Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daga2307

I trymestr Wielkosc zarodka i owodni. Czy Wy tez tak mialyscie????

Polecane posty

Hej dziewczyny. Zwracam sie do was z pytaniem czy taka sytuacja Wam tez sie przytrafila. Bylam dzisiaj u lekarza niby wszystko ok ale zastanawia mnie tylko jedno... Wrocilam do domu, wyciagnelam zdjecia z usg i zaczelam sie przygladac... owodnia ma wielkosc 1,97 cm a to wielkosc na 6 t3dz, a zarodek 1,21 cm i wielkosc 7t3dz +/-4d. jak myslicie czy to jest normalne? (z moich obliczen wynika, ze to 8 tydz i 5 dz).

Gość a dlaczego miałoby być
nienormalne? nie rozumiem ?

Zarodek ma wielkosc 1,21 cm... obliczenie lekarza 7 tydzien i 3 dni (+/-4) worek w ktorym zarodek sie znajduje 1,97 cm 6 tydzien i 3 dni (czyli mniejszy w stosunku co do zarodka o caly tydzien)

Po prostu panikuje i szukam sensownej rady z waszej strony. jest to moja pierwsza ciaza i boje sie poniewaz lekarze jak mialam 19 lat postawili diagnoze, ze nigdy nie bede miala dzieci

Gość juhuuulaaam
hmm.. a to ciekawe ;) Ja byłam w końcu 5 tygodnia, początek 6 tygodnia, kiedy stwierdzono u mnie ciąże, na usg było widać tylko pęcherzyk ciążowy, a więc nic nie mogłam jeszcze obliczyć. Teraz jestem już w końcu 7 tygodnia, a w 8tygodniu mam kolejną wizytę.

Dla mnie to nie jest ciekawe tym bardziej, ze to dopiero poczatek a ja juz zaliczylam kilkadniowy pobyt w szpitalu

Gość aha123456
to moze zadzwon do tego lekarza i zapytaj się o te wyniki, ja zawsze dzwonilam jak o cos chcialam się zapytac, a pozatym gdyby cos bylo nie tak to lekarz by ci o tym powiedzial? na moje oko wydaje sie ze jest ok, odchyly ok tygodnia są dopuszczalen , nast razem jak przyjdziesz okaze się ze tez jest odchyl kilkudniowy ale w druga strone, to chyba normalne