Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska brzuchatka

Gdzie kupujecie ubranka dla waszych niemowlaczków?

Polecane posty

Jak w temacie.. Gdzie? Czy są to może sklepy typu Pepco, Textil Market, a może używane lub bazarki czy raczej H&M, Smyk, C&A, Mango, Zara, itp?

Gość Julita #
Kupiłam już trochę w Pepco (wygrzebałam tam bardzo fajną bieliznę niemowlęcą i w dodatku markową), a teraz przymierzam się co Carrefour Tex. No i to na razie byłoby tyle.

Gość MamaCóreczki
Jeśli muszę kupić nowe (dużo mam od rodziny, bo jest taki zwyczaj przekazywania w ramach pokolenia:) ), to kupuję w zależności od przeznaczenia albo w Pepco albo w Smyku albo w Tesco F&f. NA Reserved, HM itp rzadko się skuszę, bo to samo mogę dostać za pół ceny w ww sklepach.

Gość aha123456
ja kupuje najczesciej w peco lub w necie, w reserved jak jest promocja ,kiedys kupilam dwa sliczne dwupaki w serduszka body, jeden dwupak ponizej 20zl

Gość Julita #
Mango nie ma w ofercie odzieży dziecięcej.

Julitko możliwe, pytam tak ogólnikowo o sklepy, sama nie lubię robić zakupy w Mango, byłam tam może z dwa razy, zwykle Reserved lub C&A, jakoś najbardziej mi się podobają ubrania dla mnie, jak z dziecięcymi nie wiem dopiero od niedawna szykuję wyprawkę.

Ja teraz powoli kupuję ubranka dla chłopca i póki co kupiłam kilka body z długim i krótkim rękawem w Carrefourze (ok. 10zł za szt.). Pewnie jeszcze coś kupię w Auchan, Tesco i Pepco. Jak miałam urodzić pierwsze dziecko to moja mama kupiła dla małej dużo ciuszków w ELeclercu. Nieliczne tylko kupiłam w Smyku.

Różnie. Bodziaki najczęściej w tesco marki F&F. Czasem w Lidli bo mają czasem fajne promocje. Bardzo dużo zamawiam na allegro lubie marki Ewa klucze, minotti czy babaluno. No na wyprzedażach w Smyku to już nałogowo;-) trzy rozmiary do przodu.

Gość Julita #
W C&A jest jeszcze sporo rzeczy w rozsądnych cenach - szczególnie body w 5-pakach i kurtki niemowlęce na cieplejszy sezon. Bardzo ładne mają też dodatki niemowlęce (grzechotki, przytulanki, pozytywki, zawieszki na foteliki, wózki i łóżeczka, zawieszki do smoczków, koce), ale już nie takie tanie. Na jedną taką zawieszkę i zaczep do smoczka z C&A chyba się nawet skuszę, albo poproszę kogoś kto będzie szukał pomysłu na ewentualny prezent.

Gość Julita #
Na Allegro moim zdaniem jest drogo. Naprawdę. Jeśli ktoś mieszka daleko od dużego miasta, to pewnie nie ma wyjścia żeby kupić coś gdzieś indziej, ale jeśli jest szansa na podjechanie do sklepu, szczególnie w czasie wyprzedaży, to zakupy przez internet ani trochę się nie opłacają.

czy drogo?, to zależy, czasem wygrywam licytacje i kupuję za gorsze, poza tym nie zwracam uwagi zbytnio na cenę, jak cos mi sie podoba to biorę:)

Gość ubrankowww
Temat rzeka ;) Ja ciągle eksperymentuje...zależy czy chcesz tanio, czy za rozsądną ceną, nie najtaniej, ale z to porządne ubranka. Tych z marketu nie kupuję, bo ogólnie nie chodzimy do marketów. HM nic nie mam (musze to spr), na Smyku się zawiodłam, szczególnie body robią beznadziejne, a wiele ubranek się pruje, no i jakoś wizualnie już mnie nie zachwycają. CA nawet ok, ale mam tylko body. Mango, Zara też nic nie miałam. Miałam trochę polskich marek z tych droższych też nie byłam do końca zadowolona z Gluck, choć uszyte porządnie i ładne, ale jakieś wąskie, Pinokio też fajne wzory, ale bawełna niezbyt. Miałam też trochę marek no name ;), tanich i nie które rzeczy super, a inne jednorazówki. Reserved jeden body za 14 zł z obniżki, super. To tyle co pamiętam ;) Ostatnio zamówiłam z angielskiego sklepu online mothercare.com, z wyprzedaży to nawet z wysyłką 75 zł opłaca się tam kupować...no ale wiadomo jak ktoś chce bardzo tanio, to nie ma co liczyć, że kupi dobre i fajnie wyglądające ubranko nawet a wyprzedaży za 5 zł...Teraz też testujemy Endo, 5-10-15 i Wojcika, wszystko z wyprzedaży.

