Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszęoopinię

Imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość proszęoopinię

Czy Tatiana to ładne imię?

Gość ! Terenia
A mi się kojarzy z dz­iw­ką :classic_cool:

Gość proszęoopinię
Jasmina i Tatiana wchodzą w grę, które lepsze?

Gość katastrofffa
Jasmina.

Gość jak się ma 5zł
A czemu te imiona? Jedno kojarzy się z wróżką a drugie z naszą niewydarzoną wokalistką (Okupnik). Nie podoba Ci się np.Marlena,Natalia,Urszulka? :)

Gość enkepenke
tatjana rosyjska prosdydudka jasmina juz lepiej chociaz dzieci i tak beda sie z niej smiac.

Gość zxdrfff
zoja marina nel kaja martika arnika

Spróbuj myśleć trochę przyszłościowo dla małej. Nasze społeczeństwo jest lekko spaczone i niestety dzieci się wyśmiewają nawet z imion. Oczywiście wybór należy do Ciebie :)

Gość kakakakakakkakaszakasza
Imię nel jest koszmarne, najbrzydsze imię dla dziecka!!!!!!!! jasmina też takie mdłe, nijakie i obce. Tatiana też możesz dziecko skrzywdzić. Nie lepiej Julia albo Olga??

Oba mi się podobają. O Tatianie nawet myślałam będąc w drugiej ciąży, zdecydowałam się jednak na Biankę... ale synka mam :P

To nie dzieci wyśmiewają się z imion, ale durni rodzice/dziadkowie/itp tak uczą swoje dzieci 🖐️ Gdy moja znajoma urodziła Oliwiera córka nawet nie kojarzyła z niczym imienia póki babcia jej nie nagadała, żeby oliwa do niego mówiła i jeszcze nagadała coś tam o oleju do smażenia :O Ja pierdolę myślałam, że mnie coś trafi :O Córka dostała reprymendę, że nie należy się wyśmiewać z niczyich imion bo jej by raczej miło nie było gdyby ktoś ją przezywał - weź teraz przy niej pociśnij z czyjegoś imienia to Cię ochrzani :P A jak słyszę, że ktoś dał na imię dziecku Alan, a dzieci wołają anal to nie wiem jak rodzice tych wołających dzieci się nie wstydzą, że małe dzieci w ogóle takie słowa kojarzą :O To samo ze skojarzeniem z ruską dziwką itp. no przepraszam, ale to nie rodzicowi dziecka z takim imieniem powinno być wstyd, a rodzicowi dziecka które ma takie skojarzenia mając kilka lat :O Za moich czasów pamiętam mówiło się np Ewka-marchewka, przy czym Ewki z tego powodu nie płakały, a i tak dostawało się czasem ochrzan za takie rymowanki :P A teraz? Nie dawaj tak dziecku jak chcesz bo nie wychowane bachory będą wyzywać i to sprośnie często - tak tak jako matka mówię na takie dzieci bachory bo co innego można powiedzieć niestety

Gość NIe zgadzam się z
przedmówczynią. Mnie nigdy Oliwier nie kojarzył się z Oliwą. Notabene swoich dzieci nie inspiruję do naśmiewania się z innych. Niemniej nie ukrywam, że jak słyszę te dziwaczne imiona dzieci: Oliwierek, Xawierek, Pamela, to zastanawiam się, czemu nie Brunchilda, albo Kunegunda tudzież Kleofas... Myślę wówczas jacy zakompleksieni skrajnie muszę być rodzice takiego dziecka i współczuję i im i jemu...

MałaBlondynka-zgadzam sie z toba calkowicie.to nie dzieci a ich rodzice podpowiadaja im te durne przezwiska.te wszystkie denisy-penisy,Alany-anale ,na takie pomysly nie wpadaja same z siebie 4-5 czy 6 letnie dzieci.Juz nie wspomne o tym segregowaniu imion ,te patologia ,te dla dziwek...Jakiekolwiek imie sie nie wybierze zawsze znajdzie sie jakis durny dorosly co zrobi z dziecka posmiewisko :(

No mi też się nie kojarzył, napisałam przecież, że to babcia wymyśliła... baaa żeby było ciekawiej to chyba nawet obie babcie z tym, że jedna swoje skojarzenie powiedziała tylko mi, a druga namawiała córkę namiętnie, że tak własnie w ten sposób ma mówić do małego :O Teraz chrześnica babci urodziła Nadię i też było "ooo takie ruskie imię" - no i co? A niech sobie nawet będzie azerbejdżańskie i nic mi do tego 🖐️ A gdyby Twoje dziecko wołało na jakieś anal to wesoło by Ci było? Bo ja bym się zastanawiała gdzie MOJE dziecko podłapało takie przezywanie, a nie rozmyślała o tym co kierowało tamtymi rodzicami by nadać takie imię... tak naprawdę do każdego imienia zdolniacha ułoży rym, ale co innego Ewka-marchewka, czy Agata co nogą zamiata... a co innego skojarzenia "ruska dziwka" no proszę was, z domu takie rzeczy wynieśliście?

Jeszcze tak nie tylko na imiona patrząc - córka moja jedzie z przodu autem i jakiś ktoś przed nami źle jedzie, mój P wkurzony już "no jedź cioto!" , po zakupach pakuje wózek do bagażnika, a młoda "no szybciej cioto!". Powiem szczerze, że myślałam, że się zsikam ze śmiechu, ale pogadankę na ten temat miała. Syn znajomych jak ktoś mu coś zrobi mówi "Ty chuju" - bo mama tak do taty mówi. Powiedział tak przy nas do swojej babi a wszyscy hihi haha i zero wytłumaczenia dziecku, że tak nie wolno :O Naprawdę dzieci uczą się pierw od nas takich słów, jeśli za młodu nie wytłumaczymy to później czy to od innych dzieci czy tv - będą powtarzać więcej i więcej

Gość a mnie zastanawia gdzie
i w jakim środowisku żyjecie, że znacie tyle prostytutek?? Tatiana - prostytutka Natasza - prostytutka Nadia - prostytutka Sylwia - prostytutka itd. no proszę was :o mam 30 lat a żadnej prostytutki na oczy nie widziałam a tym bardziej nie poznałam jej imienia :D gratuluję slumsów w jakich żyjecie :D

Gość gfdgfdgfd
Już tak jest ze rosyjskie imiona źle sie nam kojarzą, bo Rosja kojarzy się Polakom źle! Jest tam wielu biednych ludzi, Tatiana, Natasza czy nadia będzie się kojarzyć z panią lekkich obyczajów, taka jest tendencja. Tak samo jak zachodnie imiona nadają ludzie z patologii bo one kojarzą się z lepszym życiem.