Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem troche zestresowana

przeprowadzka do innego miasta

Polecane posty

postanowilam zostawic wszystko w gdansku i wyjezdzam do warszawy. chce zaczac od nowa. czuje, ze potrzebuje takiej zmiany ale rowniez mam duzy stres. znam tam sporo osob ktore na pewno mi pomoga ale mimo wszystko czuje sie dziwnie :). jak Wy sie odnalezliscie sie po przeprowadzce? na pewno niejedna osoba stad wie co czuje ;)

podbijam

Gość Adeseba
Dasz radę, ja tez za 3 miesiące przeprowadzam się do Warszawy. Jak tak dalej pójdzie to niedługo Warszawa będzie mieć z 5 milionów mieszkańców :)

Gość a mi szkoda
ponad siedem lat temu przeprowadziłam się do zupełnie nie znanego mi miasta, bardzo odległego od rodzinnych stron; na początku - olbrzymi stres, nikogo nie znałam, nieraz czułam się koszmarnie samotna, potwornie tęskniłam, itd. - no, ale znalazłam sobie fajnych ludzi wokół, dużo fajnych rzeczy zrobiłam - zyskałam dzięki temu poczucie niesamowitej mocy, że zawsze i wszędzie jestem w stanie sobie poradzić :)

Gość jutrokto
Tylko gdyby od Warszawy zależało moje życie. W innym wypadku - mieć w Trójmieście mieszkanie i pracę - za żadne skarby bym tam nie zamieszkał!!!!

dziekuje za slowa otuchy :). tak cos czuje, ze na pcozatku moze byc ciezko ale z czasem na pewno bedzie lepiej a poza tym... zawsze mozna wrocic jakby co :). musze dac sobie bo 6 lat temu, gdy mialam 20 lat, polecialam sama do Stanow i tam nie mialam zupelnie nikogo (to byl work&travel). chyba na starosc glupieje ze tak sie rozckliwiam nad soba ;)

Przeprowadzka to wielki stres, ale może zupełnie odmienić nasze życie. Otwiera bardzo wiele dróg. Początki są trudne - nowe znajomości, nowa praca, nowa uczelnia. Dlatego snu z powiek nie powinna spędzać sama przeprowadzka. Aby tak się nie stało warto skorzystać z pomocy profesjonalnej firmy od lat przeprowadzającej ludzi - JAPA&CO.

Gość inżynier serwisowy banna
Ja pierdole jakie wy macie problemy. CO MASZ CZUĆ ? Z wsi do miasta jest różnica ale między miastami? Każde osiedle w polsce takie samo. Biedrona / tesco. Kilka bloków i droga do roboty. Wiec się pytam w czym masz problem? Jedyny problem to a) Odpowiedni pokoj / mieszkanie b) odpowiednia lokalizacja / gdzie nie dostać w pysk. Nawet nie wiem ile razy się w życiu przeprowadzałem. Tyle że ja zawsze autem więc naprawdę miejsce nie ma dla mnie kompletnie znaczenia no bo i jakie? Wlaczam gps i jadę na większe zakupy po 2 miechach jade bez. Po pół roku pewnie znowu przeprowadzka.

Gość gość
poleci ktoś firmę przeprowadzkową z gdanska? znalazlam póki co jedną - www.przeprowadzkigdansk.eu - moze ktos zna inne?