Wójcika ma ładne rzeczy ale ceny z kosmosu nawet na wyprzedażach. Dadak- też fajne:-) i 5/10/15:-)

Gość ubrankowww
ja w Wojciku kupiłam bluzko po 27 zł, czy to tak drogo...tanio nie jest, ale bluzeczki cudne w 10 % w moim stylu.

Gość ubrankowww
*100 %

chyba jakąś linię wyprzedażową. Bo u nich kombinezon potrafi kosztować 300 zl;/ albo dresik 150. Wg mnie to jest drogo.

Gość ubrankowww
miarka, no pisałam wyżej że z wyprzedaży, normalnie coś ok. 60 zł taka bluzka...

sorki jakaś rozkojarzona jestem;-) no na wyprzedaży jak coś wpadnie w oko czemu nie.

Gość Julita #
Mothercare jest w Polsce w każdej galerii i centrum handlowym, po co więc kupować te same rzeczy z brytyjskiego sklepu online?

Gość aha123456
nie powiedzialabym ze w necie jest drozej, w pepco u nas nie ma fajnych bodziakow są tylko same z zakladkami ,nieciekawie wygladajace, jesli juz cos fajnego jest to rzadko i w cenie ok 12 zl, a w necie mam duzy wybor i cena kolo 11 zl, jak kupuje takich bodziakow 15 szt to przesylka z 8 zl juz nie jest tak istotna

Gość Juliita #
W Pepco body są naprawdę fajne i kosztują ok 7 zł. Nie wiem skąd wzięłaś te po 12 zł. Gdzie szukasz tych body będąc w Pepco? Na wieszakach? Tam niewiele znajdziesz, a jeśli już to głównie chińskie i polskie niemarkowe (poza Hello Kitty i Disneyem). Firmówki są w koszu! :) Fakt ciężko znaleźć kopertowe, bo większość jest wkładana przez głowę, ale w przypadku czegoś co kosztuje 7 zł i jest z mięsistej bawełny to można przymknąć oko. Zresztą wkładanie body przez głowę nie wydaje mi się aż tak skomplikowane.

Julita- nieprawda. W Katowicach nie ma, w Bielsku nie ma. Najbliższe motehrcare mam w Krakowie. Wiec co to za interes jechać 100 km? Mają sklepy głównie w Warszawie a nie każdy mieszka w stolicy.

Gość Juliita #
Do Krakowa masz taki sam kawałek jak do Bielska. W czasie wyprzedaży bardziej opłaca się pojechać na cały dzień do Krakowa i oblecieć wszystkie sklepy, których nie masz u siebie, a nie tylko ten jeden, niż płacić za przesyłkę z UK. Jak kupujesz w normalnym sklepie to możesz zobaczyć co jak wygląda na żywo, dotknąć, przymierzyć dziecku itd. Zresztą tam u was macie Lindex! Moim zdaniem o głowę lepszy od brytyjskich sieciówek i ubranka mniej mdłe.

Gość bosssssska
Mango nie ma mody dzieciecej :D:D:D Ja kupuje w HM, Zara, Next, Mexx(tylko promocje), Esprit(tylko promocje), S'oliver, Gap(promocje, prezenty). Naprawde uwazacie, ze CA maja jakosciowo dobre rzeczy? Wg mnie dziadosto jakkich malo, cena tez nie zachwyca drozej niz w HM. Nie kupuje tez w super marketach. Duza kupuje na przecenach, moj roczny synek ma duzo rzeczy 12-18 mies, 2 lata a nawet cos 3, 4 lata(kupione za 1/4 ceny)

Gość paulina mencik
Moje ulubione marki to przede wszystkim Mariquita i MMDadak. Często trafiam na promocje ich ubranek, a ich jakość jest naprawdę wysoka. Sporo przecen pojawia się choćby w https://www.kolorowemarzenia.pl/ Generalnie, polecam szukanie właśnie w sieci - na mieście jeszcze z takimi cenami się nie spotkałam.