Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ju sak

Problemy z pachwinami

Polecane posty

Gość ju sak

Cześć, może wy mi pomożecie, od kilku dniu nie mogę uporać się z pewnym problemem. Mam 16 lat, poniedziałek zauważyłem że w okolicy pachwin powstało zaczerwienienie, stwierdziłem że po prostu są obtarte przez bieganie, więc posmarowałem nivea i zignorowałem. Jednak później zaczerwienienie zrobiło się większe i doszło do tego swędzenie, szukałem porad na internecie, ktoś miał coś podobnego jak ja, napisał że potem złuszczyła mu się skóra i wszystko wróciło do normy. Widzę już jak powoli skóra zaczyna się łuszczyć w co poniektórych miejscach, jednak do swędzenia doszedł ból, coś jak potłuczenie, zaczerwienienie jest dosyć spore, wstydzę się skierować do jakiegoś lekarza lub powiedzieć o tym mamie. Co robić ? Od czego może to być spowodowane ? Miał ktoś już coś podobnego ? PS: O higienę dbam codziennie, ostatnio nie odbywałem też stosunku z dziewczyną, nie byłem również na basenie gdzie mógłbym nałapać się grzybicy. Pomocy ! :/

Gość Czerwone oko
Może to uczulenie na proszek lub podobny detergent?

Gość ju sak
Proszek zawsze ta sam, a problem pojawił się dopiero teraz

Jock itch - infekcja grzybkowa ale stosunkowo latwo uleczalna i latwo mozna zapobiegac. Wazne by zminimalizowac potliwosc pachwin. Na rynku polnocno-amerykanskim jest doskonala zasypka "Gold Bond" medicated body powder w dwoch wariantach, normalnym i zwiekszonej mocy. Zawiera talk, cynk 5% i mentol. Mysle, ze w Polsce jest to do nabycia. Widywalem w roznych krajach. Kiedys dawno temu w Polsce widywalem talk z b. lagodnym /o malym stezeniu, bo piecze/ pudrem undecylinowym. Doskonala sprawa. - Jesli Twoj przypadek jest juz zaostrzony polecam krem z dodatkiem Clotrimazole 1% lub innym srodkiem przeciwgrzybkowym a dopiero potem zasypke jak wyzej. Jesli nastapila juz maceracja skory pewne zasypki moga wywolac dyskomfort i pieczenie. Bardzo neutralna i lagodna jest zasypka z maki kukurydzianej. Jesli masz budzet bardzo ograniczony sprobuj jakiegos taniego kremu z dodatkiem cynku dla niemowlat plus waleczki z waty miedzy pachwiny, a po nastapieniu poprawy zasypka dla niemowlat. I musi bc tam w miare sucho. Jesli nie pomoze, to masc jak wyzej lub inna przeciwgrzybiczna ale nie undecylinowa bo strasznie piecze. Nic sie nie martw, to nic powaznego. NB. - clotrimazole jest znany rowniez jako canesten.

Nie wiem jak w Polsce, ale w USA i Kanadzie Canesten /clotrimazole 1%/ sprzedawany jest bez recepty. Rowniez masci typu Athlete's Foot, Anti Jock Itch - antifungal cream z zawartoscia Clotrimazole 1% sa bez recepty. Jestem pewien, ze to rowniez jest do nabycia w Polsce.

Wlasnie znalazlem na Allegro, wiec i apteki to maja, Clotrimazolum /lacinska nazwa/ Krem 20 g. przeciwgrzybiczny na drozdzaki itp. Ceny od 3 do 5 zl. za tubke 20g. Mysle, ze tanio. Warto miec w domu. Powodzenia!

Gość miska1
polecilabym ci lactovaginal, probiotyk ginekologiczny, dopochwowy- wiec zadziala szybko, a przy twoich objawach to chyba konieczne, bierz go przez 7dni, a wszystko powinno powrocic do normy, a tak na przyszlosc - do miejsc intymnych uzywaj tylko specjalnie przeznaczonych do tego preparatow, zwykle kremy nie sa wskazane..

Gość BFGHJ
miska - probiotyk ginekologiczny, dopochwowy dla faceta? Ty to masz jazdę.

Gość ju sak
Dzięki będę działał.

Gość ju sak
Tak czy inaczej to jest grzybica, będę stosował jakieś preparaty przeciwgrzybiczne.

Gość ju sak
Tylko zastanawiam się jak niby się jej nabawiłem, codziennie dbam o higienę osobistą, nie pocę się nadmiernie, oraz nie jeżdżę na żadne baseny sauny..

Gość ju sak
Nabyłem właśnie w sklepie clotrimazolum, napiszę jak zauważę jakąś poprawę.

Super, ze masz Canesten. Badz cierpliwy stosujac, trzeba czasem kilku dni aby zobaczyc poprawe. Dosc latwo mozna sie tym zainfekowac, ne zawsze musi byc to kontakt osobisty. Nie jest to powazna infekcja. Pamietaj na przyszlosc. - Czesta zmiana bielizny. Raczej luzne spodenki - nie wpijajace sie w pachwiny. Zapobiegac wilgotnosci skory w tych rejonach - zasypka. Bedzie OK.

Kiedy objawy juz calkowicie ustapia i nic nie bedzie widac golym okiem kontynuuj kuracje /cienka warstwa 2 x dziennie/ przez kilka dodatkowych dni.

Gość ju sak
Właśnie w tym jest problem że bieliznę zmieniam co dziennie, więc dla mnie jest to naprawdę dziwne.. Dzięki wielkie za rady.