - ale sprawdzil sie swietnie rpzy synku - jest duzy i przewijalam Go na nim do skonczenia 8mcy. I fotel tez zagraca, ale rowniez sie sprawdzil - gdy karmilam synka noca - jest super wygodny i rozkladany. Szczerze mowiac to z checia bym wyniosla na jakis czas kilka rzeczy, ale nawet nie mam gdzie :( Mieszkanie tak umeblowane, ze nie ma juz wolnego miejsca a pozatym te meble sa nowe - wprowadzilismy sie koncem marca 2012.

a ten fotel musi tam stać? Jest on ci wgl potrzebny? Jeśli już to wyrzuciłabym ten fotel a reszte jakoś poprzestawiała

Gość jamam taki sam pokój dziecinny
Tyle że jedno dziecko:-) Ja bym zrobiła tak: Po lewej (jak wchodzisz) od okna- przewijak,łożeczko i na scianie bocznej cos w stylyu regału na zabawki ( w ikea są takie z kolorowymi pudełkami,a na tą ścianę wchodzą dwa wąskie i wysokie takie regaliki !).Zmiescisz w nich sporo zabawek. Oczywiscie mozna powiesić cos nad łóźeczkiem ,zeby ściany nie były puste,bo meble niskie... Po prawej od okna - łóżko dla drugiego dziecka,fajne widziałam właśnie w Ikei za ok.300 zł. dla dzieci powyżej dwóch lat, nastepnie komoda i szafa. I to tyle bo pokój mały :-)

Gość tikal
niestety musisz z czegoś zrezygnować albo pogodzić się z zagraceniem, ja nie widze innego wyjscia

A sorki nie zauwazylamże synek ma 10mcy :) No to drugie lóżeczko amiast łóżka... Można pokombinować na rózne sposoby .

Gość bakerolls*
Jak Wy sobie dziewczyny radzicie z dwojka lub wiecej dzieci w miszkaniach? Jak kupowalismy to mieszkanie to wydawalo sie duze (73m2) a teraz poprostu brakuje miejsca. Pokoik tez urzadzalam z mysla o synku, bylam wtedy w ciazy, nie sadzilam, ze tak szybko bede musiala robic przemeblowanie :( Chyba pozbede sie tego fotela w takim razie choc bardzo mi go szkoda, jest prawie nowy. I wtedy nie bedzie nawet gdzie usiasc w tym pokoju. A za ok 2 lata pewnie znow przemeblowanie i nowe meble bo dzieciaki juz podrosna to stolik beda potrzebowac i krzeselka. ehhh

Jęsli masz zbyt mało miejsca na uranka,dokup jeszcze jedna szafę,a zrezygnuj z komody lub przewijaka...

a ten fotel musi tam stać? Jest on ci wgl potrzebny? Jeśli już to wyrzuciłabym ten fotel a reszte jakoś poprzestawiała

Szczerze to ja sobie nie wyobrarzam nie mieć małej kanapy lub fotela. A jak w nocy dziecko nakarmic czy ...no nie wiem.

Gość bakerolls*
widzialam te regaly z pudelkami, fajne sa, ale nie wiem cyz nie kupie ich pozniej jak dzieci beda mialy rzeczywiscie duzo zabawek. moze narazie wystarczy jakis kosz bo nie ma tego az tyle. Kompletnie nie ustawny ten pokoj. Jak dlugo dziecko bedzie spac w takim lozeczku niemwlecym? Tzn kiedy bedzie mu za ciasno? Do ok 3rż? Bo i tak bede chciala miec lozko pietrowe, ale nie wiem czy te lozeczka niemowlece wystarcza do tego momentu, czy beda potrzebne jakies "przechodnie"?

Jeszcze druga opcja: Po lewej od okna komoda,lub przewijak (z przewijaka mozesz zrezygnowac i kupić taki na łóżeczko,komoda przy dwójce dzieci bardziej sie przyda !),nastepnie łóżeczko i na bocznej szafa-tak jak stoi. Po prawej łóżko dla starszego syna,regał taki z szufladami o jakim pisałam badz fotel-do wyboru ;-) i na bocznej druga szafa.

Nie wiem na ile będzie samodzielny Twój starszy za te pare m-cy, ale słyszałam o przypadkach że 1,5 roczne dzieci spały już w łóżkach! Ja bym chyba zaryzykowała,bo bez sensu kupowac drugie łóżeczko na parę m-cy.