Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwceemc

pozatek ciązy-nudnosci cały dzien- czy to mozliwE?

Polecane posty

Gość kwceemc

jestem w 6 tyg ciazy , od rana do wieczora mam mdlosci i to potworne a juz masakra jak otwieram lodówkę czy pomysle o jedzeniu. tak szybko w 6 yg??/

Gość asiulka7775
witam.ja jestem w 5tyg ale jeszcze jako takich objawow niemam.tylko ze brak @ i piersi obolale strasznie, i nabrzmiale(mezusiowi chociaz sie podobaja :) )

Niestety możliwe, ja tak miałam do 13tc. Czasami odpuszczało na dzień lub dwa a potem od nowa.

Gość kwasu nie jadam
ja tak mialam do 7 miesiaca z malymi przerwami masakra

Gratuluję dziewczyny!!! Ja tydzień temu kochałam się ze swoim narzeczonym, doszedł we mnie. Miałam wtedy dni płodne i akurat w tym dniu miałam taką ochotę na sex!! No myślałam, że wybuchnę. Chciałabym mieć dzidzie już... W sumie to słyszałam, że są kobiety, które już na samym poczatku zaczynają mieć mdłości, inne nie mają wg.

Gość asiulka7775
w pierwszej ciazy wymiotowalam do 6mc.

Gość asiulka7775
kazda ciza inna, ja jestem w 3 i naprawde dwie poprzednie calkowicie inne.

Gość babybluessss
ja jeszcze przed ciaza kupie sobie tabletki mamarin i opaske na reke. nie mam zamiaru sie meczyc

Gość no niestety ale u mnie
trwa to od 8 tc aż do teraz (17) także wiem co przeżywasz.

Gość babybluessss
jeszcze przed ciaza trzeba brac witamine B. w ciazy tez .poza tym tabletki mamarin i opaske na reke przeciw nudnosciom

Gość kwceemc
no powiem Wam ze nic nie polepsza sie. Już mi mąż kupil Imbir.

tak to jest możliwe ;) ja miałam nudnosci 24h/dobe od 6 tc do 12 tc ;)

Gość crazyhouse
meaaa i nie zwariowalas? mnie to by chyba musieli zawiezc odrazu na oddzial psychiatryczny, w kazdym razie napewno blagalabym o smierc

Gość lutowa 26
możliwe i to bardzo

Gość lalalala55
ja praktycznie do samego konca mialam mdlosci. ostatnie 3 miesiace doszla straszliwa zgaga... pierwszy trymestr schudlam 4 kg :/ a witamin nie moglam zadnych brac bo rzygalam jak kot..ale na szczescie wszysko bylo w porzadku z dzieckiem,

nie wiem jak mamarin bo nie stosowalam ale u mnie te opaski na reke nie zdawaly rezultatu a mialam dwie na jednym i drugim nadgarstku a mdlosci jakie byly takie pozostaly:) teraz jestem w 19 tygodniu i jeszcze czasem mam mdlosci:(

Ja miałam mdłości i wymioty do 16 tc. Nie pomagało dosłownie nic. Chodziłam po domuy na czworakach, mogłam zapomnieć o zrobieniu zwykłych zakupów, bo w sklepie tak mnie mdliło, że nie ogłam na nogach ustać. Nic nie m ogłam jeść, a wymiotowałam już wodą mineralna i żółcią. Żąłądek tak mnie bolał, jakbym się domestosu napiła. Schudłam 8 kilo. Koszmar. minęło po 16 tc.

Gość crazyhouse
to jest straszne co piszecie. ja bym miala traume na 100%

Gość iza po 30 ,/
jak najbardziej, ja nie moglam sie doeczkac, kiedy "poczuje "ciaze, i chyba wykrakalam,bo po 6 tyg mialam mdlosci do konca 6 mca, dzien w dzien ! zebym chociaz wymiotowala, nie tylko wisaialm nad kiblem i darlo mnie strasznie, czasem cos polecialo, tak sie meczylam ,wychudlam, bylam wrakiem, ciagle niedobrze i niedobrze, tu chcialam zjesc a tu nie moglam, wszystko mi smierdzialo, nawet woda zwykla

Gość boo boo boo....
Możliwe. Też tak miałam, wstręt do jedzenia, zapachów, a do tego musiałam leżeć w łóżku. I tak aż do końca 14 tyg. Potem jak ręką odjął :) głowa do góry, kiedyś przejdzie ;)

Gość zabka 000
dziewczyny a ja niewiem jyz co sie dzieje. poprzednie miesiace mialam @21-22dc. a teraz jest 24dc u nic. zadnych objawow. zawsze mialam bole piersi. teeaz tylko jajniki pobolewaja wczoraj mocno glowa bolala mnie.

Gość Mineralną
Miałam tak jak oleander.tez schudnąć tak dużo,trwało to do ok połowy ciąży.potem juz zero wymiotowala do końca.jesc nie mogłam,wszystko smierdzialo,z domu prawie nie wychodziliśmy bo po co miałam po krzakach rzygac.na kolejne dziecko,przez te doświadczenia,trudno mi sie zdecydować.bo było tak nieprzyjemne,ze żyć sie odechciewalo.ale minęło,a dziecko pomimo tego,ze małe sie urodziło, to okaz zdrowia.powodzenia dziewczyny,nic nie trwa wiecznie.

Gość tez haftowalam jak szalona
mozliwe, mozliwe, witaj w klubie ja mialam nudnosci od samiutenkiego poczatku ciazy -to wlasnie dzieki nim o ciazy sie dowiedzialam jeszcze przed terminem spodziewanego okresu i trwaly dzien w dzien nieprzerwanie do jakiegos 12-13 tygodnia pozniej przez ok. 2-3 tygodnie pojawialy sie od czasu do czasu sporadycznie i w końcu przeszły miałam nudności całodobowe, oczywiście z opcją haftowania, wstawanie w nocy,żeby objąć kibelek i wymiotować żółcią było najgorsze z czasem nauczyłam się, że lepiej wymiotować jedzeniem, piciem, byle nie sokami żołądkowymi, więc starałam się nie dopuścić do pustego żołądka co jakiś czas coś jadłam, było mi od tego jedzenia niedobrze, ale jadłam, i haftowałam, i jadłam, i haftowałam itd. nie wspominam mile tego czasu, czujesz się jak zwłoki, wyglądasz jak zwłoki, włosy obowiązkowo związane bo przy ciążowym wymiotowaniu nie ma czasu na łapanie włosów, brak makijażu - przy intensywnym wymiotowaniu, kiedy automatycznie pojawiają Ci się łzy w oczach cieknące po policzkach obok kawałków marchewki to rozwiązanie bez najmniejszego sensu

Gość Mineralną
Mi pomagały miętówki i cola.

Gość tez haftowalam jak szalona
"zebym chociaz wymiotowala, nie tylko wisaialm nad kiblem i darlo mnie strasznie" ciesz się, że nie wymotowałaś w ciąży to nie działa tak, jak powinno, czyli że zwymiotujesz i jest ci lepiej dziewczyny tutaj potwierdzą to tylko dodatkowa atrakcja do mdłości, bo sesji zwracania mdli Cię tak samo

Gość zabka 000
dziewczyny a co myslicie o moim przypadku. prosze napiszcie cos?

Jak najbardziej możliwe. u mnie trwały do 15 tygodnia, a potem minęły samoistnie. Odrobinę pomagały mi suchary i cola. Możesz spróbować.

Gość zabka 000
a mi nikt nic nie odpisze? niewiem kogo mam sie poradzic