Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolikor

Pilne !!!!

Polecane posty

Gość Kolikor

Plina sprawa do osób potrafiących czytać ustawy ! Prawa wyborcze Art. 10. 1. Prawo wybierania (czynne prawo wyborcze) ma: 1) w wyborach do Sejmu i do Senatu oraz w wyborach Prezydenta Rzeczypospolitej obywatel polski, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat; 2) w wyborach do Parlamentu Europejskiego w Rzeczypospolitej Polskiej obywatel polski, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat oraz obywatel Unii Europejskiej niebędący obywatelem polskim, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat, oraz stale zamieszkuje na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej; 3) w wyborach do organów stanowiących jednostek samorządu terytorialnego: a) rady gminy obywatel polski oraz obywatel Unii Europejskiej niebędący obywatelem polskim, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat, oraz stale zamieszkuje na obszarze tej gminy, b) rady powiatu i sejmiku województwa obywatel polski, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat, oraz stale zamieszkuje na obszarze, odpowiednio, tego powiatu i województwa; 4) w wyborach wójta w danej gminie osoba mająca prawo wybierania do rady tej gminy. Czy to jest dobry zapis tego fragmentu : Ibidem, art. 10, par. 1, pkt. 3 lit. a, pkt. 3 lit. b, pkt. 4.

Gość Kolikor
Czy to jest dobry zapis tego fragmentu : Ibidem, art. 10, par. 1, pkt. 3 lit. a, pkt. 3 lit. b, pkt. 4.

Gość Kolikor
Studentów prawa chyba tu nie ma :(

Gość Kolikor
Naprawdę nikt nie wie :( :( :( :( :(

Gość Kolikor
To może jakaś dobra strona , gdzie mi ktoś pomoze ?

Gość Kolikor
Ponawiam jeszcze raz prośbę ?

Gość teromes
Jak byś zapytał o penisa labo cipke to, zaraz miałbyś odpowiedź a tak...ja niestety nie wiem.

W jakim sensie ma być dobry? Poprawny stylistycznie, czy chodzi ci o to, że może wybierać obywatel innego kraju?

Gość ytktk
fwfqrf

Gość Kolikor
Ostry Gracz, chodzi o to czy jest prawidłowo zapisany, czy nie powinien być np ustęp , ja nie znam sie na odczytach.

Gość co dojebałostry gracz hahahaha
tłuku :o:o 🖐️

Gość Kolikor
Ja liczyłem na studentów prawa bo oni raczej powinni to wiedzieć.

Gość fvc
art 10 ust 1 pkt a

Gość Kolikor
Fvc ustęp to isę chyba czyta jak jest 1. a jak 1) to punkt Art. 10. 1. Prawo wybierania (czynne prawo wyborcze) ma: 1) w wyborach do Sejmu i do Senatu oraz w wyborach Prezydenta Rzeczypospolitej obywatel polski, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat; 2) w wyborach do Parlamentu Europejskiego w Rzeczypospolitej Polskiej obywatel polski, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat oraz obywatel Unii Europejskiej niebędący obywatelem polskim, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat, oraz stale zamieszkuje na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej; 3) w wyborach do organów stanowiących jednostek samorządu terytorialnego: a) rady gminy obywatel polski oraz obywatel Unii Europejskiej niebędący obywatelem polskim, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat, oraz stale zamieszkuje na obszarze tej gminy, b) rady powiatu i sejmiku województwa obywatel polski, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat, oraz stale zamieszkuje na obszarze, odpowiednio, tego powiatu i województwa; 4) w wyborach wójta w danej gminie osoba mająca prawo wybierania do rady tej gminy.

Gość Kolikor
Tam jest symbol paragrafu po Art. 10 ( nie wiem dlaczego się nie wyświetla).