Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xlander.

Do kobiet około 35-letnich.... dzieciatych...

Polecane posty

Gość xlander.

Witajcie, mam do was takie pytanie - jak jest u was z energią i odczuwaniem zmęczenia? Czy widzicie róznicę w funkcjonowaniu swojego organizmu dzisiaj a powiedzmy 10 lat temu??? Pytanie moze jest głupie,ale ja zaczynam sie poważnie zastanawiać, czy ze mną jest wszystko okey. Mam 35 lat, 3 dzieci. Dzieciaki dosc małe, 6-letnia córka i 4-letni synowie bliźniacy. Przez cale dnie jestem z dziecmi, wiadomo, do przedszkola, do szkoly, odebrac, obiad, zakupy, dzieciaki sa bardzo energiczne, glosne, niekoniecznie posluszne :-O roboty i stresu mam z nimi sporo... Zauwazylam od pewnego czasu u siebie spadek energii, przemeczenie... jeszcze kiedy chlopcy jezdzili w wozku, pamietam, to codziennie nowe pomysly na sniadanka,obiadki, codziennie spacerki, przebieralam ich, na spacer w rajstopki, po powrocie zdejmowalam, ubieralam w domowe ciuchy, jak spali w dzien,to co drugi dzien cwiczyłam sobie, a teraz nic mi sie nie chce, nie mam tyle sil... I teraz sie zastanawiam, czy to pomalu lata daja o sobie znac, w koncu jestem coraz starsza, czy to codzienny zasuw z dzieciakami a moze cos jeszcze??? Jak wy oceniacie siebie pod tym wzgledem???

Gość może być to tak
Myślę, że Twój spadek energii jest oznaką zwykłego przemęczenia. Masz troje małych jeszcze dzieci, żyjesz w ciągłym kieracie...To ogromne obciążenie fizyczne i psychiczne. Zrób sobie podstawowe badania i sprawdź, czy zmęczenie nie ma przyczyn w stanie Twojego zdrowia(np.anemia). A potem...byle do wiosny! Zobaczysz, że siły witalne powrócą razem ze słońcem :)

na pewno nie mam tyle energii co 10 lat temu, ale przewaznie nadal mi się chce;) z tym, że jak przestaje i nie mija po dwóch dniach to od razu sobie sprawdzam żelazo;) a pora roku to inna sprawa - byle do wiosny;)

Kup sobie żelazo i magnez i wcinaj codziennie po tabletce;)

Gość lolitte
spadek energii i przemeczenie,ale wiek tez oczywiscie robi swoje Ja mam 38 lat i dziesiec lat temu jak rodzilam syna mialam mase energii,bylam dziewczec,zwinna,szczuplejsza deczko,nogi tak nie bolaly...ach szkoda gadac:(

Gość kasssiiiiiaaaaaa
a może to zwykłe zmęczenie a raczej znużenie, od 6 lat siedzisz w domu, gotujesz, sprzatasz, to normalne że się wypaliłas.

Gość zielona____mila
ja mam 36 lat, pracuję zawodowo, dzieci w wieku 3 i 5 lat, też ciągły kierat, przedszkole, praca, obowiązki domowe, jest ciężko ale daję radę i nie czuje jakiegoś mega zmęczenia.

Gość fddffdfddfa
zbadaj tarczycem czy nie asz nawet guzow.. i krew

Gość a moze to przesilenie
zimowe, brak witamin.

Gość xlander.
dzięki za odpowiedzi. wlasnie na karb swojego samopoczucie klade przede wszystkim to ciagle siedzenie w domu. a dzisiaj doszly wiatry i migrena, ktora mam zawsze przy takiej pogodzie, ehh... starosc nie radosc... :-O

Gość jakbym się użerała
dlatego bezdzietni dłużej są młodzi.

a badałaś kiedyś tarczycę ? bo moje początki też tak wyglądały i zwalałam to na przemęczenie , zrobiłam badania TSH i wyszło niedoczynność tarczycy :( teraz jestem na tabletkach i już lepiej się czuję, choć jeszcze nie do końca

nie zauważyłam u siebie jakiegoś spadku energii, a raczej wręcz przeciwnie, ciągle sobie wymyślam nowe zajęcia. :) jestem teraz w końcówce ciąży i zaczynam się trochę męczyć, już bym chciała urodzić i zacząć robić rzeczy, których teraz nie jestem w stanie. :)

W tym wypadku wszystko po kolei.Ciagle siedzenie w domu z dziecmi i rutyna z tym zwiazana,wiek i pogoda.Mam 35 lat od 4 siedze z dzieckiem w domu i mam dosc.To nie tylko spadek energii chyba ale takze checi i motywacji :( Mam dni kiedy dostaje kopa i chce mi sie wszystko ale zaraz mi przechodzi i tak robie bo musze ;) krew mam dobra ,tarczyca tez ok a mimo tego tego powera z przed 10 lat nie ma ;)

Gość asdderefdfd
up

Myślę, że to również brak czasu i fizyczne zmęczenie. Kiedy człowiek miał mniej obowiązków, miał również więcej czasu na sen i wypoczynek. Przy małych dzieciach, kiedy wreszcie znajdzie się pól godziny bez prania, opieki i gotowania, ma się ochotę posiedzieć chwilę spokojnie zamiast trenować aerobic. Przy normalnych "życiowych" czynnościach nie odczuwam wielkiego zmęczenia, ale od 2 miesięcy nie potrafię się zmobilizować, aby iść na basen. :(

Gość asdderefdfd
up

Nie mam pojęcia:) Moze właśnie dlatego ze masz tyle energii i siły:) Nie zauwazyłąm wcześniej daty ślubu:)