Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laovejitaroja

Znacie jakiś dobry sposób na obcierające buty ?

Polecane posty

Kupiłam sobie wymarzone oficerki. Kosztowały mnie ponad 500 zł,więc żal mi w nich nie chodzić. Założyłam je dzisiaj po raz pierwszy i strasznie mnie obtarły, mam okropne pęcherze na piętach. Co robić ? Ktoś ma jakiś sposób na to ?

Gość BOBOX
popryskaj sobie nogę lakierem do włosów nie wiem czy działa ale podawali taki sposób na to w tv

Kup sobie spray mgiełkę do nóg. To specjalna oslona dzięki ktorej nie bedziesz miala obtarc. Jest dostepna w rossmanie

Gość herrr
mozesz oddac do szewca zeby rozbil skore obklejac stope plastrami dopoki buty sie nierozejda

Gość mamut6789
wlać trochę octu do butów, założyć grube skarpety i poczekać do wyschnięcia.

Gość Nastia Janowa
Jeśli skórzane to się rozejdą. Jak mam pęcherze to zakładam plaster na pęcherze. Chodź w grubej skarpecie. Ja mam jeszcze tak, że podpiętkę sobie wkładam, bo buty zwykle są dla mnie za głębokie.

Gość August the 1st
Skóra się rozejdzie i nie dawaj do szewca. Najlepiej w domu w nich pochodź od czasu do czasu w skarpetce-stopce. One są cieńkie to but nie rozejdzie się za mocno. Są też takie pianki w CCC np. do rozciągania butów. Na moje zadziałało. Pryskasz pianką i wkładasz buta i chodzisz.

Gość August the 1st
A na te obtarte już pięty kup sobie w aptece saszetkę Tribiotic. Pomaga w 2 dni.

Gość btryrt
kup sobie takie podwyższenie, nie wiem, jak to się nazywa. ja mam zawsze taki problem, nie ważne, czy to kozaki, baleriny czy trampki - w chwilach podbramkowych składam kilka kartek i wsadzam pod piętę - i heloooł, nie obciera!

Ja znam jeden sposób - a wierz mi że często mam taki problem... Uprzedzam... To MÓJ sposób i za konsekwencje jego zastosowania nie biorę odpowiedzialności ;) Może to nie jest pokrzepiające ale - nowe buty trzeba po prostu "odchorować". Po pierwszym mocnym obtarciu z reguły drugie mi się już nie zdarza. WAŻNE zanim założe kolejny raz buty czekam aż stopa dokładnie się wygoi - zakładam profilaktycznie we wcześniej obtartym miejscu plaster i zakładam miękką skarpetkę.

dzięki wielkie za rady , na pewno popróbuje coś z tym zrobić . Też właśnie mam problem z tym, że niezależnie jakie buty kupuje one mnie obcierają . Dotyczy to również łyżew i rolek....