Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghu45654

Jaki biznes na początek ??

Polecane posty

Gość fghu45654

Jaki biznes otworzyć na początek żeby się to jakoś kalkulowało i miałbym z tego jakieś dobre dochody ? Tak żebym po opłaceniu 400zł ZUS na początek, paliwie, towarze zarabiał 1.500-2.500zł/czysto ? Mam na rozkręcenie biznesu 15tyś zł, wiem że to nie dużo ale może akurat ? Macie jakieś pomysły ?

Gość Inguninka
może jakis internetowy sklep ,bo 15 tys to troche mało

Gość wredniucha10
środek kryzysu to nie jest czas na rozkręcanie biznesów

Gość no co to tylko iza
nie bardzo, 2,500 zł nie zarobisz, licząc 400zł zus, z 1000skarbówka, wynajem lokalu dajmy też 1000, opłaty prąd itp 500zł, to już masz prawie 3tys, towar z 2tys to masz 5tys, a żeby miec 2,5tys zł to musisz mieć prawie 8tys obrotu, jak na początek to bardzo kiepsko, aha i dojazd jeszcze z 1tys zł,porażka, a kasa fiskalna jakies półki, itp, za 15tys ?? nie możliwe

Gość no co to tylko iza
chciałam otworzyć sklep z chińszczyzną, ale niestety opłaty są nieadekwatne z zarobkiem, a po 2latach gdyby sie biznes nawet utrzymał to i tak zus juz prawie 1tys zł, niestety dla mikroprzedsiebiorstw nie ma szans w naszym kraju,

Gość a jakie są twoje umiejętności?
Bo tak po pytaniu widać, ze żadne ale zapytam, co mi szkodzi

Gość gdzie on jest?
może kup jakieś auto dostawcze(jest pełno firm,że chcą kierowcę z własną działalnością i autem...)

Gość kokoik
haha, typowe polaczki, ledwo uzbieral taki 15 tysiecy a juz chce "byzzznes" prowadzic:D

Gość trajsjj
jak nie wiesz co to nic nie zakładaj tylko szukaj pracy

Gość no co to tylko iza
a co w tym dziwnego że młodzi chcą zarabiać?? praca, no tak łatwo powiedzieć idź, nie masz znajomości to pracy także nie masz,

Gość trajsjj
ja się nie dziwię, tylko uważam, że przy tej kwocie na start i bez pomysłu nie warto otwierać działalności.

Gość no co to tylko iza
no z 15tys to mało, fakt, przynajmniej 30tys to już jakiś początek jest,

Gość Mia-mia-mia
fghu45654 - jak masz jakis powazny plan biznesowy (sensowny, niekoniecznie drogi) daj znac mia-mia@linuxmail .org. Mieszkam w US i uwazam , ze mozliwosci sa tylko mam wrazenie, ze wszyscy chca w Polsce zaczynac biznes od zakupienia fury, super apartamentu i wakacji na Karaibach a jak im cos zostanie to ewentualnie zainwestuja w biznes..

Gość wychowana katoliczka
Tonie takie proste.Pracy nigdzie. Sama miałam działalność w branzy spozywczej. ( Nie sklep spozywczy) zaczełam w 2008 . Połowa Zusu jakos dało się zyc przez pierwsze dwa lata choc nie były to kokosy ale miałam co jesc ze tak powiem :) Niestety po czterech latach byłam zmuszona zamknąc bo niestety wszystko drożeje . Dojazd woda czynsz prad i pełen Zus mnie zweryfikował. zaczelam dokladac do tego interesu a nie mogłam az tak drastycznie podniesc ceny produktów bo wogóle nie miałabym klientów których i tak straciłam przez otworzenie sie niedaleko choćby Biedronki czy Lidla :( teraz mysle co robic w domu zeby zminimalizowac opłaty . Budkę wynajełam przynajmniej nie dokładam do czynszu.

Gość no co to tylko iza
jak możesz mieszkać w US??

Gość fghu45654
Samochody dostawcze odpadają, ostatnio w mojej okolicy namnożyło się tego od groma, byle młody chłopaczek kupuje busa i oferuje się na stronach a z klienterią i tak ciężko jest a jak już komuś się uda załapać pod firmę to jeździ za 20gr/km bo takie stawki są i wykorzystują a pracy nie ma to każdy łapie się byle czego. Myślałem o tym żeby kupować sprzęt elektroniczny z zagranicy na paletach kupić jakąś paletę czegoś za 2 tyś zł a później sprzedawać to na allegro bo innej opcji nie widzę jak ulokować dobrze 15 tyś zł tym bardziej że kwota nie jest wysoka a w tym kraju prowadzenie biznesu to katorga

Gość no i mia mia
ma racje ,taka mentalnosc tu jest,pol roku biznesu i juz dom w budowie na kredyt plus 2 auta z salonu na kredyt...takich tu pelno

Gość no co to tylko iza
A zweryfikowałeś czy był by na to klient??

Gość trajsjj
mia-mia-mia - to, że mieszkasz w US od razu zmienia rangę tego co piszesz ;) a tak na poważnie to się zgadzam, że ludzie błędnie interpretują działalność gospodarczą i prowadzenie firmy.

Gość fghu45654
mia-mia napisałem Ci mail

Gość andrejjj
A co sądzicie o pomyśle na otwarcie myjni mobilnej? Wydaje mi się, że nia ma na rynku zbyt dużej konkurencji no i znalażłem też ciekawą ofertę na sprzęt korzystną dla młodych przedsiębiorców http://www.7car.pl/

Gość gość
Mysle, ze dobrym pomyslem jest np. otworzenie sklepu z ubraniami, bardzo latwo znaleźć jakas hurtownie z ubraniami, moja znajoma prowadzi taki sklep i materialy niezbędne bierze chyba stad www.migro-tex.pl z tego co mi mowi to prowadzi się jej ten sklep dobrze i bez duzego wysilku

Gość Olaf2
Sądzę,że na dobry początek można założyć jakąś firmę finansową jak np. Biuro Usług Płatniczych, Nie wymaga dużego wkładu finansowegom,a przy wspólpracy z Amola System z łatwością wejdziesz na rynek , a po szkoleniach opisanych na http://rzetelnefinanse.pl/ , spokojnie utrzymasz stabilną pozycję , tym bardziej otrzymując certyfikat po o***tych szkoleniach. Od kilku miesięcy korzystam z ich oferty i jestem zadowolony.