Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bdg

Sudokrem

Polecane posty

Gość bdg

O co chodzi z tą szkodliwością Sudokremu?Wiecie coś na tan temat?

Gość bdg
???

Gość Ja pamiętam że jako
nastolatka miałam lekki trądzik na skórze i lekarka powiedziała że takie coś świetnie mi przysuszy i wyleczy sudokrem ale żebym nakładała cieniutką warstwę. Tak tez zrobiłam tyle że rano jak się obudziłam to twarz była cała czerwona , skóra podrazniona i ciemno rózowa, coś potwornego. Nie wiem czy mnie to uczuliło w każdym razie potwornie podrazniło mi skórę . Kolejny raz o sudokremie usłyszałam od kumpeli kiedy podrażniła synkowi tyłek tym cudem. Mały miał lekkie odparzenie (zaróżowiona skóra przy odbycie) natomiast po tym kremie zrobił mu się tam wżer (uszkodziło mu skórę) i w sumie tyle mogę powiedziec , nie więcej ale o szkodliwości z innych źródeł nie słyszałam.

Gość fduytewiuyei
Mnie cos się obiło o uszy o szkodliwym działaniu dla dziewczynek ale nie wiem dokładnie o co chodzi

Gość bdg
nikt nie wie??

Gość Sudokrem wpływa drażniąco
na błony śluzowe a u dziewczynek są one prawie na wierzchu we wnętrzy warg sromowych większych i zwenątrz mniejszych oraz przedsionek pochwy. Nawet na tym kremie jest zastrzeżenie by nie nakładać na błony śluzowe więc jak dla mnie całkowicie nie nadają się dla dziewczynek bo nawet jak wysmarujemy pupę to zawsze jest ryzyko że ta rozmazana warstwa w pieluszce wetrze się gdzieś głębiej.