Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chudzinkamela

Niedowaga a ciaza????? :(

Polecane posty

Gość chudzinkamela

Witam dziewczyny mam pytanie czy niedowaga ma jakis wplyw na ciaze i dziecko?? jestem w 4 miesiacu mam 22 lata i przy 162cm waze zaledwie 43kg :/ zawsze bylam chuda mam taka przemiane materii po prostu :/ nie jestem chora na nic itp.. prosze o jakies informacje :(

Gość e tam nie ma wpływu
jeśli się normalnie odzywiasz ja miałam 165 i 44kg a teraz w 5-mcu mam 47kg grunt ze dziecko waży odpowiednio

Gość nic się nie przejmuj
ja przed ciążą miałam 160 i 42 kg, a w ciąży przytyłam... 20 kg. Dziecko urodziło się zdrowe 58 cm i 3980. Więc jak widzisz nie ma to nic do rzeczy :) Po ciąży wróciłam znów do swojej wagi 42 chociaż myślałam, ze chociaż tak uda mi sie trochę ciała nabrać :) Pozdrawiam

Gość chudzinkamela
dzieki za pocieszenie :) nom jem nie duzo ale jem i biore witaminy dla kobiet w ciazy w tym kwas foliowy. ogolnie jem ale nie duzo :/ jem jak czuje ze jestem glodna tylko.. a tak to nie podjadam w miedzy czasie nic :( no czasami jakas mandarynka banan lub inny owoc wieczorkiem jakis baton lub pol czekolady a tak to nie podjadam rano dwie kanapki z herbata pozniej biore witaminki obiad to jakas zupa lub ziemniaki z czyms i wieczorkiem tez jakis posilek zalezy co mam ;) i na tyle czy myslisz ze to dobrze? czy za malo?

Gość stara baba nieruchawa
waga nie ma znaczenia, ważne czy nie masz zaburzeń hormonalych, chorej tarczycy, anemii i czy odżywiasz się racjonalnie skoro zaszłaś w ciążę to jesteś płodna przy niedowadze istnieje ryzyko zaburzeń hormonalnych i niepłodności

Gość chudzinkamela
ehh wiem o czym mowisz bo ja tez mialam nadzieje przytyc ale to juz moje drugie dziecko pierwsze ma 3 lata i tez przytylam w ciazy 20kg ale co z tego jak 3-4 mies po ciazy schudlam jeszcze bardziej niz przed :( buuuu ja nie wiem ze jedni nie moga przytyc inni chca schudnac :(

Gość chudzinkamela
nie nie jestem chora na nic co wymienilas czasami sie tak zastanawiam czemu ja jestem taka chuda i nie da rady abym przytyla :( masakra jakas!!!

Gość chudzinkamela
czasami mam juz tak bardzo dosc swojej wagi ze szok:( nic na mnie nie pasuje wszystko co fajne to za duze:( do tego ludzie na mnie patrza jak na dziecko ktore idzie z dzieckiem :/ czy wam tez to przeszkadza tak jak mi???

Gość autorko powiedz mi
jak wygląda twój dzień? ile posiłków dziennie masz? gotujesz sama? co jesz?

Gość ik9j89j
chudzinka, mozesz napisac twoj przykladowy jadlospis na jeden dzien??

Gość chudzinkamela
napisalam wyzej jak jem :)

Gość chudzinkamela
rano zazwyczaj dwie kanapki i herbata pozniej obiad jakas zupa lub ziemniaki z miesiem i salatka jakas pozniej okolo 15.00-16.00 zazwyczaj odgrzewam sobie obiad jeszcze raz. no i wieczorkiem jakies frytki z kurczakem lub z ryba co dziennie nie jem tak samo ale zazwyczaj tak jem jak opisalam

Gość chudzinkamela
nie ma szans zebym jadla wiecej po prostu nie moge na chama wciskac w siebie jak nie jestem glodna.

Gość taa po frytkach z kurczakiem
to się na pewno prosie zrobisz.... sama gotujesz? co to znaczy odgrzewać sobie obiad znowu ?

Gość jhjhjh
hmm no cóż ja miałam nie dowagę i to meeegaaaa przy 173 wazyłam ledwie 46-47 kg przy pierwszej ciązy było ok ale dziecko miałam malutkie 2400 a przytyłam 16 kg teraz jestem w 28 tc i jak narazie mam 12 kg na plusie w sumie wiecej przybieram niz w pierwszej ciazy...mam nadzieje ze maluch bedzie wiekszy z racji tego ze to chlopak:) ale tak po za tym to wszystko było dobrze teraz jak narazie tez jest i mam nadzieje ze tak zostanie...